May is 4: dag lief peutertje van me…

Lieve May,

Vier jaar geleden barstte ik van de onrust en nieuwsgierigheid. Ik wilde je ontmoeten, had al veertig keer het idee opgevat dat de bevalling nu inmiddels wel begonnen was en was al even vaak teleurgesteld. Eigenlijk had ik er die dag niet eens meer vertrouwen in dat het allemaal nog voor de veertig weken zou gaan gebeuren.

Vier jaar geleden had ik werkelijk geen idee hoe het leven er zou uitzien met drie kinderen, waarvan de jongste twee minder dan een jaar scheelden. Hoe uitgeput we ons zouden voelen na een aaneenschakeling van gebroken nachten. Hoe veel we je zouden gaan dragen. Maar ook niet hoeveel lieve knuffels we van je zouden gaan krijgen.

Vier jaar geleden wisten we nog niet hoe je ons gezin zou komen aanvullen. Met je eigen opvattingen over de opvoeding. Met je scherpe, maar ook subtiele humor en je ijzersterke vermogen een perfecte imitatie neer te zetten van de mensen om je heen. En met je opgetrokken wenkbrauw als je iets ‘een beetje gek’ vindt.

Vier jaar geleden kon ik me er niets bij voorstellen dat ik ooit met tranen in mijn ogen zou staan van de ingehouden lach, vanwege je fantastisch geplaatste opmerkingen. En dat ik ooit hoofdschuddend naar boven zou kijken, omdat je opmerkte dat ik niet moest klagen dat je wegrende: ‘Jij bent toch zelf gevallen? Had je maar niet op dat stoeprandje moeten fietsen.’

Vier jaar geleden, lief meisje, kwam je bij ons. In een gezin dat nog maar net begon te wennen aan een samenstelling van vier. Als een bijzonder cadeautje, een lief zusje en een mooi, eigengereid mensje. Klaar voor het leven en klaar voor ons.

Ik mocht je twee jaar voeden, zien opgroeien van een mini baby tot de dappere kleuter die je nu bent. Je kruipt steeds meer uit je schulp om in je eigen spotlights te gaan staan. Durft voor jezelf op te komen, houdt zielsveel van je zussen en maakt me ongelooflijk trots in alles dat je doet.

Vanaf vandaag hebben we een tweede kleuter in huis. En als de eerste vier jaar een voorbode zijn voor de rest van ons leven met jou, dan weet ik nu al dat ik heus niet alleen mijn hart (met dichtgeknepen ogen) vasthoud, maar ook keihard ga genieten!

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “May is 4: dag lief peutertje van me…

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten