De Dreumes Tag

De Dreumes Tag | Wat je nog niet wist over onze kleine May!

DE DREUMES TAG – Elke leeftijdsfase heeft zijn eigen mooie momenten en mijlpalen. In de Deumes tag vertel ik over May. Over haar favoriete eten en drinken, speelgoed en wat haar zo fantastisch maakt! 

De Dreumes Tag

Laatst las ik bij Angela van Mama met Passie De Dreumes Tag over haar eigen dochter Naomi, die net een maandje ouder is dan May. Leuke tag, vond ik en ik heb hem daarom gelijk ingevuld. Als jij De Dreumes Tag overneemt, wil je dan een linkje achterlaten? Dan kom ik even kijken! Vergeet dan niet de oorspronkelijke bedenker van de dreumes tag te vermelden: Blogmama.nl.

De Dreumes Tag Q&A

Mays leeftijd?

Op het moment van invullen is ze zestien, bijna zeventien maanden. We gaan richting de anderhalf. Om er even een cliché tegenaan te gooien: wat vliegt de tijd toch voorbij!

Favoriete eten?

Ik weet niet goed of ze echt al een favoriet heeft. Ze is makkelijk en eet vrijwel alles dat we haar voorschotelen. Op brood is ze gek op pindakaas (en ze eet graag de hagelslag van mijn bord), maar eet net zo lief worst (hoewel zonder haar boterham) en in de avond graag macaroni of rijst.

Favoriete tussendoortje?

Maakt ook niet zo uit geloof ik. Ze houdt van rijstwafel, maar eet net zo lief een mandarijn of stuk soepstengel. Wel zo makkelijk om het een beetje af te wisselen.

Favoriete drinken?

Ze drinkt eigenlijk vooral water en natuurlijk bij mij. Dat laatst heeft volgens mij nog altijd haar voorkeur.

Favoriete televisieprogramma?

Veel televisie kijkt ze niet, maar voor de Teletubbies draait ze haar hoofd wel om. Ze kan ademloos kijken en praat zelfs terug (vooral ‘O, o!’ doet het goed). Daarnaast vindt ze Dora ook leuk geloof ik, net als Bumba en Nijntje.

Favoriete boek?

Ze slaapt niet voor ik haar heb voorgelezen uit Knorretje van Dick Bruna. Inmiddels pakt ze zelf het boekje uit de boekenkast en komt dan gezellig bij me op schoot zitten, duwt het boekje in mijn handen en zegt af en toe een woordje mee. Zo schattig! Dit boek is veruit favoriet.

Favoriete speelgoed?

May rijdt graag rond op de loopwagen van V-Tech, maar bouwt net zo lief met Duplo of de blokken van Woezel en Pip. Ook verkleden vindt ze leuk, al kan ze natuurlijk nog niet zoveel aantrekken. Schitterend om haar zo parmantig te zien rondlopen met een bijzondere ketting of een prinsessenjurkje

Wat maakt haar verdrietig?

Ze vindt het heel vervelend als ze haar zin niet krijgt. Lastig, je kunt haar nog niet zoveel uitleggen nu en ze reageert natuurlijk erg primair. Persoonlijk kijk ik uit naar de eerste gesprekken. Niet dat die garanderen dat ze niet volkomen uit hun dak gaat omdat je ‘nee’ zegt, maar je kunt in elk geval communiceren. Dat mis ik nu weleens. Verder kan ze best gefrustreerd raken als iets niet lukt. Trekt gelukkig vanzelf bij, hebben we al twee keer kunnen zien.

Hoe noemt ze papa en mama?

Dat zal je nog verbazen… Papa en mama. Ik snap het, die zag je niet aankomen 😉

Hoe noemt ze oma en opa?

Vooralsnog ‘Ohhh’ haha, oma en opa heb ik nog niet voorbij horen komen. Wel weet ze als geen ander dat ze voor knuffels altijd bij oma kan zijn en dat opa nooit te moe is om haar op te tillen en te ‘schommelen’.

Favoriete knuffel?

Pipapanda, zoals Rose hem noemt. Een panda van Hema, die ik persoonlijk eigenlijk afzichtelijk vond, maar die zij niet meer losliet. Ze keek er zo schattig bij, dat mijn moederhart geen enkele weerstand meer kon bieden. Een knuffel meer of minder… En hij was zijn geld dubbel en dwars waard, want ze slaapt er elke dag en nacht mee.

Favoriete activiteit?

Voorkomen dat wij mogen genieten van de luxe die nachtrust heet?

Wanneer slaapt ze?

In elk geval niet wanneer wij dat willen haha. Overdag van 12.00-16.00 uur (op de één of andere manier lukt het niet echt goed haar eerder in slaap te krijgen) en dan ’s avonds vanaf 19.00-19.30 uur. Meestal tot 04.00 uur of later, maar dat blijft altijd even afwachten.

Wat maakt haar druk?

Haar achtervolgen, dat vindt ze prachtig. Ze daagt je uit en rent dan hard weg. Ik kan zo genieten van die schaterende lach!

Wat maakt haar geweldig?

Alles! En ja, hier is de verliefde moeder aan het woord. Ze houdt van opruimen, is hulpvaardig, heeft echt de schattigste lach, mooie grote ogen, geeft sinds kort spontane kusjes en knuffels, kan heerlijk rustig bij je komen liggen… Ja, ze heeft haar streken net als ieder kind, maar is vooral superlief!

En nu ben ik benieuwd: wat maakt jouw dreumes zo geweldig? (Of als je kindje die leeftijd niet meer heeft: wat vond je leuk aan deze periode?)

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

3 Replies to “De Dreumes Tag | Wat je nog niet wist over onze kleine May!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge