break up tag

Break Up Tag | Welke positieve les neem je mee?

Break Up Tag

Nu hoor ik je al bijna denken: een break up of scheiding is toch geen luchtig tag-onderwerp? Daar geef ik je helemaal gelijk in. Maar omdat ik op mijn blog vrij open ben over ons samengestelde gezin en de daarbij horende uitdagingen, besloot ik er een tag aan te wijden. De Break Up tag dus, voor iedereen die ooit een verbroken relatie meemaakte. En om heel eerlijk te zijn kan dat ook gewoon positief zijn. Dat twee mensen een totale mismatch bleken, is normaalgesproken toch geen permanente ramp? Je kan er juist veel van leren!

Break Up tag Q&A

Op welk moment na de break-up voelde je je een powervrouw?

Eigenlijk het moment dat we voor het eerst in ons eigen huisje stonden. Ik keek rond, voelde de liefde die zowel mijn vader als opa erin hadden gestoken, keek naar June en besefte eigenlijk op dat moment pas in welke achtbaan we drie tot vier jaar lang hadden gezeten (vanaf het moment dat we uit elkaar gingen en het wonen bij mijn ouders tot de sleuteloverdracht). Tussen de bedrijven door studeerde ik, voedde grotendeels alleen mijn lieve dochter op en probeerde ook te genieten als vrouw (niet alleen als moeder).

Waar ben je het meest trots op (van jezelf)?

Dat ik mijn schouders eronder zette en keihard werkte om alles op de rit te krijgen. Ook vind ik het mooi dat Junes vader en ik een regeling hebben waarmee we allemaal kunnen leven. Dat zij nooit heeft hoeven kiezen en we nog altijd gezamenlijk haar verjaardag vieren.

Welke les heb je geleerd?

Om hulp te vragen als dat nodig is en dat eigenwijs door denderen helemaal niet slim is. Maar ik leerde het ook te rooien met een paar tientjes per week zonder dat June het slecht had. Je wordt vanzelf creatief als je minder geld hebt en dat is echt een hele waardevolle les voor de rest van je leven.

En tot slot leerde ik hoe belangrijk het is om te varen op je innerlijke kompas. Klinkt lekker zweverig zo haha, maar volgens mij haal je daar zoveel uit. Als single mom heeft de hele wereld een mening over je en daarnaast krijg je tonnen aan ongevraagd advies. Heel lief bedoeld, maar jíj voedt op. Niemand anders. Laat andermans mening dan ook lekker voor wat het is als jij zeker weet dat je de goede koers vaart!

Is er een liedje dat je overal doorheen sleepte?

Ja twee. Ten eerste I’m still standing van Elton John: dat gaf me zo’n geweldig gevoel! Ondanks alles wat we hadden meegemaakt, stond ik nog steeds. Ook luisterde ik vaak naar een jazznummer. Als dat opstond, dacht ik altijd aan ons toekomstige huisje en daar haalde ik kracht uit.

En daarnaast deze, ik krijg nog steeds kippenvel wanneer Maxwell begint te zingen. Moet zeggen dat ik heel lang geen idee had wat hij zong (wat achteraf niet helemaal van toepassing bleek), maar de bezieling waarmee en zijn stem…

Wanneer viel er een last van je schouders?

Eigenlijk het moment dat we uit elkaar gingen. Bij ons allebei trouwens denk ik wel. Als je langere tijd in een relatie zit die niet werkt, word je ongelukkig en hoe langer dat doorgaat, des te groter de opluchting volgens mij.

Wie heeft je in de tijd erna het meest geholpen?

Ik had een paar hele lieve vriendinnen en goede vriend die me enorm hielpen en heel vaak naar me luisterden. Maar de meeste hulp kreeg ik van mijn ouders en ex-schoonouders. Die stonden onvoorwaardelijk klaar, voor haar maar ook voor mij. En daar ben ik ze nog altijd heel dankbaar voor. Het feit dat je fouten mag maken en toch weer welkom bent, dat je belt en iemand meteen naar je toekomt en dat niks te veel lijkt.

Wat zou je andere vrouwen willen adviseren?

Maak een overzicht voor jezelf: welke zaken zijn écht belangrijk in jullie leven (inkomen, rust, stabiele verblijfplaats) en wat kan je voorlopig even laten voor wat het is (vakanties, mannen, ongevraagd advies). Leer creatiever met je geld omgaan en creëer geluksmomenten met minder. Laat de buitenwereld lekker voor wat het is: jij gaat dit doen en je kán dit doen. Lekker belangrijk wat anderen van jouw aanpak vinden, zij hoeven het allemaal niet in hun eentje te doen. En de laatste: vraag alsjeblieft hulp. Hoe groot je powervrouw-gevoel ook is, jij bent er ook nog.

Wat zijn je wensen voor de toekomst?

In ons geval is de break-up natuurlijk al jaren geleden. Dus wat dat betreft heb ik eigenlijk maar één wens en dat is dat we altijd in het belang van June zullen blijven handelen.

Neem je de break-up tag over? Tag je me dan even 😉

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Yuriy Golub – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Break Up Tag | Welke positieve les neem je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *