Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » De Babykamer tag | Waarom onze dochters een blauwe kamer kregen

De Babykamer tag | Waarom onze dochters een blauwe kamer kregen

In de Babykamer tag draait alles om – verrassing! – de babykamer. Vandaag vertel ik jullie dus alles over die van June, Rose en May en waarom ze blauw waren. 

De Babykamer tag

May is net twee geworden. Van een babykamer is dus absoluut geen sprake meer. En toch kan ik nog steeds wel heel blij worden als ik aan die periode terugdenk waarin je bezig bent een fijn plekje te creëren voor dat mini-mensje in je buik. De momenten waarop je dagdromend naar dat kleine bedje staart en fantaseert over straks – al heb je natuurlijk nog geen idee. Toen Linda me vroeg de babykamer tag in te vullen, twijfelde ik geen moment! Lees je mee?

Mocht je de babykamer tag willen overnemen, vergeet je dan Linda niet te taggen? 

De Babykamer tag Q&A

Gebruik je een thema voor de babykamer?

Een klein beetje, maar we hadden voor alle drie geen ‘gelikte’ babykamer die zo op Pinterest thuishoort. Voor June koos ik een serie van Bébé-Jou met beertjes erop. Paste mooi bij de kleuren in haar kamertje en ik vond ze heel schattig. Rose en May kregen eigenlijk allebei hetzelfde. Een bad van Teigetje, boxkleed etc. van Woezel en Pip.

Welke kleuren gebruik je voor de babykamer? Is dat afhankelijk van geslacht of toch neutraal?

Bij alle drie toevallig blauw. We wisten dat het meisjes zouden worden, maar ik vond lichtblauw mooier dan roze. Uiteindelijk draaide dat wel bij toen June een voorliefde kreeg voor die laatste kleur. Maar in eerste instantie was alles dus babyblauw. Ook de accessoires. En bij die kleintjes gebruikten we naast de zeeblauwe muur lichtroze accessoires. Pas recentelijk kozen we ervoor de kamer paars met wit te maken.

Hoeveel wil/heb je uitgegeven aan de babykamer? Ging je voor tweedehands of heb je alles nieuw gekocht?

Ik weet het niet goed meer. Toen ik zwanger was van June kregen we veel van beide opa’s en oma’s. We kochten wel alles nieuw: box, bedje, kinderwagen en bad. Alleen de commode was een kastje dat oorspronkelijk van mijn zusje was geweest. Mijn moeder schilderde hem kort voor mijn bevalling blauw. En ook kreeg ik een stoel die al heel oud was, waarop ik kon voeden. Die items maakten de kamer persoonlijker.

Voor de jongste twee kochten we een badje, nieuw bed en commode als set. Mijn ouders gaven ook voor hen een nieuwe kinderwagen. Verder lagen ze in de box waar June ook ooit in lag – voor de paar maanden dat ze er nog in wilde – en tijdens mijn zwangerschap van May kregen we ook haar oude bedje, dat nog bij oma en opa stond. Dat scheelde een boel geld: noem een kastje ‘commode’ en je betaalt automatisch honderd euro meer.

Hoe lang voor de bevalling had je de babykamer klaar? Of toch liever last-minute?

Op de één of andere manier zijn we nogal van het verhuizen geweest rondom zwangerschappen. Bij June was ik acht maanden zwanger toen we een nieuwe woning konden krijgen. Ik zie mezelf nog zitten met die dikke buik om behang af te krabben. En ook tijdens de zwangerschap van Rose waren we al een maand of vier onderweg. Moet wel zeggen dat ik inmiddels niet veel haast meer had. Ik dacht: ‘Dat komt wel goed,’ en dat was ook zo. Pas richting de dertig weken raakte ik iets nerveuzer.

Wie heeft wat gedaan voor de babykamer? Bijvoorbeeld voor het kiezen van de kleuren, behangen, inrichten, meubels uitzoeken etc.?

Eigenlijk het meeste samen. Alleen de inrichting was mijn afdeling. Ik heb de kledingkast zo’n dertig keer veranderd voor ik tevreden was – iets met nesteldrang. Het verven deed mijn vader trouwens, Ro zette de meubels in elkaar.

Wat hang je aan de muur in de babykamer? En waarom?

Bij Rose en May hingen we een plank boven de commode. Volgens mij had ik dat bij June ook zo. Ik vond het wel praktisch: daarop zetten we de olie, bodylotion etc. en zo konden ze er niet bij. Verder hebben we inmiddels ook vlaggetjes hangen met hun namen erop.

Heb je zelf iets gemaakt voor de baby?

Nee, ik ben niet zo’n crea-bea. Zou ooit misschien wel een sprei voor ze willen laten maken van hun favoriete kleren van vroeger. Maar goed, ik weet niet of zij daar blij van worden. Waarschijnlijk is dat toch meer iets voor mijn sentimentele moederhart…

Heb je iets dat een speciale waarde heeft?

Ja, we hebben nog steeds bepaalde kleertjes van June waar ik fijne herinneringen aan heb.

Vanaf wanneer ging de baby slapen op de babykamer?

June eigenlijk al binnen een maand, in tegenstelling tot haar babyzusjes. Ze maakte dat later ruimschoots goed door tot haar zesde gezellig bij me in bed te kruipen. Soms zo enthousiast dat ik in haar bed eindigde 😉 Rose en May bleven langer liggen. Die eerste tot een maand of zeven en May tot ze zeventien maanden was geloof ik. Aangezien zij bij elkaar op de kamer moesten gaan slapen, wilden we liever dat ze eerst zou doorslapen. Maar dat liet zolang op zich wachten dat we het uiteindelijk maar probeerden. En wat denk je? Vanaf de eerste nacht sliep ze als een roosje!

Wat is je favoriete meubel of ander voorwerp in de babykamer?

De commode denk ik, vooral om praktische redenen: handige lades waar je kleding in kwijt kan en bovenop ruimte om je baby te verschonen.

Welke spullen had je gekocht maar heb je vervolgens nooit gebruikt?

Een wipstoeltje en navelbandjes. Dat eerste wipte absoluut niet (waarom heet het dan zo?) en die andere dingen zijn volkomen achterhaald. Niemand gebruikt die volgens mij.

Wat is volgens jou onmisbaar voor op de babykamer?

Een bed en commode! Maar goed dat ligt natuurlijk nogal voor de hand. Daarnaast is eigenlijk een comfortabele stoel voor het voeden heel fijn, al heb ik dat dus eigenlijk alleen gehad bij June (en hem niet heel lang gebruikt).

Wat zou je achteraf anders doen?

Ik weet het niet goed. Eigenlijk niet veel geloof ik. Ondanks dat het voor buitenstaanders misschien geen samenhangend geheel was en anderen het waarschijnlijk volkomen anders hadden ingericht, was het wel écht ons kamertje. Meer dan dat moet je niet willen denk ik.

Tot hoe lang heb je de babykamer gebruikt?

Bij June tot anderhalf, daarna verhuisden we. En de jongste twee liggen er nog steeds, Rose nu in haar eigen peuterbed. May gaat vanzelf een keer over, maar klimt nog steeds uit het open bed om vervolgens niet te willen gaan slapen. Dus daar wachten we nog even mee. De kamer ziet er eigenlijk ook nog hetzelfde uit. Staat op de planning voor de toekomst. Ooit hoop ik dat we daar een mooi stapelbed kunnen neerzetten.

Als je de babykamer niet meer gebruikt, wat ga je er dan mee doen?

Zie: 14!

Als je een tweede of derde baby hebt; heb je nog veel aangepast of bleef de kamer hetzelfde?

Tijdens mijn zwangerschap van May zetten we het oude bedje van June in elkaar. Dat is eigenlijk de enige aanpassing die we hebben gedaan.

Wat heb je hergebruikt en wat heb je nieuw gekocht?

Heel veel hergebruikt eigenlijk. In elk geval naarmate er meer kinderen kwamen.

Wat zou je (voor een volgende baby gehad) willen hebben? Wat staat er op je wishlist als budget geen rol speelt?

Weet je… Eigenlijk vind ik het veel te decadent, maar zo’n babystoel die automatisch beweegt lijkt me wel wat. Zeker als ze iets ouder zijn en maar blijven huilen, dan is dat volgens mij echt een uitkomst om je lamme arm iets te ontlasten.

Last but not least: show me the photos!

Die hebben we bijna niet.

Hoe zag jullie babykamer eruit?
Neem je de babykamer tag over?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

3 gedachten over “De Babykamer tag | Waarom onze dochters een blauwe kamer kregen

  1. Leuk om te lezen Merel! Ik weet nog goed dat een collega van Huib – die ons hielp met de traphekjes – vond dat we alles opnieuw moesten verven en nieuwe meubels moesten kopen, want … dit zou maar een keer gebeuren. Eigenwijs als ik ben liet ik de bruingrijze gordijnen hangen, kocht ik wel een nieuwe wieg en nieuw ledikantje, maar gebruikte ik de commode die ooit van mijn broertje (17 jaar jonger) was geweest. Later kwam natuurlijk de Stokke Home kinderkamer. Dus daarmee haalde ik het eigenlijk in 🙂 Maar nieuw, tweedehands of een mix. Alles is goed heb ik het gevoel.

  2. Wij hadden niet echt een babykamer, omdat de kinderen altijd bij ons op de slaapkamer sliepen. Wel een kamertje voor de commode en zo. Dat was met lichtgele tinten ingericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten