Recept voor de lekkerste chocolademousse (met Chocolonely!)

recept Chocolonely chocolademousse

Chocolademousse is een heerlijk dessert om zelf te maken. Zeker wanneer je Chocolonely gebruikt als basis. Met dit simpele maar doeltreffende recept voor de allerlekkerste chocolademousse krijg jij iedereen stil tijdens het kerstdiner!

Dol op chocola

Met vier vrouwen in huis ontkom je er misschien bijna niet aan: we zijn allemaal dol op chocolade. En Ro trouwens ook – al is het wel in iets mindere mate. Dat leidt best weleens tot stiekem snoepen van mijn kant natuurlijk, omdat ik – heel eerlijk – op bepaalde momenten liever niet deel. Maar tegelijkertijd kunnen we dus ook met elkaar genieten van het maken van de lekkerste toetjes. Waaronder dus Chocolonely chocolademousse. 

Je hoeft geen keukenprinses te zijn om iedereen stil te krijgen: dit makkelijke recept smaakt gegarandeerd zoals je vooraf hoopt. En stiekem nog beter. Wil je hem serveren tijdens het kerstdiner op de basisschool trouwens, schenk hem dan na het maken uit in plastic bekertjes. 

Chocolonely chocolademousse

Deze ingrediënten heb je nodig

  • twee repen Chocolonely (melk, 360 gram totaal)
  • een beker geklopte slagroom (kant en klaar, 500 milliliter)

Verder is het handig om een pannetje te hebben klaarstaan met een laagje water, vuurbestendige kom en eventueel een beslagkom.

Let op: je kunt dit recept ook maken met een witte chocoladereep van Tony, maar dat werkt niet zo goed. De witte chocolade smelt anders en wordt iets brokkeliger. Dat doet verder weinig af aan de smaak trouwens, maar het is goed om vooraf te weten.

Bereidingswijze

Benodigde tijd: 3 uren.

Recept Chocolonely chocolademousse

  1. Smelt de chocolade au bain marie

    Zet de vuurbestendige kom op een pannetje waarin een laagje water kookt. Ongeveer een vingertop, misschien iets meer. Breek de chocoladereep in stukjes en laat die smelten in de kom. Blijf intussen roeren om er een mooi, egaal chocolademengsel van te maken.

  2. Familie maken

    Doe twee eetlepels (kant-en-klare) slagroom in een beslagkom. Voeg daar een beetje gesmolten chocolade bij en laat ze ‘familie maken‘. Zo houd je het mengsel luchtig, en dat is nu net wat je wil bij chocolademousse.

  3. Voeg dit mengsel bij de gesmolten chocolade

    Neem de kom van het vuur en voeg de gesmolten chocola en slagroom in de vuurbestendige kom. Roer goed door.

  4. Schep de rest van de slagroom door het mengsel

    Liever rustig: zo behoud je de luchtigheid van de slagroom. Probeer in geen geval te kloppen of te roeren, want dan blijft het straks vloeibaar. De smaak is dan trouwens nog steeds heerlijk, maar de structuur natuurlijk absoluut niet die van chocolademousse.

  5. Laat het mengsel opstijven in de koelkast

    Zet de kom minimaal twee uur in de koelkast om stevig te worden. Langer mag.

  6. Geniet!

Let op: omdat er slagroom in verwerkt zit, kan je de mousse maximaal twee dagen bewaren. Al vermoed ik dat je hem zo lekker vindt, dat hij die termijn niet eens haalt 😉

Eet smakelijk!

Meer lezen? 

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Afbeelding, Antonina Vlasova – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (5) en May (4).

Summary
Recipe Name
Chocolonely chocolademousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

One thought on “Recept voor de lekkerste chocolademousse (met Chocolonely!)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten