Column | Zomaar samen zijn is échte rijkdom

We zitten samen boven, Rose en ik. Vandaag is niet zo haar dag geloof ik. De spanning rondom Sinterklaas, een slechte nacht en sluimerend griepje lijken hun tol te eisen en ze zit gewoon niet goed in haar vel. Ze kruipt tegen me aan. Snikkend, omdat ze naar buiten wil om te wandelen. Ik neem haar lekker in mijn armen. ‘Mama moet eigenlijk nog even iets afmaken, dan kunnen we daarna gaan?’ stel ik voor. ‘Dan help ik wel,’ besluit ze monter. ‘Heb je een boekje voor me om in te schrijven? Ik ga letters voor je maken.’ Glimlachend geef ik haar wat ze vraagt en vind het ontroerend lief dat ze me zo probeert te helpen. 

Maar hoewel de werkdruk op het moment vrij hoog ligt, komt er inmiddels niet veel meer uit mijn handen. Ik vind het niks haar zo verdrietig te zien. Na tien minuutjes hak ik de knoop door. We kleden ons lekker warm aan en gaan naar beneden, waar May ook met een piepstemmetje roept dat ze meewil. Eenmaal buiten zet ze drie stappen en komt tot de zielige conclusie dat haar beentjes niet willen meewerken. Ik zet haar op mijn rug en daar gaan we. ‘Het is prima-dag!’ roept Rose als ik vertel dat ik het prima vind om via het steegje te lopen. Zo ontdekken we nog eens wat.. 

Onderweg komen we langs een grote vijver. De reiger wacht geduldig in het schemerende licht tot hij voedsel kan vinden en Ro belt dat hij er ook aan komt. Zo lopen we met bijna het hele gezin spontaan een rondje door de wijk. Geen kilometerslange tocht, maar genoeg uiteindelijk zijn we toch bijna een uur weg. May op onze rug, Rose uitgelaten en wij genieten van de mooie omgeving en de prachtige lucht. 

Eens te meer besef ik dat rijkdom absoluut niet zit in een dikke auto onder je kont, volle kledingkasten of gouden horloges, maar in het samen mogen zijn met de mensen waarvan je houdt. Meer heb je echt niet nodig. En natuurlijk is een vakantie naar een willekeurig warm land lekker, maar je moet het ook hier en nu fijn kunnen hebben. Samen. Op dit soort dagen moet je de verplichtingen even kunnen neergooien en je gedachten omzetten.Want voor je het weet zijn ze groot.. 

Geniet jij genoeg met je kinderen? Of vind je het ook weleens lastig om de boel de boel te kunnen laten?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten