broer en zus tag

Broer en Zus tag | Hierom ben ik supertrots op mijn zusje

BROER EN ZUS TAG – In deze bloggertag vertel ik meer over mijn zusje Sophie en waarom ik zo ontzettend trots op haar ben. Daarnaast onthul ik haar speciale bijnaam niet, maar vertel ik wel meer over onze speciale band. 

Broer en Zus Tag

Na het zwaardere onderwerp van gisteren even iets luchtigs: de Broer en Zus Tag. Ik ben een maand of twee voor de Nationale Broer en Zusdag, maar dat mag de pret niet drukken. Ik hou immers elke dag van mijn zusje! Deze Broer en Zus Tag is oorspronkelijk bedacht door Fleur van MizFlurry, als je hem wil overnemen graag even vermelden waar hij vandaan komt 😉

Broer en Zus Tag Q&A

1. Hoe heten jouw broer(s) en/of zus(sen)? En hoeveel jaar schelen ze met jou?

Mijn enige zusje heet Sophie, ze is 29 jaar (en dus drie jaar jonger).

2. Hebben jullie speciale bijnamen voor elkaar?

Ik heb haar plechtig beloofd dat ik mijn bijnaam voor haar nooit wereldkundig zal maken, dus helaas moet ik hierover zwijgen als het graf. Tegenwoordig hou ik het bij Soof; niet origineel, wel duidelijk.

broer en zus tag

3. Wat is je leukste herinnering met elkaar?

Poeh! Ik kan zoveel bedenken… Vroeger bij onze oma spelen en dan urenlang turnoefeningen doen in de tuin. Cake bakken en dan snoepen van het beslag. Ik herinner me nog goed dat ik een bijbaantje bij de Belastingdienst had, toen ze me belde om te klagen dat mijn ouders een flinke wandeling met haar waren gaan maken. En natuurlijk op latere leeftijd stappen of spontaan naar het strand gaan (terwijl ik aan mijn scriptie had moeten zitten). Het allermooist om te delen was het moment dat zij moeder werd. Kort na de bevalling zag ik mijn neefje, hoorde haar verhaal en besefte eens te meer hoe sterk ze is. Ze is er altijd en daar ben ik heel blij om.

4. Wanneer hebben jullie elkaar voor het laatst gesproken?

Afgelopen zaterdag (en op het moment dat je dit leest) in het echt. Via de app spreken we elkaar bijna dagelijks.

5. Hebben mensen weleens gedacht dat je een tweeling vormde met je broer of zus?

Nee, dat niet. Maar ze verwisselden ons vroeger wel regelmatig. Dan fietste ik ergens en schreeuwde iemand hard ‘Hey, Sophie!’ En nog steeds als we ergens met zijn tweeën komen, horen we regelmatig: ‘Zo! We hoeven in ieder geval niet te vragen of jullie zussen zijn.’

6. Hoe vaak zien jullie elkaar?

Dat wisselt. Soms zien we elkaar bijna iedere week, dan duurt het weer even. Ligt er ook aan hoe druk we zijn.

broer en zus tag

7. Noem een talent van je broer of zus.

Ze is juf en dat beroep is haar op het lijf geschreven. Zo begaan en liefdevol in haar werk, is ontzettend betrokken bij de klas… Ja, daar ben ik enorm trots op!

8. Wat zou je ooit graag doen met je broer(s) en/of zus(sen)?

Kan ik best kort over zijn: veel mooie herinneringen maken (ook met zwager en neefje trouwens).

Heb jij broer(s) en/of zus(sen)? Waarmee maken zij jou trots?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

9 Replies to “Broer en Zus tag | Hierom ben ik supertrots op mijn zusje

  1. Mooie tag! En hele leuke foto’s ook. Zo’n zus zou ik ook wel willen! Ik heb drie broers. Ook leuk, maar soms denk ik wel eens ‘hoe zou het zijn geweest met een zus?’. Ik zal deze tag ook op mijn to-do zetten, erg leuk. Wat vond je zus ervan?
    Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…Review: YogiTeaMy Profile

    1. Snap het wel hoor, dat is toch weer anders. Grappig dat je nu zelf ook weer vier jongens hebt trouwens.

      Leuk! Benieuwd naar je broers. En die vindt het lief 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge