Column | Of ik zwanger ben?

Onze lieve kleuter Rose heeft een enorme fantasie. Als klein meisje al: ze kon nauwelijks praten, maar speelde hele verhalen na met de Duplo poppetjes en we moesten ontelbaar zogenaamde hapjes eten. Superschattig. Toen nog wel… De laatste tijd is ze echter een nieuw pad ingeslagen waar ik niet per se blij van word.

Het begon allemaal met een gesprek, paar maanden terug. ‘Mama, waar komen kindjes eigenlijk vandaan? En hoe maak je ze?’ Na een redelijk eerlijke uitleg over papa’s en mama’s, liefde en seks, vroeg ik haar waar die vraag vandaan kwam. ‘Ik wil graag een broertje mama. Meisjes zijn echt supersaai.’ Ik vermoedde dat het zijdelings te maken had met de ruzie die ze kort daarvoor had gemaakt met May en liet het verder een beetje voor wat het was.

Het onderwerp ‘broertjes’ en zwangerschap bleven even hangen. Snap ik ook wel: het blijft fascinerend hoe twee lichamen in staat zijn een nieuw mensje te maken met alles erop en eraan. Ook als je al volwassen bent. Maar af en toe begon dit zijn eigen leven te leiden.

‘Mama, je hebt een broertje in je buik hè?’ meende ze op een bepaald moment. Aangezien het de tijd van de maand was, kon ik in elk geval met zekerheid stellen dat dit niet het geval was en ik ontkende het. ‘ Waarom heb je dan zo’n dikke buik?’ Hilarisch natuurlijk, al besloot ik wel meteen iets zuiniger aan te doen met de chips en koekjes na achten ‘s avonds. Maar goed, kleuters en hun humor… Ik vond het wel een grappige nieuwe fase.

Tot vorige week. In twee weken tijd had ze drie moeders op school ingelicht over mijn zwangerschap, verteld dat we een jongetje krijgen en zelfs zijn naam al genoemd. Zo overtuigend dus dat ik drie keer de vraag kreeg hoe het precies zat. Allemaal lieve, enthousiaste moeders die me bijna wilden feliciteren.

En ineens vond ik het allemaal niet zo grappig meer. Rose bekende met een grijns dat ze inderdaad had verteld dat ik in verwachting was, Ro zat te grinniken en ik dankte God op mijn blote knieën dat niemand zei: ‘Ik dacht het inderdaad ook al aan je te zien!’ Bovendien is het toch een beetje gênant. Al ben ik nu extra blij dat mijn zusje zwanger is, kan ik de uitspraken toch een beetje daarop gooien…

In elk geval geloof ik dat ik toch maar weer eens ga kijken naar een sportschoolabonnement (en anti-spierpijnzalf)!

Heeft iemand jou weleens gevraagd naar een zwangerschap die er eigenlijk helemaal niet was?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Ekaterina Sh – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten