Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Blog top 3 tag: Hier moet iedereen zijn verhaal kunnen doen

Blog top 3 tag: Hier moet iedereen zijn verhaal kunnen doen

Blog top 3 tag

Laatst kwam ik bij Kyara Esteva deze blog top 3 tag tegen (oorspronkelijk van Sylvia Kuijsten). En aangezien ik nog van lijstjes invullen hou, besloot ik deze ook te doen.

Blog top 3 Q&A

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Mijn laptop, telefoon en een glas water. Nou ja en soms ook wat koekjes, maar dat probeer ik te beperken. Uiteindelijk zit je te tikken en dan let je totaal niet op wat je naar binnen werkt. Voor je het weet is er een halve rol doorheen gegaan, zonder dat je ook maar enigszins kon genieten. Dus tijdens mijn gedisciplineerde dagen hou ik het lekker op dat glas.

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Een originele ‘over mij’ pagina, waarin je kan lezen wie toch de persoon achter het blog is. Het liefst met een foto, maar dat is ook een stukje nieuwsgierigheid van mijn kant.

Indeling in een aantal hoofdcategorieën om snel te kunnen vinden wat je zoekt.

Een duidelijk vakje waarin je een zoekterm kan plaatsen. Niks zo vervelend als iets willen weten, maar dat die zoekfunctie ontbreekt of verstopt is. Overigens geldt dat ook wel een beetje voor mijn huidige template, maar hij zit er echt!

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

De kinderen, ouderschap (in de breedste zin van het woord) en mijn verwonderingen over anderen en het leven.

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Welk effect hebben twee opeenvolgende zwangerschappen op je lichaam?

Hoe ‘overleef’ je het als je binnen elf maanden tijd twee dochters aan je gezin mag toevoegen?

Ik vertelde over 9 speciale momenten uit de zwangerschap die ik best weleens mis. Dit artikel was goed voor een derde plek.

Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Ik wil graag dat lotuswritings.nl een veilige plek is waar iemand een taboedoorbrekend verhaal kan vertellen zonder ver- of beoordeeld te worden. Ik vind namelijk dat in ieder verhaal wel een les verscholen zit. En je hoeft iemand in de commentaren niet te vertellen wat hij zelf al weet. Be nice or be quiet, beetje dat principe 😉

Informatie: ik hoop dat mijn lezers hier informatie kunnen vinden over verschillende onderwerpen. Dat ze zich herkennen in mijn artikelen en dat ze er iets van leren.

Luchtig vermaak. De wereld is al zwaar genoeg, laat hier dan in elk geval een stukje internet zijn waar je daarmee even niet bezig hoeft te zijn.

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

In tegenstelling tot mijn voornemens ooit om het bij Facebook te houden, heb ik inmiddels ook een Instagramaccount, Twitter, Pinterest en Google+.

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Voordelen vind ik echt het leuke contact met lezers, mezelf zien verbeteren (vooral wanneer ik de blogs lees uit mijn beginperiode en die van nu, dan is daar gewoon een enorm verschil – al ben ik die eerste teksten langzaam maar zeker aan het bijwerken) en bezig mogen zijn met mijn grote passie: schrijven.

Nadelen zijn voor mij echt de grote hoeveelheid tijd die je kwijt bent aan randzaken (zoals promotie van je blog via social media etc.), dat ik sommige dagen aan mijn telefoon en/of laptop geplakt zit en dat het op bepaalde momenten niet gepast is om te gaan zitten schrijven, terwijl de geniale zinnen door je gedachten zoemen.

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Kan je dat ook ergens vinden? Ik heb even geen idee namelijk.

Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Eigenlijk kan ik maar moeilijk kiezen. Maar ik moet zeggen dat ons weekendje weg wel heeft gezorgd dat ik die blogs met nog meer plezier leest. Omdat je weet wie de woorden tikte en dat maakt het toch persoonlijker.

Over welke drie onderwerpen lees je het liefst bij andere bloggers?

Persoonlijke verhalen vind ik altijd fijn, herkenbare blogs en humoristische stukken. Mooist is nog de combinatie.

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Blijf dichtbij jezelf, investeer in je website en je bedrijf als je hier daadwerkelijk je toekomst in ziet (probeer zoveel mogelijk te weten te komen over de werking van je website bijvoorbeeld, haal een goede fotocamera en zorg voor een plek in huis waar je mooie productfoto’s kunt maken) en tot slot: hou plezier. Zodra dat verdwijnt, straalt dat waarschijnlijk door naar je website. Dat is zonde. Dus liever even een pauze dan verplicht tikken. Meer tips vind je op mijn andere website: Bloggen Baart Kunst.

Nomineer twaalf andere bloggers

Net als Kyara vind ik twaalf wel erg veel. Ik zou zeggen: als je het leuk vind de Blog top 3 tag leuk vindt om over te nemen, doe dat dan vooral! Laat je een linkje voor me achter? Dan kom ik snel jouw blog top 3 bekijken!

Wat is jouw allerbeste bloggertip?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

9 gedachten over “Blog top 3 tag: Hier moet iedereen zijn verhaal kunnen doen

  1. Sommige dingen zijn zo herkenbaar. Mijn blog tip blijf je zelf en probeer geen andere bloggers na te doen. Het is niet omdat het ene artikel goed scoort op een blog dat dat ook bij jouw kan zijn.

  2. Ik vind het ‘niet bloggende’ werk om bloggen heen ook echt super irritant. Als je een succesvolle blog zou kunnen hebben zonder social media, dan zou ik gelijk ervoor tekenen!

  3. Hihi, een glas water? en alleen maar soms een koekje? Zelf drink ik meestal wel een theetje of infused water (maar als het kan toch ook graag eens een glaasje wijn) en ik eet wel vaak iets tussendoor… Haha, maar ik schrijf dan ook niet voor niets een foodblog 🙂

    leuke tag, met plezier je antwoorden gelezen!

  4. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft die About page. Die is superbelangrijk. Daarnaast mag absoluut een contactpagina of elders een contactmogelijkheid niet ontbreken.

    Het komt nog te vaak voor dat een blogger niet bereikbaar is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten