Column | Stoptober: al anderhalf jaar niet meer

Burn calories. Not cigarettes.

www.ikwilstoppenmetroken.nu

Niet echt een toepasselijke quote trouwens; bij mij was het meestal andersom – ik verbrandde weinig calorieën en wel sigaretten. Maar goed, in het kader van Stoptober wil ik toch een blog wijden aan stoppen met roken. Of roken in het algemeen misschien.

Eerder schreef ik al dat ook na je verslaving, de drang soms blijft. En dan bedoel ik vooral op dat ene feestje waar alle ‘gezellige’ mensen buiten gaan staan met een biertje in hun ene en die sigaret in de andere hand. Dat mis ik nog steeds weleens. Of wanneer je gestrest bent. Tot rust wil komen. Omdat het zaterdagavond is… Als ex-roker kan je eigenlijk altijd wel een excuus bedenken zolang je nog niet helemaal van je verslaving genezen bent.

Maar goed, ik ben dus opnieuw gestopt. Een klein jaar geleden inmiddels, deels omdat mijn oudste dochter erachter kwam. De omgekeerde wereld, maar niet minder vervelend. Ik zie de teleurstelling nog zo op haar gezicht. Die bleef hangen. Alle sigaretten die ik na dat moment op stak, smaakten minder lekker. Ik begon me steeds schuldiger te voelen naar Ro toe (die helemaal niet rookt) en ik vroeg me vaker af waarom ik het eigenlijk deed.

Nou ja, als je dat laatste denkt, is er maar één oplossing: ik gooide het pakje met mijn laatste sigaret in de prullenbak. Sindsdien heb ik volgens mij nog maar één keer gerookt, maar het smaakte me niet meer. En mocht ik ooit nog eens twijfelen dan wil ik mijn toekomstige zelf vast overtuigen met de volgende redenen om niet meer te gaan roken:

  • Het stinkt (niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving)
  • Je voelt je daarna soms een beetje duizelig; de ene keer prettig en de andere keer gewoon misselijk
  • Je keel, the day after
  • Het is ongezond (oké, deze had op zich wel bovenaan moeten staan besef ik nu haha)
  • Je moet het goede voorbeeld zijn voor de kinderen
  • Denk aan hoeveel geld je bespaart door te stoppen (hoewel ik maar een pakje per halfjaar rookte, dus echt een vetpot levert het niet op – maar toch!)
  • Je proeft je eten beter als je niet rookt

Kortom, niet meer doen!

En nu maar hopen dat veel meer mensen stoppen in Stoptober. Want als mijn omgeving ook zoveel mogelijk ophoudt, kom je zelf veel minder in de verleiding. Voor nu scheelt het enorm dat Ro niet rookt en June er echt een hekel aan heeft; nu de rest nog!

Rook jij? Of heb je gerookt? En ben jij helemaal van je verslaving af of heb je ook nog weleens moeilijke momenten?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Billion Photos – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Column | Stoptober: al anderhalf jaar niet meer

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten