Dag futloos haar! Binnen 30 dagen een gezonder kapsel

Mijn haar is sinds jaar en dag vooral een ‘gedoetje’. En nu ik ouder word, nemen de grijze haren toe en oogt het soms futloos. Tijd om daar iets aan te veranderen, vond ik. Slechts dertig dagen later zie ik duidelijk effect en draag ik het soms zelfs weer los. Wat mijn geheim is? In dit artikel deel ik mijn persoonlijke favoriete haarproducten.

Futloos haar sinds de bevalling

Sinds mijn bevalling van May werd mijn kapsel niet meer de oude. Dat weet ik lange tijd aan mijn vitamine- en ijzergebrek, maar sinds ik dagelijks braaf mijn supplementen slik, kan het daar niet meer aan liggen.

Ik besloot me daarom meer te verdiepen in de verzorgingsproducten voor mijn kapsel en kocht een aantal nieuwe producten. Inmiddels zijn we dertig dagen verder en gaat het steeds beter. Het oogt voller, voelt gezonder en glanst meer. Daarom besloot ik een blog te schrijven met handige tips!

Binnen 30 dagen gezonder haar?

Een goede föhn is het halve werk: Remington AS8810 Keratin Protect

Ik zag deze föhn voorbij komen op Instagram bij Anna Nooshin en raakte meteen enthousiast. Hij heeft een andere vorm dan gebruikelijk en is meer langwerpig. Je krijgt er drie verschillende borstelkoppen bij: eentje voor meer volume vanaf de aanzet (een soort kam) en twee ronde borstels (gemengde en zachte borstelharen) – afhankelijk van je haarlengte en -type.

Voordelen van de Remington AS8810

 • Hij föhnt ontzettend snel je haar droog. Ik ben echt nauwelijks vijf minuten kwijt en daarna zit het prima.
 • Je kunt je haren enige ronding geven door het mee te laten draaien met de roterende borstelkop. Het haar blijft daarna niet vastzitten, want je draait het er gewoon weer uit.
 • Er zitten drie standen op: warm, heet en koude lucht. Die laatste is alsnog prima; het duurt alleen iets langer.
 • Je haar zit makkelijk in model op een manier die je normaal alleen bij de kapper voor elkaar krijgt.
 • Meedraaiend snoer.

Nadelen van deze föhn

Ik vind eigenlijk dat er niet veel nadelen zijn. Alleen dat de handleiding heel summier is: je kan volgens mij nog veel meer met de haardroger, maar dat staat er allemaal niet. Voor het beste resultaat kan je beter zoeken naar een goede tutorial, al zijn die er nog niet veel.

Prettige shampoo die geen jeuk veroorzaakt

Persoonlijk vind ik de zoektocht naar een fijne shampoo echt een crime. De meeste veroorzaken toch uiteindelijk jeuk of ze werken slecht, waardoor je binnen enkele dagen je haar alweer moet wassen. Sinds Amerongse Berg heb ik echter een shampoo die wél prima lijkt te werken. De shampoo is van het merk Forever Living. We kregen hiervan ook de conditioner om te proberen.

Voordelen Forever Living Shampoo met Aloë Vera en Jojoba olie

 • Mijn haar is aanzienlijk minder snel vet en glanst meer: ik hoef het om de vijf dagen te wassen en tot dat moment voelt het echt glad aan, alsof je het diezelfde dag nog gewassen hebt.
 • Eigenlijk ervaar ik nog maar weinig jeuk. Soms op de dag dat ik mijn haar heb gewassen en heel soms onder invloed van hormonen. Maar het is echt een stuk minder dan voorheen met bekendere merken.
 • Mijn haar oogt voller, al kan dat ook komen door het gebruik van bovengenoemde föhn die ik rond diezelfde periode kocht.

Nadelen Forever Living Shampoo

 • De prijs: de fles van bijna 300 milliliter kost € 22,75. Niet echt een fles shampoo die in handen mag vallen van je kinderen.
 • Bij mij persoonlijk veroorzaakt gebruik van de bijbehorende conditioner (€ 21,05) toch wel enige irritatie. Ik gebruik hem nu voor Rose’ krullen. Het effect daarvan is trouwens wel echt heel goed te zien: haar krullen glanzen meer en ogen verzorgder. Bovendien heeft zij geen last van de jeuk.

Hydratatie met Biosilk Silk Therapy met kokos

Onze kapper gebruikt altijd Biosilk na een behandeling. Om diezelfde ervaring (enigszins) thuis te creëren, kocht ik de laatste keer een fles Biosilk Therapy.

Voordelen van Biosilk Silk Therapy

 • Voedt het haar en heeft een heerlijke geur dankzij de toevoeging van kokosolie.
 • Voelt heel licht aan op je kapsel: het wordt niet sneller vettig of zwaar.
 • Wanneer je het op je huid gebruikt, voedt het de hoofdhuid ook – wat weer handig kan zijn als je, zoals ik, snel last hebt van irritatie.
 • Hoewel het geen goedkoop product is (een fles van 167 ml. kost al snel meer dan twintig euro), gaat hij echt heel erg lang mee.
 • Voorkomt pluis en geeft net dat beetje extra glans als je bijvoorbeeld je haar hebt gestijld.

Nadelen van BioSilk

 • Geen heat protector. Wil je die wel? Dan moet je een apart product kopen en dat maakt je haar vaak wel zwaarder/futlozer.
 • Bevat geen parabenen, wel siliconen

Nu ik de shampoo en föhn een maand gebruik, zie ik echt duidelijk een verschil met hiervoor. Het hoeft minder snel gewassen te worden, ik heb weinig last meer van irritatie en het oogt sterker, voller en gezonder.

Zonder welk product kan jij écht niet als het gaat om je kapsel?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Dit artikel bevat een gekregen product

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Dag futloos haar! Binnen 30 dagen een gezonder kapsel

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten