Bloggersweekend | De 10 belangrijkste dingen die het weekend me opleverde

BLOGGERSWEEKEND – Afgelopen weekend bezocht ik samen met 9 andere bloggers Center Parcs Het Heijderbos. Een bijzonder, onvergetelijk weekend waarin ik veel leerde. Over bloggen natuurlijk, over de anderen, maar zeker ook over mezelf. Voor iedereen die benieuwd is wat zo’n weekendje weg kan opleveren, hier een opsomming! 

De waarde van nieuwe vriendschappen

Na de middelbare school dacht ik nooit meer oprechte vriendschappen te kunnen sluiten. Mensen met wie je kan huilen, lachen, praten, die eerlijk zijn en naar je luisteren als je het even heel hard nodig hebt. Mijn vermoeden klopte gedeeltelijk. Het is moeilijk om écht een band met anderen op te bouwen in een wereld waarin iedereen zijn eigen leven heeft en waarin internet en smartphones een barrière vormen voor echt contact. Natuurlijk bleven er weleens collega’s hangen hier en daar, maar verder eerlijk gezegd weinig.

En toch gebeurde het nog een keer. Een gemeenschappelijke passie leidde tot iets heel bijzonders. Afgelopen weekend ging ik met negen inspirerende bloggers naar Limburg. #Echtsamenweg, zoals de slogan van Center Parcs luidt. Gistermiddag vertelde ik veel meer over ons huisje, maar deze morgen wil ik jullie graag vertellen wat het me eigenlijk persoonlijk opleverde.

Wat het bloggersweekendje me opleverde?

Een portie tact

Mijn lieve roomie Miriam is niet alleen heel erg gezellig, maar heeft een eigenschap die ik enorm bewonder. Ze is nuchter, eerlijk en kan dankzij haar tactvolle aanpak mensen de waarheid zeggen op een manier die je accepteert. Puur omdat je weet dat ze het beste met je voor heeft. Als ik naar mezelf kijk in situaties die ik lastig vind, kan het twee kanten op: ik word boos/bot of sla dicht. Allebei geen succesnummers dus. Mir heeft me dit weekend weer stof tot nadenken (en oefenen) gegeven.

Slik je kikker

Nicole leerde ons alles over de uitdrukking ‘slik je kikker’. Klinkt heel onsmakelijk trouwens, maar het was wel dé tip die ik absoluut elke dag ga toepassen thuis (al ben ik het vanmorgen eventjes vergeten, ik ga er straks alsnog mee aan de slag). Stop met uitstellen, begin met aanpakken. Daarnaast vond ik het echt heel erg leuk om dit gezellige, maar vooral ook heel erg lief Brabants bienske 😉 nog beter te leren kennen.

Braindump

Toen Cassandra (a.k.a. Ginger Spice haha) het woord braindump voor het eerst in de groep gooide, dacht ik dat het hetzelfde was als brainstormen. Maar dat is het totaal niet: je kan je hoofd leegmaken en opluchten door alles eruit te gooien. Erg handig en iets dat ik zeker op gezette tijden kan gebruiken! Op dat moment kon ik er weliswaar weinig mee, omdat ik na een middag workshops doen vooral in mijn empty box zweefde, maar thuis ga ik er zeker mee aan de slag.

Make-up tips

Hoewel ik een beetje van het slonzige, gemakkelijke soort ben, heb ik één fantastische make-upgoeroe: Charlotte. Ondanks dat ze al prachtig is van zichzelf, kan ze zich ook heel goed opmaken. Maar dan wel op een manier dat je het eigenlijk niet echt ziet. Ze accentueert alleen haar pluspunten en ziet er dan nog uit als een natural beauty. Daar hou ik van. En omdat ze die passie graag met anderen deelt, kon ik dus weer met nieuwe tips naar huis. Hoera!

Zakelijker denken

Ondanks dat ik best op de goede weg ben, geloof ik toch dat ik te vaak bepaalde dingen te makkelijk accepteer op zakelijk gebied. Daar mag ik best nog wel wat stappen zetten en misschien zelfs iets brutaler (of assertiever) in worden. Daarom is het zo fijn om met Marguerita te kletsen over haar eigen aanpak. Inspirerend!

Een fotogeniek moment

Joyce kan prachtig fotograferen. Dat wist ik al, maar afgelopen zaterdag zette ze ons allemaal op de foto. Het licht van de avondzon scheen zachtjes over het meer en ze kreeg me aan het lachen. Niet ongemakkelijk door de aanwezigheid van haar camera, maar keihard. Ik danste als een (wat stijve) ballerina door het gras en toen liet ze me ineens een foto zien waarop ik – in alle bescheidenheid – goed stond. Profielfoto-proof dus. Helemaal niet als een boer met kiespijn, maar echt lachend. Scheelt waarschijnlijk dat ze ontzettend droog en grappig is, net als Marije.

Tips & tricks

Linda is de pro in ons midden. We doen het allemaal niet onverdienstelijk, maar zij weet echt alles van de hoed en de rand. Ik leerde haar een paar jaar geleden voor het eerst ‘kennen’ online als iemand die je soms net dat zetje in de rug geeft dat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen. En dat deed ze nu ook weer – waarvoor dank!

Organisatietalent

Behalve dat ik vind dat Fleur zich altijd heel sterk kan schikken in situaties en van aanpakken weet (waar ik zelf eigenlijk best ook nog wat te leren heb), kan ze ook goed organiseren. Ze regelde de financiën, waardoor we daar geen omkijken naar hebben. En dat vind ik echt heel fijn. Je weet gewoon dat het allemaal in orde komt, dus kan je een bepaald stukje loslaten. Draagt zeker bij aan een relaxed weekend.

Een hapje Fries suikerbrood

De vader van Marije vond dat we echt Fries suikerbrood moesten leren kennen (hoe lief is dat?). En zo geschiedde. Ik besloot mijn eerste stukje uit te stellen, want ik vreesde het ergste. Terecht, zo bleek op zondagochtend. Mijn eerste hapje smolt letterlijk weg op mijn tong, zo lekker! Ik zou er bijna een ommetje van ruim 200 kilometer voor over hebben.

Hoe heerlijk het is om thuis te komen

Volgens mij heb ik vijf minuten lang met Ro staan knuffelen. De kleintjes begonnen te gillen toen ze me zagen en het was fijn om weer terug te zijn. Want hoe gezellig het ook was en ondanks de enorme boost die het me gaf om te ervaren hoe diep bepaalde vriendschappen inmiddels zitten (en nieuwe zich ontwikkelen), merkte ik op Center Parcs ook hoe graag ik het park had willen delen met Ro en de kinderen. Die zullen het daar fantastisch vinden! Reden genoeg om dus nog een keertje terug te keren.

Wat vind jij het leukst aan een weekendje weg?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

7 thoughts on “Bloggersweekend | De 10 belangrijkste dingen die het weekend me opleverde

  1. Oooh, wat klikt dat leuk!! Ik zou zo graag andere bloggers leren kennen!! Want over het bloggen praten met mensen die niet bloggen, dat gaat niet al te best 🙂

  2. Ook dit klinkt weer heel waardevol Merel, wat fijn zeg! En nog Suikerbrood gegeten? Oh my dat is zo lekker! Met een beetje roomboter mmmmmmm
    Na een weekend weg ben ik weer vol goede moed en heel blij met m’n meisje in m’n armen ❤

  3. Alhoewel die laatste misschien wel het belangrijkste is (ik heb dat zo ook ervaren en ben zo blij daarmee, moeilijk om uit te leggen waarom) heb je verder ook echt waardevolle lessen geleerd (ja ook die van het suikerbrood!). Hier kan ik zeker het meeste wel beamen maar vooral ook jouw bijdrage vond ik super waardevol. Het liefst zou ik al mijn artikelen zo schrijven maar dan kom ik helemaal tijd tekort. Maar heb al dingen uit jouw “manier van..” toegepast. Het was een enorm waardevol weekend op allerlei vlakken maar vooral omdat ik zo inderdaad wat mensen beter heb leren kennen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten