Column | Terug naar de sportschool? Hoe dan?

Afgelopen maandag was het Blue Monday – de, inmiddels, bekende maandag waarop je in zak en as zou zitten. Ingestort, omdat je goede voornemens inmiddels volledig op de schop zijn gegaan en je jezelf weer als vanouds volpropt met snacks, het sportschoolabonnement lekker hebt opgezegd en de sigaretten en drank niet aan te slepen zijn.

Eigenlijk vind ik het trouwens maar iets raars, die goede voornemens: waarom starten op 1 januari en dan ineens wél van alles voor elkaar krijgen?. En toch maakte ik ze ook dit jaar weer braaf. Het stellen van doelen maakt toch kennelijk dat ik iets meer uit mijn leven haal, zelfs als het tijdelijk is. De enige maatregel die ik voor mezelf trof was het beginnen met gezonder eten op 28 december. Puur omdat ik niet ineens wilde switchen op de eerste. Geen idee of het uitmaakt trouwens, maar de moeite waard om het te proberen dacht ik zo.

We hebben dit jaar ook eigenlijk niet echt gesnackt. Soms eten we wel wat ongezonder hoor, maar dat is dan gewoon onze eigen variant en niet die van Thuisbezorgd.nl. Ik wil ook niet helemaal op een houtje bijten, want dan is de kans op terugval een stuk groter. Het enige dat ik echt niet doe deze maand is kiezen voor tussendoortjes en eigenlijk merk ik dat de behoefte al snel minder wordt.

Waarom ik hierover schrijf? Niet om jubelend te vieren dat ik aan mijn broeken merk dat ik ben afgevallen en ik eindelijk weer zonder moeite de knoop kan dicht krijgen van die ene lievelingsbroek (hoewel het wel zo is, jeej!), maar omdat ik merk hoe stom het eigenlijk is dat ik al zoveel jaren moeite heb met gewichtsverlies.

Je hoeft Lotus Writings er maar op na te slaan om te zien hoe dol ik ben op pizza, pasta met extra kaas en chocola. En hoe vaak ik er ook aan begin, het lijkt me nooit helemaal te lukken om weer terug op gewicht te komen. Ik wil weer een keer onder de zeventig, maar de laatste keer dat ik dat redde was in 2011 geloof ik. Bijna tien jaar geleden!

Misschien toch weer terug naar de sportschool?

Ik zou het oprecht wel willen, al vind ik het heel lastig om te kunnen combineren met mijn werk, de kinderen (na school) en het feit dat ik ook nog tijd wil doorbrengen met Ro.

Daarom dacht ik, jullie hebben altijd handige tips! Hoe combineer jij sporten met je kinderen, man, werk, leven? Ga je in de avond of liever in het weekend? Of wanneer de ander kookt – even snel tussendoor?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Zodiacphoto – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten