Column | Van wastekening naar Bloggen Baart Kunst

Eind vorig jaar viel ik zo’n beetje iedereen in mijn omgeving lastig met ambitieuze plannen. Ik wilde meer gaan doen dan alleen bloggen op Lotus Writings en had allerlei toffe plannen, maar de uitwerking liep voor geen meter. Om al te beginnen bij de naam: Blogcoach Merel. Verder kwam ik niet. En ook die naam leek niet echt de lading te dekken, want wilde ik wel daadwerkelijk gaan coachen? Was dat geen vak apart?

Waar het op neer kwam, was dat ik graag mijn kennis wilde delen met anderen en hen wilde helpen bij het opzetten van een toffe blog. Misschien als onderdeel van je bedrijf, maar eigenlijk ook particuliere bloggers en beginners. Dat maakte mijn doelgroep meteen heel breed en ongrijpbaar. Op een gegeven moment stoorde ik zelfs mezelf met het continue vragen om feedback en besloot ik het helemaal los te laten. Het zou zich vast vanzelf wel gaan vormen.

In de praktijk duurde het wel even voor ik het compleet had losgelaten. Ik geloof toch dat ik graag de controle blijf houden op dingen en dan blijft zoiets toch altijd in je achterhoofd zoemen. Maar goed, samen met mijn moeder deed ik een cursus wastekeningen lezen – waarover ik in mijn vorige column vertelde – en daar probeerde ik zoveel mogelijk vrij te tekenen. Zonder opgezet plan.

De tekening die je in de uitgelichte afbeelding ziet, ontstond helemaal spontaan. Pas toen één van mijn medecursisten hem liet zien, viel mijn mond open van verbazing. Zonder er ook maar enigszins bewust van te zijn, had ik een lotusbloem getekend. Hoe symbolisch wil je het hebben?

Zonder te veel te willen ingaan op de tekening, één van de dingen die naar voren kwam, was dat ik een nieuw pad zou inslaan. Dat maakte me blij, want ergens in mijn achterhoofd wist ik nog altijd dat ik graag iets meer zou gaan doen met bloggen of een ander nieuw project.

En toen ineens was het daar. De naam ‘Bloggen baart kunst’ schoot door mijn hoofd en alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik zou een nieuwe website starten over bloggen waarmee ik beginners, gevorderden en bedrijven ging helpen. Naast het delen van tips wilde ik bekenden vragen of zij vanuit hun expertise gastblogs konden schrijven en ik kan er in de toekomst (gratis) workshops, e-books en andere zaken op kwijt.

De afgelopen dagen stortte ik me dus vol enthousiasme op dit nieuwe project. Omdat ik wil dat de website er snel staat vooral, maar ook omdat ik aan alles voel dat het klopt. Ik vind het zo leuk dat de combinatie van die cursus en mijn rommelende plannen de weg vrijmaken naar een nieuw pad in mijn carrière. Daarmee kan ik Lotus Writings ook weer gebruiken voor mijn oorspronkelijke doelgroep: moeders (en vaders)!

Soms moet je iets loslaten zodat het bij je terug kan komen. Die les heb ik alvast geleerd. Komende tijd ga ik proberen om mijn tijd evenredig te verdelen tussen beide websites, maar mocht het toch even stiller zijn dan weet je in elk geval waar ik zit 😉

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten