coronaproof werkplek

Klanten ontvangen? Creëer een coronaproof werkplek

Je thuiswerkplek inrichten is wellicht niet zo’n enorme uitdaging: zelfs als je geen extra kantoorruimte in huis over hebt, kan je nog prima uit de voeten aan de keukentafel of – zoals ikzelf vaak – vanaf de bank. Benen omhoog, laptop erop en tikken maar. Maar wat nu als je nog steeds klanten moet ontvangen (en/of meerdere werknemers hebt)? In dit artikel staat drie handige tips voor die situatie: zo maak je de boel coronaproof.

Coronaproof werkplek

Behalve de aanpassingen die hieronder staan, zijn er een aantal zaken waar je altijd op moet blijven letten:

  • Volg de laatste richtlijnen van het RIVM
  • Laat klanten alleen langskomen wanneer zij geen klachten hebben die lijken op die van het coronavirus (merk je bij aankomst dat ze toch een snotneus hebben die je niet kunt toeschrijven aan hooikoortsklachten, stuur ze dan weer weg)
  • Houd voldoende afstand van elkaar (per slot van rekening kan je nog steeds besmet raken als de ander geen symptomen heeft)
  • Ontsmet je zaak elke keer nadat iemand is langs geweest

3 manieren waarop je klanten veilig kunt ontvangen

Plexiglas tussenschotten

Het is inmiddels eigenlijk al zo normaal dat je er niet meer van opkijkt in winkels: tussenschotten van plexiglas. Ook op kantoor kan je deze gemakkelijk ophangen, en zorgen dat je niet te dicht bij elkaar in de buurt komt. Heb je een kantoor aan huis waar mensen langskomen? Dan is het (als het straks weer mag) evengoed belangrijk om op deze manier de bescherming van jou en je klanten te waarborgen.

Regel alles dat nodig is

Bied verschillende mogelijkheden als wegwerpmondkapjes bij binnenkomst, een desinfectiemiddel en wegwerpdoekjes als ze van het toilet gebruik maken. Zorg dat als je klanten zelf niets bij zich hebben, ze zich alsnog gemakkelijk kunnen aanpassen aan de situatie en je alles in huis hebt.

Houd een vaste looproute aan

Om te voorkomen dat iedereen door elkaar en tegen elkaar in loopt, is het slim om een vaste looproute in te stellen. Dit kan heel simpel: met tape kun je pijlen op de vloer plakken, en zorgen dat je maar op één manier naar binnen kan en één manier naar buiten.

Hoe zorg jij ervoor dat je werknemers veilig kunnen werken?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *