Christmas Spirit Giveaway 2017 (vervolg) | Wie kreeg het pakket?

Christmas Spirit Giveaway

Een paar weken geleden postte ik een blog waarin ik aangaf mee te doen aan de Christmas Spirit Giveaway: een initiatief van bloggers om, geheel in de kerstgedachte, iemand te helpen die het nodig heeft. Daarop stelde ik een pakket samen, maar alles bleek toch iets anders te lopen…Β 

Christmas Spirit Giveaway 2017

Toen bij een paar bloggers het idee ontstond een bijzondere giveaway te organiseren in de kerstgedachte, wilde ik graag meedoen. Weliswaar heb ik lang niet zoveel spulletjes (meer) als de meeste deelnemers, maar het leek me heel mooi iets voor een ander te kunnen doen. Critici van goede doelen roepen keihard dat we eerst maar eens in Nederland moeten kijken als we dan zo goed bezig willen zijn. Meestal trouwens zonder daarop zelf enige actie te ondernemen, al is dat een andere discussie. Ik wilde in elk geval wel iets doen. Juist omdat ik uit ervaring weet dat je het soms alleen maar kan als een ander je net dat steuntje in de rug geeft dat je keihard nodig hebt (maar niet durft te vragen).

Aangrijpende reacties

En zo ging ik de Christmas Spirit Giveaway in, benieuwd naar de reacties die zouden volgen. Ik hield alles anoniem, zodat mensen vrijuit konden sturen wat ze wilden. Waar ik me alleen op verkeken had, vrij is hoe verschrikkelijk aangrijpend de verhalen zijn. Ik zal niet in details treden, maar in het algemeen gesproken voelde ik zoveel compassie. Voor de lieve gezinnen die dierbaren verloren, vrouwen die veel in hun eentje moeten opknappen of zich door een andere zware tijd heen slepen. Maar tegelijkertijd voelde ik me ook een beetje rot. Want hoe moest ik in vredesnaam kiezen? Het leek een onmogelijke opgave, ik zou het liefst iedereen helpen.

Welk pakket en waarom?

Via Facebook kreeg ik een berichtje van Pascal. Ze deed mee voor een goede bekende die in een situatie zat die me deed denken aan mezelf (vroeger natuurlijk). Ik voelde na het lezen meteen dat ik iets voor deze persoon wilde doen en sloeg automatisch aan het verzamelen, omdat het een jongenspakket moest worden. Kortom, onbewust ging ik meteen aan de slag en dat gaf voor mij de doorslag.

Maar tegelijkertijd voelde ik me ook bezwaard naar alle anderen toe. Want die hadden toch ook een hart onder de riem gestuurd? Kon ik niet… Ik moest mezelf een halt toe roepen. Bovendien weet ik inmiddels dat naar aanleiding van een aantal bijzondere verhalen door de andere bloggers een pakket is gestuurd.

Verzamelen

Omdat wij alleen dochters hebben, zijn de meeste goodies bij ons thuis toch voor meiden. Voor jongens had ik eigenlijk niets. Daarom besloot ik een beetje rond te vragen in mijn vriendenkring. En ik kan niet anders zeggen dan dat het hartverwarmend is hoe behulpzaam mensen zijn. Ook voor een onbekende, zoals in dit geval. Ik kreeg verzorgingsspulletjes, een knuffeltje, ongebruikte sokken, spuugdoekjes en speentjes. Daarvoor dus bij deze nogmaals mijn grote dank! Inmiddels weet ik dat het pakket heel goed terecht is gekomen en dat de ontvanger heel blij is. Ik hoop dat ik hem of haar echt een klein beetje kerstgevoel heb kunnen toesturen namens alle lieve mensen die me daarbij hielpen. Puur omdat het soms net is wat je nodig hebt.

Lieve sponsors

Behalve van particulieren, kreeg ik ook van twee bedrijven een bijdrage voor de Christmas Spirit Giveaway: Quapi en Dooky.

Quapi

Tijdens ons bezoekje aan de Quapi showroom, twee weken geleden, kwam het gesprek ook op onze actie. Daarop besloten ze spontaan een bijdrage te leveren aan de pakketten in de vorm van kniekousen en sjaaltjes. Wederom heel lief en verrassend. Uiteindelijk kon ik deze niet direct gebruiken voor mijn grote pakket (bestemd voor een jongetje), maar toch viel alles uiteindelijk op zijn plek.

Want toen ik mijn verzameling steeds verder uitbreidde kwamen er nog twee dingen op mijn pad. Het begon met een berichtje van iemand anders op Facebook die van de actie had gelezen en graag een geliefde in het zonnetje wilde zetten. Daarop besloot ik een klein extra pakketje te maken, omdat ook dit verhaal me aangreep. Ik besloot ze de Quapi spulletjes te geven met want andere kleinigheidjes. Inclusief een persoonlijk kaartje om ze een hart onder de riem te steken natuurlijk.

Dooky

Vervolgens kreeg ik mail van Dooky en in goed overleg besloten zij een Dooky te doneren als bijdrage voor het pakket. Omdat ze hiermee iemand een extra goede start geven, wil ik ze ook hiervoor enorm bedanken.

Voor wie Dooky niet kent: dit zijn katoenen doeken die je aan de kinderwagen kan bevestigen om zo je kindje te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden, waardoor hij/zij lekker beschut kan doorslapen of rondkijken. Beschermd en in zijn eigen wereldje. En het fijne is dat je hem zo kan oprollen dat je nog wel naar je kindje kan kijken. Ideaal dus! 

Kerstpakket

Inmiddels zijn beide pakketten verstuurd en de reacties daarop waren heel mooi. Ik besefte me zelf ook eens te meer hoe belangrijk het is om aan je medemens te denken. Als we allemaal een hand uitreiken, hoeft niemand meer alleen te zijn. Die kerstgedachte neem ik mee naar volgend jaar.

Liefs en fijne feestdagen, Merel

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest?Β 

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

12 thoughts on “Christmas Spirit Giveaway 2017 (vervolg) | Wie kreeg het pakket?

  1. Wat mooi, lief en dierbaar Merel. Ik kan mij helemaal voorstellen hoe je jezelf hebt gevoeld. Ik vind een winactie al ingewikkeld ook al loot ik eerlijk via naamloten. In het algemeen denk ik – hoor wie het zegt, want ik ben net zo – dat je niet het leed van de hele wereld op je schouders kan (en moet willen) nemen. Ook al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat. Het is de gedachte (en je moeite) die telt. Laten we met zijn allen – op onze eigen manier – de wereld een beetje mooier maken. x

  2. Mooi om te lezen hoe deze prachtige actie verlopen is. Een prachtig gebaar en zoals ik denk met heel veel liefde ontvangen.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten