Column | Of we niet eens zouden gaan trouwen?

Om maar met de deur in huis te vallen: Ro is nog steeds mijn ‘vriendje’. Althans, daar plaag ik hem weleens mee terwijl ik met mijn rechterwijsvinger voor zijn neus wapper waar nu nog steeds onze ‘belofte-ring’ zit. We hebben namelijk nog altijd verkering, zoals dat in de volksmond heet. Steeds vaker komt dan ook de vraag voorbij of we niet eens zouden gaan trouwen. Uiteindelijk wordt het nu toch weleens tijd?

Stiekem snap ik het wel. Want ondanks dat ik de vragen ‘wanneer ga je trouwen?’ of ‘zouden jullie niet eens aan kinderen beginnen?‘ zelf niet snel zou stellen, schieten ze soms ook door mijn hoofd wanneer ik denk aan stellen van in de dertig die al langere tijd samen zijn. Gek eigenlijk; alsof het echter is als je een trouwring draagt?

Maar goed, om even terug te komen op de vraag: nee, we gaan voorlopig niet trouwen – voor zover ik weet althans. En ondanks dat ik wel graag in mijn betere jaren op de trouwfoto’s sta en de openingsdans doe, hoeft het voor mij ook nog niet direct. Waarom overhaasten als je toch van plan bent voor altijd samen te blijven? Bovendien kent Ro me, als we eenmaal zover zijn dan wil ik graag alles zo snel mogelijk in de praktijk brengen. Ik noem het maar ongeduld. Of opgekropt enthousiasme. 

De bal ligt dus lekker ouderwets bij hem. Ondanks dat ik een redelijk vrijgevochten, moderne vrouw ben die haar eigen boontjes graag dopt. En ondanks dat ik vind dat meisjes net zo goed zijn in techniek als jongens, zou ik het toch fijner vinden om gevraagd te worden. Dan weet ik dat hij er klaar voor is en kan ik volmondig ja zeggen. Want dat ik wil trouwen weet hij best. Kan je trouwens niet omheen als je op mijn Pinterestprofiel kijkt…

Weet je wat het ook is? Kinderen verbinden je vergaander dan een ring en je handtekening ooit zouden kunnen doen. For better or for worse speelt zich onder andere af in de snelkookpan van kleine kinderen, slapeloze nachten en minuscule verschillen in opvoeden. In de verbintenis aangaan met een vrouw die al een dochter had uit een vorige relatie. En misschien nog het meest in streven om elke dag de beste versie van jezelf te zijn voor de ander.

Ro maakte me een rustiger en evenwichtiger mens, leerde me minder te oordelen, dapperder te zijn, vaker op tijd te komen en toont onze dochters hoe hun toekomstige partners in een relatie zouden moeten staan. Hij steunt, inspireert, gelooft in me, is het steuntje in de rug en de spiegel die ik soms nodig heb. Daar heb ik geen officiële ja voor nodig. Al zou ik het op termijn wel fijn vinden: anders heb ik dat complete plan voor niks geschreven 😉

Ben jij getrouwd? En wie vroeg wie?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Stakhov Yuriy – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

8 thoughts on “Column | Of we niet eens zouden gaan trouwen?

  1. Als hij je nu niet ten huwelijk vraagt 😉
    Ik ben ook getrouwd, toevallig was het afgelopen vrijdag 8 jaar geleden dat de man voor me op zijn knie ging 🙂

  2. Ik vond altijd eerst trouwen en dan kinderen. Dat was hoe het hoorde. Maar mijn vriend vond dat onzin. Dat is niet meer van deze tijd. Haha. Ik werd zwanger van de eerste en 5,5 jaar later kwam de 2e. Ik had de hoop dat hij mij zou vragen toen we 10 jaar samen waren. Zei hij heel droog een week voor ons jubileum, weet niet wat jij denkt maar ik ga je niet vragen hoor. Weg hoop. Ik had de hoop op gegeven. Vorig jaar(2017)op kerstavond zei hij ineens is het handig als we nu alvast de tafel dekken scheelt morgenochtend weer veel stress. Vond het een goed idee en ik mocht dan in de ochtend langer blijven liggen. Hij vroeg de meiden op een gegeven ogenblik om hem te helpen en hij zou mij roepen als we konden eten. Zo gezegd zo gedaan. Ik kom in mijn huispak naar beneden loop de woonkamer in, staat hij in zijn kostuum met in zijn handen rozen, de meiden hadden ook rozen vast de leeftijd in rozen en de hele kerstboom vol met rozen. En toen ging hij op zijn knieën om mij ten huwelijk te vragen. Ik had het niet meer verwacht, maar dit vond ik zo romantisch. Op 24 mei gaan we trouwen. En ik vind het super dat onze 2 dochters het heel bewust meemaken en onze bruidsmeisjes zijn.

    1. Zo mooi! Ik had kippenvel bij het lezen. Superromantisch en hartstikke lief dat hij het zo aanpakte. Misschien nog wel specialer omdat je het inmiddels helemaal niet meer verwachtte. Ik wens jullie alle liefde toe en een prachtige, onvergetelijke trouwdag straks. Samen met jullie meisjes – want dat ze erbij zijn is idd heel speciaal!

  3. Wij waren al 10 jaar samen en onze dochters waren er al toen hij eindelijk op z’n knie ging. 😉 Voor het feest met vrienden en familie vond ik het trouwen erg leuk. En ik vind het wel zo leuk en handig dat we nu allemaal dezelfde achternaam hebben. Maar wat jij ook al schreef, voor ons was het samen ouders zijn al genoeg als verbintenis.

    1. Wat mooi! Dat lijkt me dan weer het voordeel van eerst kinderen krijgen en dan trouwen; dat ze er allemaal bij kunnen zijn. En het feest lijkt me geweldig! Uiteindelijk telt de liefde, met of zonder ring.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten