dag thuiswerken

30dayblogchallenge 21 | Een dagje thuiswerken in de praktijk

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: hoe ziet mijn dag thuiswerken eruit? 

Ik heb al eens beschreven hoe een gemiddelde dag verloopt hier thuis. Het is een behoorlijke blog geworden, maar geeft in elk geval een realistisch beeld. Om te voorkomen dat ik een soortgelijk artikel schrijf, besloot ik eens in te gaan op mijn werkdag. Wat doe ik nu eigenlijk allemaal tijdens een dag thuiswerken? Verzand ik in allerlei huishoudelijke taken en werkontwijkend gedrag of ben ik superambitieus?

Bloggen

Om 8 uur probeer ik klaar te zitten. Vaak doe ik eerst een kort rondje langs wat blogs die ik lees, heb eindelijk kans om te reageren bij een aantal bloggers waar ik doordeweeks niet aan toe kwam en misschien zelfs wat nieuwe te ontdekken.

Een halfuur later begin ik aan mijn eigen teksten. In de meest positieve gevallen ben ik megaproductief en schrijf zo’n 6-8 blogs voor Lotus Writings. Daarnaast wat teksten voor sites waar ik als gastblogger voor schrijf. En soms doe ik een opdracht of persbericht.

Cursussen

Zoals ik vaker heb vermeld, volg ik een aantal cursussen. Die passeren deze dag ook. Ik probeer ten minste één kort verhaal te schrijven en elke maand een les Journalistiek af te ronden. In de loop van het weekend controleer ik mijn opdrachten en teksten nog eens, belangrijkste is dat ik een kader heb om mee te werken. Overigens lukt dit al wekenlang niet en heb ik een verhaal dat maar niet af komt, maar dat mag de pret niet drukken. Het voornemen is er!

Werk

Uiteindelijk moet er ook geld verdiend worden. In de ochtend en middag ruim ik tijd in om mails te sturen, contactpersonen te bellen, artikelen te schrijven en facturen op te maken. Ik controleer mijn administratie en de stand van zaken bij lopende artikelen/mails. Bij mijn ouders heb ik de rust om echt door te werken, zonder de druk op mijn schouders van een kindje dat mogelijk wakker wordt. Heel prettig, zeker omdat ik hiermee echt financieel kan bijdragen aan ons gezin.

Extreem productief?

Als je het zo leest, zou je denken dat ik geen minuut over heb om doelloos uit het raam of naar een leeg scherm te staren. Niets is minder waar. Maar mijn doel is wel altijd zoveel mogelijk uit de dag te halen en dat lukt daarom vaak ook wel. Ik weet ook dat ik mijn kans moet grijpen. Eenmaal thuis ben ik natuurlijk compleet afgeserveerd, maar tegelijkertijd gelukkig voldaan en blij dat ik dit kan doen.

Blijf jij weleens een dag thuiswerken?
En komt het dan tot werken of ben je te snel afgeleid?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

12 Replies to “30dayblogchallenge 21 | Een dagje thuiswerken in de praktijk

 1. Zo thuiswerken, weg van eigen huishouden en kids, lijkt mij ook ideaal!
  Ik neem als docent wel eens wat werk mee naar huis, maar dat is eerder onbetaald overwerk dan thuiswerken. 😉
  Ik heb een eigen naaikamertje waar ik ook regelmatig achter mijn laptop aan mijn blog werk. Mijn meiden weten dan dat ik liever niet teveel gestoord wil worden en doen dat dan ook niet. Wel komen ze heel lief wat drinken brengen af en toe. Maar daar zit ik maximaal 2 uur achter elkaar, spreid het dan wat meer over de week.
  Jacqueline onlangs geplaatst…30 day blog challenge: piercings en tattoosMy Profile

  1. Is het ook. Thuis mis je die rust denk ik.
   Lief hoor. En fijn dat je wel een ruimte voor jezelf hebt. Dat kan heel fijn zijn, zeker als je even alle concentratie nodig hebt.

  1. Dat scheelt echt enorm hoor. Dan vind ik het echt knap dat je er alsnog 2 schrijft. Ik probeer mijn telefoon altijd weg te leggen, anders lukt ’t niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge