Dankbaar: deze 10 mogen zeker mee naar 2019!

Vorige week schreef ik van me af waar ik allemaal klaar mee was. Gelukkig is er ook genoeg positiefs gebeurd in 2018 en dat mag wél mee naar 2019. 

2019

Nog maar enkele weken en we zitten in het nieuwe jaar. Behalve de hindernissen die je moet nemen na de jaarwisseling (zoals kleffe collega’s zoenen of met je brakke hoofd bij je schoonmoeder op bezoek), zijn er natuurlijk ook goede voornemens. Of dingen die je wilt meenemen uit het oude jaar naar het nieuwe. En precies over die laatste wil ik het in deze blog met jullie hebben. De onderstaande 10 mogen mee naar 2019!

Deze 10 wél in 2019! 

Mooie initiatieven die mensen verbinden

Wanneer je het nieuws leest, zou je bijna vergeten dat er echt heel veel mensen mooie daden verrichten. Jongeren die hun wijk opknappen, organisaties die ouderen in contact brengen met jonge kinderen en die ene buurvrouw die altijd klaarstaat voor anderen. Prachtig! Meer van dat volgend jaar graag 🙂 

Telefoonloze dagen

Hoewel ik heel blij ben met mijn telefoon ben ik ook weleens heel blij als ik hem lekker kan laten uitstaan. Heerlijk! Gewoon een dag offline zijn en met de kinderen spelen, opruimen of een goed boek lezen. Dus ook hiervan mogen er wel iets meer zijn in 2019. 

Afspreken met vrienden

Hoe zonde is het eigenlijk dat we het allemaal zo druk hebben, dat afspreken erbij inschiet? Ro en ik zijn laatst eens gaan zitten en besloten dat eens per maand of twee maanden bewust afspreken met vrienden er sowieso van moet komen. Los van de gebruikelijke momenten waarop je elkaar ziet natuurlijk. 

Klussen 

Ik ben geen handige Harry, maar schilderen kan ik wel. En de huiskamer staat al heel erg lang op mijn to do list. Ik kan dus stiekem niet wachten om lekker aan de slag te gaan. Datzelfde geldt voor de tuin en onze slaapkamer. Ro keek iets minder enthousiast toen ik opperde om binnenkort al te starten, maar ergens in 2019 moet lukken! 

Films kijken en boeken lezen

De laatste tijd zit ik middenin de kerstfilms en ik merk aan mezelf hoe ik dit had gemist. Gewoon lekker onderuit, verstand op nul en film kijken. Ik hou ervan! Net als van een goed boek dus. Ook dit mag meer in 2019! 

Quality time met Ro

De kinderen logeren eigenlijk bijna nooit bij iemand. Deels omdat het zo gegroeid is, maar ook een beetje vanuit het idee dat je toch ineens met drie kinderen komt aanzetten. Dat is veel. Voor ons soms al – en wij zijn eraan gewend. Maar volgend jaar hoop ik dat ze vaker even ergens gaan slapen, zodat wij lekker kunnen doen waar we zin in hebben. En echt, zelfs het huishouden doen zonder dat aan de andere kamer alles weer overhoop wordt getrokken lijkt me al heel fijn haha. 

Wandelen 

Haha dit is een voornemen dat ik elk jaar maak trouwens. Meer erop uit, lekker wandelen met het gezin. En in de praktijk komt er dan weer niet veel van terecht. Maar dit keer misschien wel en dus zet ik hem er gewoon weer bij. 

Nog meer groei voor mijn bedrijf 

Afgelopen jaar ging het verrassend goed met Lotus Writings. Nu groeit je blog als het goed is ieder jaar wel een beetje, maar ik had dit resultaat niet verwacht eigenlijk. Voor komend jaar staat er echter nog genoeg op de planning. Ik heb er zin in. Binnenkort maar eens alle plannen uitwerken!

Minimaliseren

Misschien heeft dit ook wel te maken met de naderende jaarwisseling, maar ik vind het eens in de zoveel tijd heel fijn om de bezem overal doorheen te halen. Lekker opruimen om plek te maken voor nieuwe spullen of herinneringen. 

Samenwerkdagen

Afgelopen maand was mijn allereerste samenwerkdag ooit en wat was het fijn! Sparren met andere ondernemers die net zo serieus in hun werk staan als jij en waarmee je ook de diepte kan ingaan. En vragen hoe zij bepaalde problemen oplossen of hen helpen om zo samen verder te komen… Ja, dat vond ik echt enorm waardevol en gezellig. Dus ook hiervan hoop ik er meer te hebben in 2019!

Welke mooie momenten neem jij graag mee naar volgend jaar?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten