Story of my life | Linda’s dates met een BN’er liepen slecht af

daten met een BN'er

In de serie Story of my life vertellen lezers anoniem hun persoonlijke verhaal, dat hen vormde tot wie ze vandaag de dag zijn. Sommigen doen dit als ouders, anderen als zoon of dochter. De namen in deze blog zijn om privacyredenen gefingeerd. Linda vertelt over haar liefdesleven dat een andere wending nam toen ze besloot te gaan daten met een BN’er. Hoe verliep dat eigenlijk?  

Mag ik ook jouw verhaal opschrijven? Mail me dan: merel@lotuswritings.nl. 

Een online ontmoeting

In het begin lijkt het spannend, wanneer R. met Linda wil afspreken. Ze herkent hem niet direct, maar na hun eerste gesprek weet ze dat hij regelmatig op tv komt. Hij is aantrekkelijk, heeft een redelijk vermogen en blijkt een goede gesprekspartner. Maar is het al goud dat er blinkt? Is daten met een BN’er wel een verstandige keus als je niet uit die wereld komt?

Hyves

Linda (34): “Hij sprak me een jaar of tien geleden aan via Hyves. Zijn gezicht kwam me bekend voor, maar ik kon hem niet direct plaatsen. Misschien van het uitgaan? Hoe dan ook besloot ik te reageren en het bleek goed te klikken tussen ons.

Al snel bleek ik dat mijn herkenning klopte: hij kwam in die tijd regelmatig op televisie. We praatten honderduit over onze levens, zijn kinderen en mijn HBO studie. Allebei single, maar met één verschil: hij had een paar miljoen op de bank en ik moest rondkomen van een zeer bescheiden bedrag per maand.

Hij intrigeerde me. En ja, ik zeg je eerlijk: dat had gedeeltelijk met zijn geld te maken. Overigens niet omdat ik hoopte ervan te kunnen meesnoepen in de toekomst, maar de ambitie en financiële macht maken voor mij een man wel degelijk aantrekkelijker. Daar hoef je volgens mij geen gold digger voor te zijn. Bovendien had het daten met een BN’er wel iets spannends, iets mysterieus.

Een hotelkamer om gedoe te voorkomen

Zijn voorstel om samen een hotelkamer te boeken, gewoon om ‘samen te kunnen zijn’, vond ik een beetje apart maar uit nieuwsgierigheid ging ik erop in. Hij vroeg of ik wilde reserveren, want hij had geen zin in gedoe: zodra iemand zijn naam zou herkennen, kon hij gemakkelijk in de problemen komen.

Ik begreep ook hem wel, gezien zijn achtergrond. Ik herinner me het nog zo goed. In de zwoele zomeravond wandelde ik op het dure hotel af alsof ik nooit anders had gedaan. Ongetwijfeld zagen de receptionistes direct dat mijn H&M creatie hier wat uit de toon viel, maar ze waren professioneel genoeg om geen krimp te geven. Mijn hakken tikten kordaat over de plavuizen, hoewel ik van binnen natuurlijk stikzenuwachtig was.

Best een klein mannetje…

Eenmaal bij de kamer aangekomen sms’te ik hem dat ik voor de deur stond. Hij deed open. Voor het eerst viel me op hoe klein hij eigenlijk was, met mijn hakken aan kwam hij net tot mijn schouders. We kusten en hij trok me mee de kamer in. Daar binnen stond een kingsize bed, met hoofdkussens steviger dan ik ooit had gezien en een dik donzen dekbed. Deze luxueuze omgeving bood me een blik op dit leven, dat natuurlijk ver van het mijne stond.

Aan het eind van de avond rookten we, hoe cliché, een sigaret, hij stiekem omdat het in zijn vakgebied uit den boze was. Het gaf een gevoel van verbondenheid. Lachend namen we afscheid en hij drukte me met een knipoog op het hart nooit meer hakken aan te trekken, omdat het afbreuk deed aan zijn mannelijkheid.

Ineens was hij stil

Verrassend genoeg voelde ik me gelukkig toen ik wegreed. Maar het bleef vervolgens akelig stil van zijn kant. Waar we eerst bijna dagelijks contact hadden en de dag doorspraken, stuurde hij niets meer en reageerde niet op mijn berichtje. Het maakte me onzeker. Hij reageerde uiteindelijk kortaf en een paar weken later.

Boos besloot ik dat ik er klaar mee was. Wie dacht hij wel dat ie was? Omdat hij toevallig meer geld heeft dan de gemiddelde Nederlander maakt nog niet dat hij gerechtigd was zo met anderen om te gaan. Maar vanuit het niets startte een paar weken zijn charmeoffensief en we spraken opnieuw af, dit keer in een ander hotel. Net als de eerste keer wilde ik de kosten delen. Niet dat ik omkwam in het geld (met mijn bijbaantje in een callcenter verdiende ik net genoeg voor mijn maandelijkse kosten), maar om een statement te maken dat ik niet op zijn geld uit was.

Ik was helemaal klaar met hem

Dit hotel bood uitzicht tot ver over de stad. Werkelijk te schitterend om niet van te genieten. Ik besloot lekker te blijven slapen. Onze avond viel tegen. Toen hij vertrok, heb ik er alsnog een klein feestje van gemaakt voor mezelf. Ik had het verdiend. Deze avond was wel meteen het eind van onze ‘affaire’. Niet alleen was ik inmiddels op hem uitgekeken, heel veel inhoud had hij bij nader inzien niet, maar ook kwam ik erachter dat hij helemaal niet zo single was als hij beweerde.

Daten met een BN’er? Nooit meer!

Hij gaf me een fascinerend kijkje in de wondere wereld die je met geld kunt kopen, maar het liet me tegelijkertijd zien hoe leeg die eigenlijk is. Natuurlijk, je kunt heerlijk eten en fantastisch slapen in geweldige hotels, maar dat is dan ook alles. Achteraf heb ik vooral medelijden met hem. Hij kon kopen wat hij wilde en zich extreem druk maken over de kleur van zijn velgen, maar echte liefde kent hij denk ik niet. Eenzaam en rijk. Ik zou in elk geval nooit met hem willen ruilen. En na deze ervaring weet ik het zeker. Daten met een BN’er doe ik nooit meer!”

Zou jij overwegen te daten met een BN’er?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Lees ook:

“Mijn ex was verslaafd aan softdrugs”

Chantal schrikt zich rot wanneer ze met Kerst aan de kassa staat. Ze kan haar hele boodschappenkar weer legen, omdat de rekening niet genoeg saldo blijkt te hebben. Dat wordt een maand op een houtje bijten. De reden? Haar vriend Jordi en zijn verslaving.

“Ik ben verslaafd geboren.”

Sander wordt als kind van een paar maanden geadopteerd nadat de kinderbescherming hem weggehaald heeft bij zijn verslaafde moeder. Ze was zo verslaafd dat ze zelfs tijdens de zwangerschap nog cocaïne gebruikte. Hij ziet haar nooit meer, maar moet nog altijd met de gevolgen dealen die deze heftige start met zich mee bracht.

Leven met ASS: ‘Ik heb moeite met hoofd- en bijzaken’

Blogger MC Kleuver vertelt in dit openhartige blog over hoe hij zijn dagelijks leven leidt met ASS. Sinds hij de diagnose PDD-NOS kreeg, is zijn leven verandert. Hij leert hoe hij met bepaalde uitdagingen moet omgaan en geeft bovendien tips aan de lezer: hoe ga je bijvoorbeeld om wanneer iemand in je omgeving wordt gediagnosticeerd met ASS?

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 thoughts on “Story of my life | Linda’s dates met een BN’er liepen slecht af

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten