Column | Inpakken en wegwezen: samen met June op reis

Precies tien maanden geleden maakten June en ik ons op voor één van de bijzonderste reizen in ons leven: we gingen samen naar Rust in Duitsland voor een paar dagen Europa-Park. Het walhalla voor echte achtbaanliefhebbers in elk geval.

Noodgedwongen was de allereerste achtbaan waar ik instapte dan ook de Silver Star: een 73-meter hoog gevaarte dat je met 130 km/u de diepte instort. Echt, verschrikkelijk. Zeker als je hoogtevrees hebt en onderweg naar de top je ogen stijf dichthoudt, maar bij de afdaling niet eens voldoende lucht binnenkrijgt om nog te kunnen gillen. Een overwinning op mezelf, dat wel, maar eentje om niet meer te herhalen.

Zo stond eigenlijk onze complete semi-midweek in het teken van uitersten. Van samen acht uur lang autorijden door België, Luxemburg en door de bergen in Frankrijk tot enge, hoge achtbanen, waar ik me dan weer min of meer noodgedwongen in liet slepen door de rest. Van een spectaculaire VR-ride tot stiekem roken en onbeperkt heerlijk eten. En van voor de allereerste keer ooit glamperen tot drie dagen lang intens genieten.

Eenmaal thuis zat ik nog steeds vol verhalen. En ondanks de acht uur durende terugrit ook vol energie. Ik had de kleintjes en Ro enorm gemist, maar dat woog niet op tegen het geluk dat ik voelde om dit samen met mijn oudste dochter te mogen beleven. Onze eigen vakantie. Relaxed roadtrippen en urenlang kletsen over alles en nog wat. Dingen die we normaal nauwelijks kunnen bespreken, omdat ik doodop en onderuitgezakt op de bank hang of omdat er een kleine peuter/kleuter doorheen schreeuwt.

Ik ben zo dankbaar dat we dat nog eens mogen beleven. We zijn niet alleen beter voorbereid dit keer, maar vooral ook bewuster van het geluksgevoel dat zo’n reisje ons brengt. Zeker nu we langzaam richting de echte puberteit gaan, weet ik als geen ander hoe kostbaar deze tijd nog is. Ik ga mijn inpaklijstje alvast maken!

Heb jij weleens een reisje gemaakt met één van je kinderen? En hoe zorg jij dat je de aandacht onderling verdeelt?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 thoughts on “Column | Inpakken en wegwezen: samen met June op reis

  1. Ik probeer ook af en toe met mijn meiden apart op stap te gaan. Sowieso hebben ze totaal verschillende interesses en kunnen ze elkaar soms wel schieten. Maar echt een paar dagen weg heb ik nog niet gedaan. Mijn man overigens wel, die is bijvoorbeeld met de oudste op wintersport geweest.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten