Bucketlist December | The most wonderful time of the year

BUCKETLIST DECEMBER – Komende maand staat er weer genoeg te gebeuren, ook zonder bucketlist natuurlijk. Wat we van plan zijn? Ik vertel het je vandaag! 

Planning voor de feestmaand

Je houdt ervan of haat het woord bucketlist. Zelf hang ik eigenlijk ergens in het midden. Aan de ene kant vind ik wat overdreven om zo bezig te zijn met de dingen die je wil afwerken voor je de wereld verlaat, aan de andere kant helpt het je wel om er meer uit te halen. December leek me daarvoor de maand bij uitstek, ook omdat dit sinds 2014 weer het eerste jaar is dat we de feestdagen vieren zonder baby of dreumes in het gezin. Biedt toch meer mogelijkheden.

Bucketlist voor december

Welke dingen ik zeker wil gaan afstrepen komende maand?

Sinterklaasavond

Lijkt me logisch met twee kleine kinderen in huis. Pakjesavond staat natuurlijk al een tijdje in de planning en we hebben er zin in. Hoe we het gaan invullen? Rond 13.00 uur komt de visite en een uurtje later kondigt Sinterklaas in de Video van Sint aan waar de pakjes liggen. We vieren het uitgebreid met surprises voor de volwassenen (en June) en cadeautjes voor de kleinsten.

Sinterklaas Dobbelspel 1

Dan een kleine week later spreken we af met vrienden voor een ouderwets avondje Sint dobbelen. Onze cadeaus zijn allemaal binnen en ik geniet nu al enorm van de voorpret. Naar ik heb begrepen staat ons ook van alles te wachten. Leuk!

K3 Love Cruise

Komende maand komt de nieuwste film van K3 uit: Love Cruise! Ik ben toch zo benieuwd. De vorige drie meiden hadden altijd hartstikke leuke films, zou deze samenstelling het weer net zo goed doen op het grote scherm? Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte.

Vlechten met Zenner

Medio december mag ik meedoen aan een workshop vlechten, georganiseerd door Zenner. We gebruiken hun producten heel graag (ben ook helemaal blij met de Winter Chic collectie) én het biedt perspectief. June doet haar kapsel namelijk het liefst zelf sinds ze een jaartje of zes is, inclusief moeilijke invlechten. Maar wie weet mag ik na het meedoen aan de workshop wel weer eens mijn geluk beproeven!

Disney on Ice

Net als de gelukkige winnaars van de tickets die we via Lotus Writings mochten weggeven, gaan ook wij op bezoek bij Disney on Ice. Hier volgt natuurlijk nog een mooi verslag van tegen die tijd! Je kunt nog kaarten kopen voor de extra shows, dus wees er snel bij.

Sinterklaas Dobbelspel 2

Samen met vriendinnen van de middelbare school vieren we een paar dagen ook het Sinterklaas dobbelspel. Beetje verlaat en eigenlijk meer een kerst-variant, maar niet minder leuk. Ook hiervoor liggen de inkopen al klaar. Hoop dat ze net zoveel lol hebben om de cadeaus als ik.

Kerstdiner met het gezin

Dit jaar vieren we iets vervroegd het kerstdiner, maar goed.. Een vierde kerstdag kan er ook nog wel bij toch? Waarschijnlijk niks bijzonders; vooral samen eten en genieten met het gezin. Ik weet nog niet precies wat we gaan eten, vermoedelijk iets wat de kinderen heel lekker vinden (pizza of pannenkoeken).

Kerstcircus Ahoy

Een lang gekoesterde droom die eindelijk in vervulling gaat. Op 23 december start het Kerstcircus weer, waar ik als klein meisje al heel graag naar keek. Dit wordt voor het eerst in misschien wel vijfentwintig jaar, nu met Ro en de kinderen. Ik kan niet wachten, ook niet om de verwondering op hun gezichtjes te zien. Kijk er dus enorm naar uit!

De rest van onze kerstdagen

Hoe we ze precies gaan invullen, weet ik niet precies, maar het lijkt me heerlijk om in elk geval een dag(deel) door te brengen in mijn joggingbroek onder een warm dekentje met een grote schaal popcorn op schoot. En dan alle cheesy kerstfilms voorbij te laten komen.

Daarnaast gaan we natuurlijk ook eten met mijn ouders, zusje en zwager en de kinderen. Als het even kan inclusief Christmas crackers.

De jaarwisseling

Tja en dan de jaarwisseling. Daar heb ik nou echt een haat-liefdeverhouding mee. Ik weet nooit zo goed wat ik ermee aan moet, voel me vaak een beetje verloren die avond. En een paar jaar geleden zat ik per ongeluk om 12 uur te plassen. TMI, ik weet het, maar om maar te illustreren hoe dat meestal gaat. Ik weet het gewoon niet goed. Misschien doen we niks of spreken we juist af met vrienden? Time will tell!

Wat zijn jouw plannen voor december?

Bucketlist – Shutterstock

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

11 Replies to “Bucketlist December | The most wonderful time of the year

  1. Per ongeluk om 12 uur te plassen? Hahaha, inderdaad hele goede voor de categorie oversharing. Ik weet nog goed – het eerste jaar nadat Mila geboren was – dat wij gewoon om half 10 (ja, half tien!) naar bed gingen. Dat hele gedoe kan mij gestolen worden. Maar … ik heb uiterst warme herinneringen aan de twee meest waanzinnige Oud-en-Nieuw feesten ‘ever’ die ik heb meegemaakt. Met stip op nummer 1: ‘Eyes Wide Shut’ in de Stadsschouwburg (van Amsterdam). Onvergetelijk.
    Rory onlangs geplaatst…Een sieraad is iets blijvends, voor altijd + winactie armbandMy Profile

  2. Wat een leuke dingen staan er op de planning, veel plezier alvast met alles! Ik ga twee keer een nachtje weg en we krijgen bezoek in Frankrijk rond de feestdagen. Ook heel veel zin.
    Stephanie onlangs geplaatst…FRANSE WINTERMy Profile

  3. Zo drukte voor jullie zeg! Hier naast al de feestdagen ook nog drie verjaardagen binnen de familie. Ik kijk altijd een beetje op tegen deze maand, maar achter af valt het altijd best mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge