Column | Omdat ik van je hou…

Eigenlijk zijn we niet zo van de openlijke liefdesverklaringen. Maar terwijl ik net mijn Lees Mee, The Love Edition opstel, vliegt de liefde me om de oren. Ik vraag me onwillekeurig af waarom we eigenlijk zelf zo standvastig zijn. Eén keer in het jaar mag het toch wel, zo’n ode? En hoewel Ro er absoluut niet van houdt om in de belangstelling te staan, hoop ik dat hij me vandaag, op zijn verjaardag, vergeeft. Hij is namelijk een man én vader uit duizenden.

Lieve Ro, 

Ik ben intens dankbaar voor je tomeloze liefde, inzet, het harde werken, jou als vader, vriend en onvoorwaardelijke steun. Je onbaatzuchtigheid, organisatietalent en humor. Voor alles waarin je me aanvult als mens, moeder en vriendin. Je haalt het beste uit de mensen om je heen, omdat je dat ook van jezelf vergt. 

…Ik ken geen betere vader dan jij bent voor onze drie meiden. Zeker ook voor June, die later in je leven kwam, maar die je omarmde als je eigen dochter. Jullie luidruchtige lachbuien als ik iets onhandigs doe, die me op dat moment flink irriteren maar stiekem ook enorm goed doen. De fanatieke potjes pesten voor het slapen gaan of de spelletjes die jullie zelf bedenken. Het luisterend oor dat je haar altijd biedt, hoe vermoeid je ook bent. De onvoorwaardelijkheid als je klaarstaat en de eerlijke woorden die je durft uit te spreken – moeilijk op de korte termijn, maar waardevol op de lange termijn.

… Je bent de grootste steun die ik me kan wensen. Je eist veel van jezelf, maar durft ook zeker anderen te stimuleren meer uit zichzelf te halen. Als ik eens een onverwachts persuitje heb of voor de zoveelste keer eerst het eten moet fotograferen voor je er je tanden in kan zetten, klaag je niet. In tegendeel: je zegt me juist hoe trots je op me bent dat ik mijn passie gevonden heb en ervoor durf te gaan. Ook in het ouderschap sta je vierkant achter me, je maakt me een betere moeder en streeft er elke dag weer naar de beste vader te zijn die je in je hebt.

… Jouw open blik op mensen en situaties is verfrissend. Waar ik vroeger nogal makkelijk kon oordelen, wacht ik nu iets langer. En hoewel ik me best weleens kan storen aan je innige gesprekken met de telefonisch verkoper van een Nuoncontract en de Jehova’s getuigen regelmatig terugkeren naar ons huis omdat ze het hier zo gezellig vonden, siert het je enorm als mens. Je hebt bergen zelfspot, staat klaar voor anderen en benadert de wereld met een onbevooroordeelde houding, zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

… Ro staat niet per se voor ROmantisch, zei je zelf in het begin – al bleek je in de praktijk regelmatig heel lief en verrassend uit de hoek te komen. Iets wat je zeker wel bent, is pROactief. En dat is allesbehalve verkeerd, kan ik je zeggen. Want waar ik te laat kom, breng jij me op tijd, als ik iets laat slingeren, ruim jij het op. Soms iets te snel, zoals toen mijn vader zijn bord bami even wegzette en hem bij terugkomst kwijt was (haha!), maar dat siert je tegelijkertijd. Met jou in de buurt loopt alles op rolletjes. Ondanks mijn aanwezigheid.

… Ik vind je nog altijd even aantrekkelijk als toen. Of nee, dat zeg ik verkeerd. Ik vind je nog veel aantrekkelijker. Waarom? Om wat hierboven staat en nog veel meer. Omdat je mooi bent, van binnen en van buiten. En ik zie het misschien niet altijd (nooit) als je naar de kapper gaat, mis weleens een deel van het gesprek en bel regelmatig met een Schots accent om te vragen waar ik mijn portemonnee toch heb gelaten, maar ik hou wel van je 😉 Ontiegelijk veel.

Gefeliciteerd! Op een mooi, onvergetelijk grappig, waardevol en wijs nieuw levensjaar <3
Met mij dus. Anders kan je dat onvergetelijk grappig wel weglaten…

Afbeelding, FreelySky – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

2 thoughts on “Column | Omdat ik van je hou…

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten