Beauty | Byte-X pen tegen nagelbijten: werkt dat?

Na jarenlang een succesvolle formule te hebben tegen nagelbijten en duimen, komt Byte-X nu met een speciale pen op de markt die je nagels versterkt én voorkomt dat je ze afbijt. Daar moesten we meer van weten! June testte de Byte-X pen afgelopen weken en toont vandaag het verbluffende resultaat. 

Byte-X tegen nagelbijten: oude bekende

Het was vroeger de nachtmerrie van elk duimend kind en fervente nagelbijters: Byte-X. Zelf had ik geen ervaring trouwens, want ik stopte op tijd met duimen en heb in mijn leven nog geen nagel gebeten, maar ik weet het nog heel goed van vriendinnetjes. Maar het hielp wel. Ze genazen bijna allemaal nadat ze het nogal bitter smakende goedje op hun duim of vingers gesmeerd kregen. Eigenlijk was ik al bijna vergeten dat het überhaupt bestond toen ik een persbericht ontving. En ik dacht meteen aan June: groot liefhebster (en grootbezitter) van nagellak, maar ook helaas een echte nagelbijter. 1+1=2 – ze nam voor Lotus Writings plaats in het Byte-X testpanel en neemt jullie vandaag mee in haar ervaring.

Nagelbijten

Waarom bijten mensen op hun nagels?

De belangrijkste oorzaak van nagelbijten is het onder controle kunnen houden van zenuwen. Daarmee hoort het tot de zogenaamde zenuwtics. En weliswaar kan je doorgaans beter last hebben van deze tic dan dat je smetvrees krijgt, maar in de extremere gevallen kan de huid rond je nagels kapot gaan en ontstoken raken. Daarbij komt ook dat het een onhygiënische gewoonte is en het er niet netjes uit ziet. Reden genoeg dus om het nagelbijten aan banden te leggen.

Waarom kan ze er niet gewoon mee stoppen?

Inmiddels is het een gewoonte geworden. Ze heeft het eigenlijk niet echt door en doet het onbewust. Dat is dan ook de reden waarom ik denk dat Byte-X bij haar zeker gaat helpen. Elke keer dat ze het proeft, roept haar weer bij de les.

Over de Byte-X pen

Aan de Byte-X pen zit een kwastje waarmee je de vloeistof gemakkelijk over de nagels verspreidt. De formule versterkt de nagels én voorkomt met zijn bittere smaak dat je door blijft kauwen. De pen is geschikt vanaf 3 jaar en belooft binnen een week zichtbaar resultaat.

Hoe werkt de Byte-X pen?

Je moet eerst een tijdje draaien voor je iets ziet. En juist op het moment dat ik me afvroeg of de pen wel werkte, kwam er een grote druppel tevoorschijn – genoeg om alle nagels mee te behandelen. Terwijl ik eigenlijk maar even een nagel wilde proberen voor de smaak. Maar goed, aangezien die van mij makkelijk scheuren of beschadigen is het ook weer geen overbodige luxe. Je moet het na het ‘lakken’ even een paar minuten laten drogen aan de lucht.

Hoe smaakt het?

Ik moest het zelf ook even proberen, ondanks dat ik heel bang was voor de smaak. Tegelijkertijd kwam het wel goed uit. Middenin mijn craving voor chocola even iets heel anders proeven; het hielp me in elk geval van de lekkere trek af. De geur is heel steriel, doet me denken aan het ziekenhuis. Dus waar de associatie voor mij al voldoende zou zijn om niet te gaan bijten, kan ik me voorstellen dat het voor échte nagelbijters anders is. En dus moest ik eraan geloven.

Echt BAH!!!!!!! Ik heb trouwens ook een paar andere woorden geroepen toen ik proefde. Wat is dit spul vies. Maar dat moet natuurlijk ook; had het naar chocola gesmaakt dan was ik spontaan begonnen met het bijten van mijn nagels. Het is echt verschrikkelijk bitter en ik voelde echt de directe neiging om het keihard weer uit te spugen.

Wat is het effect op haar nagels?

We merken direct dat het werkt. Ze vindt het zo ontzettend vies dat ze er niet aan moet denken om nog aan haar nagels te bijten. Het enige nadeel is voor ons dat we het een paar keer vergaten en dan begon ze ongemerkt toch weer te bijten. Het is dus vooral een kwestie van consequent volhouden. 

Blijft het echt 24 uur werken?

Hierop kan ik volmondig ja antwoorden. Helaas, zou ik willen toevoegen. De volgende ochtend at ik namelijk mijn brood en zonder nadenken kwam mijn nagel tegen mijn lip aan. Meteen weer die vieze smaak! Het duurde ook echt even voor het weg was. Ook veelvuldig handen wassen hielp me niet. Wat een verschrikking!

Eindoordeel

Grappig genoeg is juist de ontzettend vieze smaak wat ons betreft het grootste pluspunt aan de Byte-X pen. Ondanks dat ik het na afloop nooit meer gebruikte, kan ik de smaak nog zo levendig voor me halen. Alleen dat al beweegt me ertoe echt niet aan nagelbijten te beginnen. Dus het werkt nog preventief ook 😉 June zelf moet hem dus alleen wat vaker gebruiken.

Tip: je moet wel uitkijken met het draaien: het duurt een tijdje voor je een druppel ziet, maar als die er is, gaat het snel. En voor je het weet zit je per ongeluk helemaal onder.

Gebruik jij iets tegen het nagelbijten? En kende je de Byte-X pen al?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Byte-X pen
Author Rating
41star1star1star1stargray

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten