De 9 leukste smartphone accessoires voor je tiener *

Welcome to the life with a teenager

Tegenwoordig sla ik menig plank mis op het gebied van trends als ik mijn lieve tienerdochter mag geloven. Hoe hip ik ook wilde blijven als jonge moeder, je ontkomt op een gegeven moment niet aan de grote generatiekloof vrees ik. Zo ook op het gebied van mobieltjes. Daarom moest ik deze blog noodgedwongen samenstellen met June, alleen al omdat ik werkelijk geen idee had wat een popsocket is 😉

Wil je graag je tiener (of een jarige in je omgeving) een leuk cadeau geven dat aansluit op zijn digitale belevingswereld? In deze blog zet ik 9 toffe tips op een rijtje. Handige accessoires waarmee je in elk geval de schijn kan wekken dat je het snapt.

De 9 leukste accessoires voor je smartphone

Popsocket

Oké, ik geef eerlijk toe… Toen June voor haar verjaardag een popsocket vroeg, dacht ik oprecht dat ze een soort hoesje voor haar telefoon wilde, gemaakt van een (oude?) sok. Ik heb het haar nog maar niet verteld, want ze lacht me gegarandeerd uit.

Een popsocket is een handig dingetje dat je op je hoesje plakt. Je trekt hem uit, plaatst je vingers erachter en kan veel makkelijker selfies maken. Beter dan dat geklungel dus waar ik altijd mee bezig ben. Weer wat geleerd! En het ziet er ook een stuk minder oubollig uit dan zoals ik het dus voor me zag haha.

Telefoonhoesjes

Jezelf onderscheiden via je kleding? Kinderen gaan tegenwoordig veel verder dan wij destijds. Bijna alles kan je aanpassen naar je eigen smaak of kopen in je eigen stijl. Telefoonhoesjes zijn daar het perfecte voorbeeld van. Bijkomend voordeel: omdat geen telefoon meer zo robuust is als die good old Nokia 3210 is het fijn dat hij ook een extra beschermlaagje biedt.

Je kan tegenwoordig voor ieder denkbaar model trouwens een hoesje kopen. Van de iPhone 5 tot een Samsung Galaxy A10 hoesje. Maar je kan natuurlijk ook gewoon je eigen hoesje maken met een eigen tekst of foto.

Selfiestick

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: groepen mensen die bij elkaar gaan staan en lachen, terwijl een telefoon op hoogte fotografeert via een selfiestick. Ze zijn superhandig. Zeker deze mini. Ingevouwen meet hij net iets meer tien centimeter en uitgeschoven 48.

Screenprotectors

Hoewel June diehard team iPhone is, is het scherm natuurlijk kwetsbaar. Om te voorkomen dat de eerste, beste val leidt tot versplinterd glas, kan je een screenprotector kopen. Deze plak je heel simpel over de voorkant (en eventueel achterkant) om hem te beschermen. Kind kan de was doen!

Powerbank

Superhandig als je dol bent op selfies maken of een Tiktok op zijn tijd: de powerbank! Ik heb er zelf ook eentje en kan eigenlijk niet meer zonder. Het is je oplader zonder dat je een stopcontact in de buurt hoeft te hebben. Ideaal!

Smart horloge of armband

Iets waar ik vaker mee op pad moet is de smart band. Dit is een armbandje dat bijvoorbeeld opmeet hoeveel stappen je die dag zet, laat zien of je een berichtje krijgt en hoe je hartslag ervoor staat. Superhandig natuurlijk! June heeft er ook eentje. En het grappige is toch dat ze af en toe een extra stukje gaat wandelen om toch aan de 10.000 stappen te komen. Dus het werkt wel.

Sportarmband

Speciaal voor de sportievelingen. Wist je trouwens dat sporten supergoed is in de puberteit? Reden te meer om zo’n sportarmband cadeau te doen! Je doet je telefoon erin, zet eventueel een muziekje op en kan gaan rennen. Ook handig als je wil bijhouden hoeveel je hebt gerend.

Koptelefoon

Behoeft weinig uitleg denk ik. Het is altijd handig om een koptelefoon te krijgen. Ook voor de omgeving 😉 Scheelt weer vage deuntjes die je net niet goed genoeg hoort, maar die wel irritant op de achtergrond zoemen. Oftewel: handig om te krijgen als één van beide ouders misofonie heeft.

Speakers

De musthave voor elke tiener met een smartphone zijn natuurlijk speakers. Zeker nu de zomer weer voor de deur staat.

Wist jij wat een popsocket was? En kende jij alle negen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Voor deze blog ontvingen we een goodiebag van Smartphonehoesjes.

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *