In het zonnetje | Charlotte van Aukjes Wereld

CHARLOTTE, AUKJES WERELD – In de serie In het zonnetje zet ik graag andere bloggers in de spotlights en vraag ze waar ze hun inspiratie vandaan halen, welke blog hun eigen favoriet is en welke het meest gelezen. Vandaag is Charlotte van Aukjes Wereld aan de beurt. Een vrouw die zowel in het echte leven als op haar blog heel leuk is! 

Aukjes Wereld: wie is Charlotte?

Lees alles over de vrouw achter Aukjes Wereld, inspiratie en het bloggen: Charlotte Habraken!

Aukjes Wereld

Waar vind je Charlotte?

Blog               www.aukjeswereld.nl
Facebook      www.facebook.com/aukjeswereld
Instagram    @aukjeswereld
Twitter         @aukjeswereld

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Mijn dochter heet Aukje, omdat ik in de eerste instantie vooral over haar en haar ontwikkeling wilde bloggen bedacht ik de naam Aukjeswereld. Alles wat er in Aukjes wereld speelt en leeft. Inmiddels is mijn blog veel uitgebreider dus is de naam niet meer helemaal van toepassing. Veel mensen denken daarom dat ik Aukje heet, begrijpelijk ook.

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik heb aan de Pabo gestudeerd en werk twee dagen in de week als leerkracht op een basisschool. Na de vakantie begin ik in groep 5. Daarnaast hebben we thuis een eigen zaak (www.debrandevoortsehoeve.nl) waar ik regelmatig in meehelp.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Sinds een aantal jaren lees ik zelf graag blogs. Eerst beautyblogs, later mamablogs. Algauw leek het me leuk om zelf ook te gaan schrijven en toen ik een vacature tegenkwam bij een online mommymagazine leek het me de perfecte kans om te kijken of het iets voor mij zou zijn. Na een paar weken merkte ik dat ik meer wilde en begon ik dus mijn eigen blog.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Niemand eigenlijk.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd? 

Vooral over Aukje. Inmiddels schrijf ik ook over mijn werk als leerkracht, over mij persoonlijk, over mijn gedachten en sinds kort over mijn tweede zwangerschap.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Ik wil mijn lezers niet echt iets meegeven, ik hoop gewoon dat anderen het leuk vinden om mijn blogs te lezen en om mijn foto’s te bekijken.

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven? 

Ja over exen en familiaire zaken dat vind ik echt te persoonlijk.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik volg heel veel bloggers en vind er ook heel veel erg leuk en lief. Maar echt bewonderen? Nee daar zou ik niemand voor kunnen noemen.

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Dat is deze http://www.aukjeswereld.nl/school/wat-leerkrachten-tijdens-de-vakantie-doen/ Of ik daar ook echt trots op ben? Mwah, ik vond hem wel leuk geschreven van mezelf ja, en ik geloof dat ik het best wel moeilijk vind om van mezelf te zeggen dat ik ergens trots op ben haha. Nou vooruit, misschien een beetje dan 😉 Omdat veel leerkrachten zich erin herkennen.

Bedankt!

Charlotte, ik vind je heel leuk schrijven. Mooi vind ik je openhartigheid. Bovendien voeg je als juf iets extra’s toe aan de blog, wanneer je vertelt over wat je tijdens de lessen meemaakt. Ik denk voor andere leerkrachten heel herkenbaar, zoals bijvoorbeeld de blog die je noemt. Ook leuk vind ik de shoplogs, waarin je laat zien waar jij de leuke kleding haalt die Aukje altijd aan heeft. Laatste speciale vermelding is voor de bruidsweek. Je liet zien dat een bruiloft echt niet altijd tienduizenden euro’s hoeft te kosten en dat je, met een beetje creativiteit, zelf ook heel veel kunt toevoegen. Voorbeeld? Dit artikel over een zelfgemaakte bruidstaart. Tot slot: geniet van je zwangerschap! En laat ons maar meegenieten 🙂 

Ken jij Aukjes Wereld al?

Lees volgende keer In het zonnetje: Barbara van Mama met een blog

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

8 thoughts on “In het zonnetje | Charlotte van Aukjes Wereld

  1. Wat een leuke rubriek is dit, kende ik nog niet. Ik vind het super leuk dat Charlotte is gaan bloggen want ik ken haar van de pabo alleen hadden we geen contact meer en nu door het bloggen wel weer!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten