Home » Vrije tijd » Dagje weg » PLOG De Efteling: een dag vol jeugdsentiment

PLOG De Efteling: een dag vol jeugdsentiment

Sinds een tijdje ben ik dan toch ongemerkt aan het ploggen geslagen. In eerste instantie met Sinterklaas, toen gekscherend om de kerstboom te laten zien, vervolgens gingen we de Negenmaandenbeurs af en naar het strand. En nu dus foto’s van ons dagje Efteling!

Van ballenbak tot dagje Efteling

Vorige week dinsdag zou ik eigenlijk met een vriendin en haar dochtertje naar de ballenbak gaan. Maar aangezien ze nog Eftelingkaartjes van AH had, was de switch naar de bekende wereld vol wonderen in Kaatsheuvel snel gemaakt. Aanzienlijk beter alternatief! Zeker nu onze dochters nog onder de vier zijn, kostte het hele dagje weg ons ‘maar’ € 27,50 per persoon. Uiteindelijk had ik in de ballenbak niet veel minder uitgegeven, zo redeneerde ik, dus dan is de keus niet moeilijk toch?

Sprookjesbos

De laatste keer dat ik naar de Efteling ging, bezocht ik vooral de achtbanen. Het Sprookjesbos werd kort bekeken, maar mede door de enorme hoeveelheid wespen eind juli was ik al snel weer verdwenen. Met die kleintjes en zonder wespennest is dat natuurlijk heel anders. Vooral Rapunzel was favoriet bij Rose en ze genoot samen met haar vriendinnetje van de ‘show’ bij de Kleren van de Keizer. Ook de draak maakte grote indruk: ‘Die vind ik wel een beetje spannend mama. Kan hij vliegen?’

Bevangen door de sprookjes

Bijzonder vind ik de kunstwerken die Anton Pieck heeft ontworpen. Alles is tot in details uitgewerkt: de grot van Sneeuwwitje (waar ik binnen drie seconden doorheen moest sjezen, omdat May het donker nogal eng vond), Langnek (die we dit keer om onverklaarbare redenen niet gezien hebben) en de Put van Vrouw Holle.

Zelf was ik weer even klein kind toen ik stond te kijken naar de 7 geitjes. Schitterend: het speelgoed dat op de grond lag, een treintje dat rondreed, de authentieke kleertjes van alle geiten en natuurlijk de wolf – die ook op je 33e nog best een beetje eng is.

Ritje in de zweefmolen

Ik meende te herinneren dat ik vroeger dol was op de zweefmolen. Dat gevoel als je rondzwierde vond ik heerlijk, bijna alsof je echt kon vliegen. Enthousiast ging ik zitten, Rose naast me. Aan haar pretoogjes te zien, voelde zij hetzelfde als ik destijds – voor zover ik nog kon kijken. Een rondje verder voelde ik me namelijk bijzonder misselijk en probeerde af te tellen tot we eindelijk weer zouden stoppen. Vanaf dat moment bleef ik braaf bij May zitten als de anderen weer in een attractie gingen – leek me veiliger. Bovendien had ik bij uitstappen enorme trek! We bestelden drie ‘kleine’ patat en kipnuggets voor minder dan een tientje. Niet de beste foto, maar dan heb je een beeld van de hoeveelheid!

Carnaval festival

Met de frietjes achter de kiezen konden we er weer even tegenaan. Op naar Droomvlucht, dat helaas gesloten was. Vervolgens gingen we naar het good old Carnaval Festival, dat voor mij wel echt bij een dagje Efteling hoort (al zoemt de melodie nog dagelijks in mijn hoofd rond als een opdringerige mug). Maar de kinderen vonden het fantastisch en eerlijk gezegd genoot ik zelf minstens zo hard. Bovendien had ik het muziekje bij Monsieur Cannibale onderschat: dat is ook behoorlijk… Tja, hou het op authentiek.

Dagje Efteling
Volg je me ook al op Instagram?

Naar huis

Later dan gepland vertrokken we naar huis. De meisjes waren écht niet moe, al sliep May voordat we überhaupt in de auto zaten. Onderweg spraken we over alles dat we gezien hadden en eenmaal thuis vertelden we het hele verhaal natuurlijk nog een keer tegen papa. En eigenlijk ben ik nu zo enthousiast, dat ik hoop over een tijdje opnieuw te kunnen gaan!

Doen jullie graag zo’n dagje Efteling? Wat is jouw favoriet?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

14 gedachten over “PLOG De Efteling: een dag vol jeugdsentiment

 1. De Efteling is ons favoriet pretpark waar we bijna jaarlijks wel een keer naartoe gaan voor 2 à 3 dagen. Mijn zoon zijn favoriete attractie is de Droomvlucht, maar dat was de vorige keer jammer genoeg gesloten. Maar ook het Sprookjesbos en de attractie van Jokie vinden ze hier heel leuk. Het Anton Pieckplein vind ik zelf heel mooi.

 2. Heerlijk!!! Als kind gingen wij al elk jaar en soms 2x per jaar. Nu wil ik ook sowieso 2x per jaar en zit er soms aan te denken om een abonnement te nemen…. We love de Efteling haha.

 3. Geen jeugdsentiment voor mij. Ik ben er maar 1 keer in mijn leven geweest. Toen was ik ongeveer 23 en ging ik met mijn vriendje van toen. Was een superleuk dagje uit.
  Ik hou speciaal van pretparken, maar Efteling staat wel op ons verlanglijstje; onze dochters zijn nu 8 en die beginnen pretparken leuk te vinden. En ze herkennen het van reclame op tv (weer een reden om kinderen geen tv te laten kijken….heb je ook geen gebedel om pretparken ;-))

 4. Deon wil er zo graag naartoe! Vorig jaar kreeg hij voor zijn verjaardag een echte sprookjesboom. Hij wordt nog steeds goed verzorgt! En dankzij jou loop ik nu de hele dag het liedje te neuriën zonder dat ik er ben geweest, het zit gewoon in mijn geheugen gegrift haha

 5. Heerlijk! Ik probeer eigenlijk jaarlijks wel te gaan. Echt mijn favoriete pretpark. Vorig jaar zijn we niet gegaan, maar dit jaar lijkt mij het sprookjesbos voor de kleine wel erg leuk!

  1. Leuk dat je zo vaak gaat! Ik zou ook best vaker willen hoor, is idd ook mijn favoriete pretpark.
   En het sprookjesbos is geweldig idd met kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten