Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Daar word ik nu zenuwachtig van tag

Daar word ik nu zenuwachtig van tag

Wie me kent, weet dat ik best weleens een zenuwpees kan zijn. Dan word ik nerveus om iets dat achteraf extreem meevalt. Hoe dat eruit ziet en wat ik er tegenwoordig aan heb leren doen, lees je allemaal in de Daar word ik nu zenuwachtig van tag! 

Daar word ik nu zenuwachtig van tag!

Tijd voor een nieuwe tag! Linda van Mamaliefde tagde me een paar weken terug voor de Daar word ik nu zenuwachtig van Tag, bedacht door Joyce van Mamsatwork. En daar heb ik best iets over te vertellen! Lees je mee?

Lees ook: Geluksmomenten TAG

Daar word ik nu zenuwachtig van tag Q&A

Waar word jij nu zenuwachtig van?

 • Nieuwe mensen ontmoeten. Inmiddels weet ik best dat het allemaal wel goedkomt als je er eenmaal bent, dus ik probeer me daar dan zoveel mogelijk op te focussen. Komt voort uit mijn verlegenheid én mijn introverte karakter. Maar spannend blijf ik het vinden!
 • Een presentatie houden. Het stomme is ook dat ik me vooraf niet eens zo druk maak. Zolang ik de tekst maar in mijn hoofd heb zitten en precies weet waar ik het over wil gaan hebben, dan zal het ook wel loslopen tijdens de presentatie. Maar dan sta je voor de groep en zijn alle ogen op je gericht. Dan beginnen mijn knieën te bibberen en handen te trillen. En ik heb er geen controle meer op, dat vind ik nog het ergste! (Al hebben enorm veel mensen daar last van, dat stelt me weer gerust)
 • Op vakantie gaan. Je hoort het niet zo heel vaak, maar ik hou er niet van. Natuurlijk vind ik andere landen schitterend en zou ik dolgraag het Noorderlicht zien, alleen die reis ernaartoe. En het pakken van je koffers, het idee dat je iets vergeet… Daar krijg ik dus de zenuwen van.
 • Bellen. Met name voor mijn werk. Telefonische interviews vind ik eigenlijk best lastig, omdat ik geen spontane prater ben. Omdat ik artikelen moet tikken naar aanleiding van die telefoontjes, neemt mijn mobiel alles automatisch op. Verschrikkelijk om jezelf dan terug te horen!
 • Als June lang wegblijft. Zeker na schooltijd. Ik maak me niet snel druk, maar als het echt heel erg lang duurt dan kan me dat best weleens zenuwachtig maken.

Waarom word je daar zenuwachtig van?

Ik denk dat aan alle situaties dezelfde oorzaak ten grondslag ligt: dat ik de controle niet volledig in eigen handen heb.

Hoe uit dat zenuwachtig zijn zich bij jou?

Aan de telefoon kom ik niet altijd uit mijn woorden, vlak voor en tijdens zo’n presentatie krijg ik buikpijn en bibberende handjes. Ook is mijn stem niet altijd meer toonvast. En bij nieuwe mensen ga ik nog weleens blozen. Verschrikkelijk!

Doe je iets tegen het zenuwachtig zijn op dat moment?

Voorafgaand aan een presentatie probeer ik mijn ademhaling zo rustig mogelijk te krijgen. En verder probeer ik het vooral los te laten. Uiteindelijk ontmoet je anderen maar één keer voor de eerste maal, is zo’n telefoongesprek noodzaak om te kunnen werken en is de vakantie zelf hartstikke leuk. De zenuwen vooraf neem ik maar op de koop toe. En als June écht lang weg blijft, dan ga ik gewoon op zoek naar haar.

Waar word jij zenuwachtig van? Als je de tag overneemt, vergeet je Joyce dan niet te vermelden?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding van Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

5 gedachten over “Daar word ik nu zenuwachtig van tag

 1. Wat een leuke tag!! Ik sla hem op! Ik word ook altijd zenuwachtig van nieuwe mensen ontmoeten en presentaties geven. Bellen heb ik minder moeite mee. Al vind ik het nog steeds niet leuk om te doen. Maar voor mijn werk moet ik veel met ouders bellen. Dus dan zet ik mij er wel overheen.

 2. Ik had echt iets heel anders verwacht als antwoord:

  Het klikken van een pen. ?

  Maar de rest herken ik ook wel bij je! Ik krijg zweethanden als ik nieuwe mensen ontmoet. Ook niet heel prettig ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten