Column | De nieuwe sportlegging

‘Ik sport weer een paar dagen per week,’ vertrouwt een andere moeder me tussen de bedrijven door, ‘en het is zo lekker. Snap niet waarom ik hier niet eerder aan ben begonnen!’ Stiekem ben ik een beetje jaloers op haar enthousiasme en doorzettingsvermogen. Vroeger hing ik regelmatig in de sportschool en danste ik minstens één keer per week. En ik vond het heerlijk. Ja, ik.

Eigenlijk weet ik ook best waar het aan ligt. Bij mij is het namelijk toch vaak alles of niets. Want ik fiets óf vol overgave kilometers door de polder en eindig met zoveel spierpijn waardoor ik dagen niet kan lopen. Óf ik zit op de bank en neem nog een chipje, terwijl ik intussen overtuigd bij mezelf denk: morgen ga ik echt anders eten.

Het ergste is dat ik het dan nog geloof ook. Ondanks dat ik mezelf al talloze keren het tegendeel bewezen heb. Vaak gaat het ontbijt nog prima, maar vind ik vervolgens tijdens de lunch dat ik best een boterham met chocopasta kan eten – want dat ik me gister niet kon beheersen, zegt nog niks over vandaag. En voor ik het weet zit ik drie witte boterhammen later met schuldgevoel te denken aan mijn goede voornemens van die ochtend, die van gisterochtend en de dag ervoor…

De theorie ken ik inmiddels wel. Het is slecht voor je om geen maat te houden. Ik vertoon sport-ontwijkend gedrag en doe alle beweging af als ‘leuk voor morgen’. Om morgen dan weer precies hetzelfde riedeltje te herhalen. En zo klom ik, zonder dat ik het echt doorhad, tussen de regels door weer terug naar het gewicht waar ik vorig jaar op startte.

Destijds gebruikte ik thee om af te vallen. Moet ik dat nu weer gaan doen? Of wordt het gewoon eens tijd dat ik mezelf een figuurlijke schop onder mijn kont geef en weer iets ga doen? Gewoon uit mezelf, op eigen kracht. Ik twijfel enorm. In de tussentijd heb ik wel vast een sportlegging gekocht, gewoon voor het geval dat. Wie weet komt de zin om er iets mee te doen vanzelf…

Heb jij moeite met op gewicht blijven?
Of ben je gezegend met een gezonde eetlust/leefstijl?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten