Home » Shoppen » Beauty » Poetsen met blue®m: een heel nieuwe ervaring *

Poetsen met blue®m: een heel nieuwe ervaring *

Hekel aan de tandarts

Lange tijd had ik een hekel aan de tandarts. En, ik ben er verre van trots op, ik stelde mijn bezoek zodanig lang uit dat Rose en May afgelopen jaar pas voor het eerst gingen. Niks ten nadele van de beste man, maar ik miste een bepaalde klik. Voelde me niet helemaal prettig ook. En dat mijn verstandskies er met zeven verdovingen en alsnog pijn uit ging, hielp ongetwijfeld niet mee.

Maar goed we gaan dus weer. Dat betekent dus ook dat we beter moeten zorgen voor ons gebit. En hoewel ik al negen jaar niet was geweest, had ik gelukkig geen gaatjes afgelopen keer. Dat hoop ik zo te houden! Maar hoe? Ik mocht blue®m producten proberen die je gebit proactief ondersteunen.

Poetsen als een pro met blue®m!

Het pakket producten van blue®m

  • Tandenborstel (met zachte borstelkop) € 9,95
  • Tandpasta € 12,50
  • Oral Foam € 7,45
  • Kauwgum € 14,95
  • Mondspray € 5,95
  • Mondwater € 14,95

Ultra zachte tandenborstel

In het begin moest ik wel eventjes wennen. De zachte borstelkop van mijn nieuwe tandenborstel was zo anders: meestal gebruik ik medium. Een beetje alsof je met een babytandenborstel poetst. Maar het gekke is (en dat is niet omdat we de producten mochten proberen): toen ik klaar was, waren mijn tanden echt heel glad. Alsof je net van de tandarts komt.

Ro probeerde het later ook (wel met zijn eigen tandenborstel trouwens) en hij ervoer een zelfde soort gladheid. Al merkte ik die gladheid ook toen ik met mijn gebruikelijke tandpasta poetste, dus ik denk zelf dat het de combinatie is tussen de borstel en de bijbehorende blue®m tandpasta.

Goed om te weten: wist je dat de blue®m tandenborstel ook geschikt is voor na een operatie? Door de ultra softe borstelharen kan je wel poetsen, maar bescherm je tegelijkertijd de wond.

Tandpasta van blue®m

Blue M verkoopt twee verschillende soorten tandpasta: met fluoride en zonder. Wij kregen de variant mét fluoride (het natuurlijke calciumfluoride). Qua smaak is hij niet heel anders dan andere tandpasta’s denk ik: het geeft een frisse mintsmaak. Wel raadt blue®m je aan niet na te spoelen met water om de tandpasta zijn werk te laten doen. Dat vond ik even wennen, maar na een tijdje ging dat prima.

Oral Foam: verzorgend schuim met actieve zuurstof (100 ml.)

Dit was echt een compleet nieuwe ervaring. Zo apart. Je spuit het schuim in je mond en vervolgens moet je een minuut ‘spoelen’. De eerste keer dat ik het gebruikte, moest ik zo enorm wennen. Meestal krijg je pas zo’n dot schuim in je mond nádat je grondig reinigt, nu meteen. Maar je tanden voelen echt lekker schoon en fris na gebruik. Dit is er eentje die ik zeker nog eens ga halen! Ook ideaal trouwens voor pubers met een beugel, het schuim komt op plekken waar je tandenborstel minder makkelijk komt.

Kauwgum

Kauwgum zorgt voor schonere tanden. Deze, van blue®m, is speciaal gemaakt om je mondhygiëne te ondersteunen. Zelf vind ik kauwgum sinds mijn derde zwangerschap niet fijn meer, dus ik heb er maar eentje getest. Smaak is prima, maar verder vind ik het kauwen een beetje onprettig. Ro heeft de rest van het pakje meegenomen naar zijn werk en vindt het wel lekker.

Mondwater

Het mondwater van blue®m geeft een lekker fris gevoel in je mond. Je kunt hem prima gebruiken om je mond te spoelen nadat je je tanden hebt gepoetst en is zo een perfecte aanvulling op de andere producten.

Het mondwater van blue®m werd in 2018/2019 verkozen tot ‘Beste product van het jaar’ in de categorie Mondverzorging

Mondspray

Eigenlijk heb ik nog nooit mondspray gebruikt. Maar ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt. Het formaat is lekker handzaam en kan mooi mee in je tas. En de smaak is prima. Niet te scherp – wat ik eigenlijk wel verwachtte.

Wist je dat tandenpoetsen voor mannen en vrouwen verschillend is?

Dat bleek uit onderzoek dat blue®m liet uitvoeren. Vrouwen poetsen niet alleen beter, ook kiezen ze vaker voor een zachte handtandenborstel – dat beter is voor het gebit én het milieu. Verder denken de dames tijdens het poetsen veel vaker aan wat er nog allemaal op de to do list staat, terwijl maar liefst 30% van de mannen helemaal nergens aan denkt.

Grappig toch?

Milieuvriendelijke mondverzorging

Alle producten van blue®m gebruiken zuurstof als belangrijkste onderdeel in de mondverzorging. Dit zorgt namelijk voor optimaal herstel en behoud van een gezonde mond. Bepaalde bestanddelen uit honing ondersteunen dit.

De producten van blue®m bestaan zoveel mogelijk uit natuurlijke bestanddelen. En om je daar iets meer uitleg over te geven, vind je op deze pagina een hele handige uitleg van alle ingrediënten.

Ons oordeel over de producten van blue®m ?

Ik moet zeggen dat ik vooral heel erg verrast werd door de tandenborstel en -pasta. Mijn gebit voelde heerlijk glad. Ik heb ook nog niet eerder een hele lijn aan producten in huis gehad voor mijn tanden. Merk wel dat, omdat het zo goed op elkaar aansluit allemaal, je een frisser gevoel hebt. De kauwgum zou ik niet snel zelf halen, maar de rest wel. Vooral de tandenborstel en het oral foam vind ik echt zo prettig!

Nu maar hopen dat de tandarts ook tevreden is 😉

Hoe vaak ga jij naar de tandarts? En welke tandpasta gebruik jij?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Dit artikel bevat opgestuurde producten

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten