Daily Mile

Daily mile | Elke dag rennen verbetert leerprestaties

DAILY MILE – De basisschool van June doet tegenwoordig aan de daily mile: dagelijks rent de klas een rondje rondom school. Waarom? En wat houdt het precies in? Dat lees je hier! 

Daily Mile?

Waarschijnlijk heb je via het nieuws al eens gehoord over de Daily Mile. De bedoeling is dat kinderen op school dagelijks een rondje rennen van een mijl (ruim anderhalve kilometer). Dat is tijdens schooltijd dus. Waarom?

De Daily Mile in de praktijk

Zo ook bij June op school. Sinds ze het onderwerp dit jaar behandelden bij Nieuwsbegrip rennen de groepen 5-8 drie tot vijf keer per week een paar rondjes om de school heen. Tot groot plezier van de meeste kinderen die even niet met rekenen of taal bezig hoeven te zijn. Bovendien, zegt onze oudste: ‘Je wordt er lekker fit van en voor kinderen die een minder goede conditie hebben is het wel goed. Je krijgt er een betere conditie van. Ik merk het ook aan mezelf. We rennen drie rondjes om de school en aan het eind van dit schooljaar gaan we proberen of het er tien kunnen worden.’

Mooi initiatief

Ik ben blij dat scholen dit initiatief ondersteunen. Veel kinderen komen niet aan hun voorgeschreven uren aan intensief sporten. Soms omdat hun ouders het niet kunnen betalen en een andere keer omdat er totaal geen interesse in is. Als je dan ook niet of nauwelijks nog buitenspeelt, krijg je helemaal niet meer genoeg beweging. En al vind ik niet dat school eindverantwoordelijk is voor de conditie van een kind, het is mooi dat ze op deze manier wel bijdragen. Hoe de thuissituatie ook is en of er buiten schooluren voldoende wordt gesport, valt weg met zo’n dagelijks rondje rennen. En dat de schoolprestaties ervan zouden verbeteren is dan toch alleen maar toe te juichen? Logisch ook: als ik uren stil zit, presteer ik ook minder dan wanneer ik topfit aanschuif. Ik juich het initiatief dan ook van harte toe en hoop dat straks alle scholen meedoen!

Kende jij de Daily Mile? En doen ze er bij jullie op school aan?

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

5 Replies to “Daily mile | Elke dag rennen verbetert leerprestaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge