Buikje na de bevalling mooi? Ik vind het vooral gênant

buikje na de bevalling

Sinds de geboorte zit ik nog niet heel lekker in mijn vel. Vooral dat buikje na de bevalling is een doorn in mijn oog. In het dagelijks leven kan je dat vrij makkelijk verbergen door je kleding daarop aan te passen. Maar dan gaan we naar de Thermen voor een ontspannende massage. Dat je die naakt moet ondergaan, was nog niet helemaal tot me doorgedrongen. Het leverde echter wel een bijzondere ervaring op.

Voor het eerst bij De Thermen

Het leek zo’n goed idee: Ro verrassen met een uitje naar De Thermen. Allebei een heerlijke ontspannende massage. We kunnen hem wel gebruiken en hebben hem eigenlijk wel verdiend na de afgelopen maanden, die volledig in het teken stonden van onze drie dames. Ik regelde oppas, sommeerde hem iets makkelijks aan te trekken en reed richting Barendrecht. Maar nu sta ik hier. Schuchter wacht ik even af, terwijl ik besef dat ik moeilijk eeuwen kan blijven staan. Nog even en iemand anders -buiten Ro- ziet mijn postnatale lichaam, inclusief dat zo gehate buikje na de bevalling. Dat voelt heel raar. Zou het gek zijn als ik mijn handdoek krampachtig om mijn middel hou?

Lees ook waarom mijn omgeving ineens vroeg of ik zwanger was

Ik verzamel moed

Iedereen kan om het hardst roepen dat ik drie kinderen heb gebaard en dat er niets mis is met mijn lichaam. Dat het eerder een wonder zou zijn als je die drie zwangerschappen nergens aan af ziet. Maar diep van binnen -als je mocht kiezen- dan wil je toch het liefst fit zijn en op gezond gewicht? Zelfs al weet ik heus wel dat ik nooit meer het slanke figuurtje krijg dat ik op mijn achttiende had, dan nog vind ik het eigenlijk niet prettig er ineens weer mee geconfronteerd te worden op deze manier.

Ze werkt bij De Thermen; ik ben echt niet de enige

Ik moet mezelf even tot de orde roepen. Want ik mag niet fit zijn, zoveel vrouwen in Nederland zijn niet fit. En die gaan ook allemaal naar De Thermen, trekken hun kleding uit en gaan gewoon liggen op die massagetafel. Dit meisje heeft heus wel meer ‘imperfecte’ vrouwenlijven gezien. Het is haar werk! Waar maak ik me eigenlijk druk om. Hoe erg is dit nu eigenlijk? Resoluut draai ik me om, hang de badjas op en loop naar de bank toe. Als al die vrouwen dit kunnen, dan moet het mij toch ook prima lukken? En dan ga ik nu genieten ook!

Even geen gedachten

Eenmaal op de bank droom ik weg tijdens het luisteren van meditatieve muziek. Ik kan steeds beter loslaten dat ik hier in vol ornaat op een massagetafel lig en probeer de gedachte te negeren dat ik in staat ben hier per ongeluk vanaf te rollen (het is nogal een ongemakkelijk bankje). En dat gaat best redelijk, al zeg ik het zelf. Steeds meer voel ik ook hoe mijn spieren ontspannen, dit had ik meer nodig dan ik zelf doorhad.

Haat-liefde: buikje na de bevalling

De vrouw die me masseert raakt hem aan. Dat was natuurlijk onvermijdelijk. Echt, mijn (letterlijk, ironisch genoeg) grootste doorn in het oog. Maar onverwachts voel ik trots opkomen. Nee, dit is bepaald geen sixpack. Daarentegen hebben hier wel drie meisjes in ‘gewoond’. Mijn lichaam voedde ze tot ze groot genoeg waren om ter wereld te komen. Wat liep ik nou onzeker te doen? Dit is waarom iedereen roept dat je je niet druk moet maken. Zelf probeer ik onze meiden bij te brengen dat iedereen mooi is, ongeacht uiterlijk, maar zelf had ik kennelijk drie kinderen en een massage nodig om het echt te beseffen…

Heb jij moeite met dat buikje na je bevalling? En zou je zelf naar De Thermen gaan (of alleen op dagen dat badkleding verplicht is)?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 thoughts on “Buikje na de bevalling mooi? Ik vind het vooral gênant

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten