blunders

30dayblogchallenge 9 | Mijn grote vakantieblunders

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag onder andere over mijn grote blunder in een Grieks zwembad.

Als je me zou kennen, wist je dat…

…mijn hele leven één gênant moment is. Ok, dat is behoorlijk overdreven, maar onhandig ben ik wel. Een recent voorbeeld is natuurlijk mijn buikschuiver tijdens het North Sea Jazz festival laatst. Maar ik viel vaker: op de trap van de Koopgoot (overigens een afschuwelijke trap!), tijdens een ijzelige Nieuwjaarsnacht en van de trap onder toeziend oog van de leukste jongens uit de vijfde. Daarnaast zitten mijn benen standaard onder de blauwe plekken, omdat ik me met grote regelmaat ergens tegenaan stoot. Hieronder twee bijzondere blunders.

In the spotlights

Ken je deze vakantie’hit’ (nog)?

Ik was dolgelukkig toen ik hem hoorde in discotheek Alcazar. Het liedje voerde me weer even mee terug naar onze vakantie, waar we net een maandje van thuis waren. Fanatiek danste ik op de tekst, samen met twee vriendinnen. Als de Rode Zee voor Jezus spleet de menigte uiteen. Niemand vond het liedje leuk. Direct gevolg daarvan was dat wij dus plots in een kring dat gekke dansje deden. Vol overgave, wat op die leeftijd behoorlijk gênant was. We namen daarom maar een enorme slide to the right! Weg van de dansvloer.

Kakkerlakken in het zwembad?!

Uit de putjes naast ons vakantiezwembad plopte een zwart insect naar boven. Grote held die ik ben, rende ik meteen naar binnen: ‘Papaaaaaa!’ (even om het beeld compleet te maken, ik was 24 jaar oud), gevolgd door: ‘Er zitten kakkerlakken in het zwembad!’ Iedereen in milde paniekstand, het zwembad werd gemeden en de eigenaar ingeschakeld. Elke vorm van kritiek pareerde ik met de opmerking: ‘Joh, ik heb altijd in crappy appartementen gezeten op vakantie. Je hoeft mij niet meer te vertellen wat een kakkerlak is.’ Maar kennelijk wel. Eenmaal thuis zochten we hem namelijk op en ontdekten dat het een veel voorkomende plaatselijke keversoort is. Oeps!

blunder

Wat is jouw grootste blunder?

Lees ook 30dayblogchallengeNL 8: Stel dat ik de loterij win, wat dan?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “30dayblogchallenge 9 | Mijn grote vakantieblunders

 1. Blunderende mensen maken het leven erg leuk… voor andere mensen. Dus bedankt! 😉

  Nee hoor, kan er zelf ook wat van. Maar volgens mij scheelt het als je broers hebt gehad, die lachen je in je jeugd zo vaak uit, dat alle reacties van andere mensen altijd meevallen…
  Lilian onlangs geplaatst…De bril, helemaal hip & happeningMy Profile

  1. Haha! Ja dat zeker. Ro hoeft alleen maar achterover te zitten en af te wachten tot ik weer iets doe 😉

   Dat scheelt inderdaad denk ik. En zelf mee lachen helpt ook.

 2. Haha, geweldig! Volgens mij zijn we ergens familie, want ik heb dit soort dingen bijna dagelijks.
  “Leuke vrouw heb je”, ikke op een bruiloft, tegen de broer van de bruid, welke ik nog nooit had gezien.
  “Dat is mijn moeder”, aldus de broer met zijn glunderende moeder ernaast, die er ook zeer goed uitzag.
  Afijn, roder worden was niet mogelijk….haha. Bijna dagelijks! Geeft een beetje jus in mijn anders, rustig, kabbelende leventje.
  Mijn man vindt het iets minder trouwens….
  Barbara onlangs geplaatst…Recept Brownie met Pindakaas en Blauwe BessenMy Profile

  1. Haha het wordt inderdaad een eigenschap waarmee je rekening gaat houden. Inmiddels vind ik het vooral prettig als niemand het ziet, dan maakt de pijn me niet eens meer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge