Blogger by Nature 2017 | SEO, workshops en netwerken

Blogger by Nature

Afgelopen zaterdag 2 september organiseerden Esmée, Joyce en Marguerita de eerste editie van Blogger by Nature bij Stayokay Soest. Vandaag vertel ik jullie hoe de dag eruit zag, wat ik leerde en of ik volgende editie weer zou gaan. 

Eerste editie Blogger by Nature

Aanmelding

Vooraf twijfelde ik toch even. Ik zou een hele zaterdag weg zijn en het evenement kostte natuurlijk toch wel wat. Maar aan de andere kant wilde ik wel investeren in de toekomst. Uiteindelijk hoop ik me ook t.z.t. in te kunnen schrijven bij de KvK. Ook vertelde Marguerita regelmatig enthousiast over de vorderingen in onze groepsapp. Ro vond bovendien dat ik moest gaan en ik had geluk met mijn kaartje, wat ik goedkoper kon overnemen van iemand die niet ging. Win-win dus! Ik ging naar Blogger by Nature!

Welke workshops?

‘Wil je SEO basis of gevorderden gaan doen?’ vroeg Esmée me per mail. Ik twijfelde enorm. Nou is dat op zich niet heel gek, want ik kan sowieso wel een enorme twijfelkont zijn, maar in dit geval wist ik het echt even niet. Tijdens ons bloggersweekend had ik al wel veel gehoord van Linda, maar was dat voldoende om mee te kunnen met de gevorderden? Uiteindelijk besloot ik toch maar voor de basis te gaan, al was het maar voor mezelf. Daarnaast wilde ik het liefst van alles leren over affiliate marketing. Ik doe namelijk wel mee met het partnerprogramma van Bol.com, maar niet actief. En daarna zou Joyce van Mamsatwork.nl komen vertellen over verdienen met je blog. Genoeg te leren!

De aankomst bij Stayokay Soest

Heel eerlijk? Bij een hostel verwachtte ik toch een beetje een herberg-achtig gebouw. Maar toen was daar Stayokay Soest. Terwijl Nicole van Meisje-eigenwijsje.nl zag hoe ik me met ingehouden buik uit mijn auto wrong (iets met eigenwijs zijn en denken dat je toch kan parkeren op een heel krappe plek), zag ik rechts van ons een prachtig gebouw staan. We liepen samen naar binnen en zagen daar al snel veel andere bekenden staan, zoals Cassandra (Momambition.nl). Het leuke vind ik toch dat je dan gezichten ziet die je duidelijk van de foto herkent. Zoals Bregje van Bregblogt.nl – in het echt net zo leuk als op haar blog.

SEO Basis

Samen met Kimberley van Beebsandmoms.nl nam ik plaats in de kleine zaal waar Nathan Veenstra van Letterzaken ons alles over de basis van SEO zou leren. Ik trok voor de gelegenheid mijn collegeblok uit mijn tas en heb heel veel zitten schrijven. Niet dat ik nu heel veel nieuws ontdekte, maar toch was het prettig om echt even heel duidelijk te hebben waar je nou op kan letten. Hij ontkrachtte ook bepaalde argumenten waarmee bloggers nog weleens met elkaar in de clinch liggen (denk aan follow/nofollow, de juiste manier om je zoekwoord in de tekst te verwerken en welke bolletjes van YOAST zeker groen zouden moeten zijn). Dus hoewel de informatie grotendeels bekend was, vond ik de workshop zeker waardevol. Het gaf mij de handvatten om weer aan de slag te gaan met oude blogs en die te gaan optimaliseren.

Lunch

Zo richting het eind van de workshop SEO hoorde ik mijn maag daadwerkelijk hardop knorren van de honger. Ik was dan ook blij toen we konden gaan lunchen. En dankzij Stayokay Soest ontbrak het ons nergens aan. Je kon boterhammen of broodjes nemen met kaas of worst, er was een saladebar, groente- en aspergesoep en zelfs verschillende soorten pizza. Heerlijk! Tussen het eten door kletsten we gezellig bij. O.a. met Esther van Mamaisthuis.nl, Bregje, Monique van Moonoloog.nl, Nicole en natuurlijk mijn partner in crime van vandaag Kimberley.

Blogger by Nature
Samen met Kimberley!

Affiliate Marketing

Milou van Bol.com vertelde haar verhaal vooral over dit specifieke partnerprogramma. In het begin baalde ik wel: ik kende en gebruikte het partnerprogramma al, maar dat doet het al een tijdje niet. Maar toen vertelde ze over een nieuwe tool om toch je productlinks te kunnen maken (inclusief mooie vormgeving) én liet nog wat extra’s zien. Bovendien leerde ik van Lisette hoe je banners in je blogs en/of sitebar kunt zetten. Kind bleek de was te kunnen doen… Dus in die zin heb ik hier ook zeker wat van opgestoken.

Verdienen met je blog

Toen ik net begon met bloggen, had ik eigenlijk geen idee van de hele wereld die erachter ligt. Dat je kon verdienen met je blog en/of producten mocht reviewen? Ik was allang blij dat ik dagelijks iets op papier kreeg. Maar gaandeweg leerde ik dat er ook iets mee te verdienen viel en uiteindelijk moet ook bij ons het brood op de plank, dus nu krijg ik af en toe betaald voor bepaalde blogs. Joyce vertelde hier meer over. Wat ik persoonlijk echt heel mooi vond, was de openheid: ze vertelde eerlijk hoe zij haar zaken aanpakt en spoorde ons aan meer lef te tonen. Volgens mij kwamen alle deelnemers aan de workshop gemotiveerder dan ooit en geïnspireerd naar buiten. Vooral de dingen die ze vertelde over het op waarde schatten van jezelf vond ik een goede les. Ik heb veel aantekeningen gemaakt, dus ga daar later nog eens op mijn gemak naar kijken.

Blogger by Nature
Van Alpha Communications kregen we onder andere een hele mooie Kalanchoë

Netwerkplein Blogger by Nature

Vooraf was ik doodnerveus voor dit onderdeel. Netwerken… Ik had werkelijk geen idee hoe je zoiets echt goed aanpakt. Loop je zomaar op mensen af? Begin je eerst te praten of knal je meteen je visitekaartje op tafel? Gelukkig had ik Kimberley en Lisette die er een beetje in stonden zoals ik en samen bleken we heel sterk te staan. Alles verliep uiteindelijk heel organisch en voelde niet als netwerken. In tegendeel: ik vond het echt heel leuk om gesprekken te voeren, te horen hoe deze bedrijven de dag ervoeren en waar zij mee bezig zijn. Daarnaast was het ook erg leuk om bepaalde contactpersonen nu eens in het echt te ontmoeten, zoals Leonie van RVG Media met wie ik al een aantal keer per mail contact had gehad. En natuurlijk ook nieuwe partijen. De professionele fotografe vond ik bijvoorbeeld ook heel fijn, ondanks dat ik me toch weer even waande op de basisschool met de pasfoto’s trouwens… Dus ja, ook weer een waardevol moment. Hoe vaak kom je uiteindelijk met zoveel belangrijke bedrijven in direct contact?

Blogger by nature

Naborrelen

Na afloop bleven we nog even hangen. We maakten wat foto’s (uiteindelijk ben je toch blogger), aten bitterballen en dronken een glaasje (water). De man van Joyce plukte en passant nog even mijn naamkaartje van mijn rug, dat ik daar even had geplakt voor de foto, en hebben nog erg gelachen. Onder meer over dit nummer (moest hem toch even opzoeken thuis, Cassandra beweerde namelijk dat er een nummer bestond met deze tekst – blijft alleen wel hangen) 

Algeheel oordeel

Allereerst wil ik graag een bedankje schrijven. Want Esmée, Joyce en Marguerita, wat hebben jullie dit strak georganiseerd! Het was gezellig, leerzaam en jullie waren goed bereikbaar voor ons. Ik heb enorm veel opgestoken over het bloggen en zelfs over mezelf. Ik vond de kans die jullie ons boden om te netwerken heel fijn en kwam ‘vol’ terug: vol inspiratie, nieuwe energie, zin om te tikken… Dus bij deze: als Blogger by Nature volgend jaar weer wordt georganiseerd, ben ik erbij.

Voor het bedrag dat je betaalt per kaartje krijg je echt veel terug. Vooral qua kennis en nieuwe contacten, maar ook de leuke goodiebag en . Hoe vaak heb je immers zoveel bloggers bij elkaar?

Blogger by Nature
Kimberley, Monique, yours truly, Bregje en Nicole
Blogger by Nature
Inclusief een enthousiaste medewerker van Stayokay 😉
Joyce, Cassandra, ik en Kimberley

Kom je ook naar de volgende editie van Blogger by Nature?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

38 thoughts on “Blogger by Nature 2017 | SEO, workshops en netwerken

 1. SEO vind ik interessant, maar geld verdienen met mijn blog doe en wil ik niet. Ik zou me dan te vaak verplicht voelen om te moeten schrijven en voor mij moet het echt een hobby blijven naast mijn voltijdse job! Zo blijft het het leukst!

 2. Lieve Merel, wat een leuk verslag van die geweldige dag. Ik stuiter nog wat na sindsdien. Bedankt voor de complimenten. Ik ga je blog delen op onze facebookpagina. Ben je lid van de facebookgroep? Daar mag je m ook nog delen

 3. Wat fijn! Klinkt inderdaad heel interessant. Ik blog ook maar wat, zonder te weten wat je er eigenlijk nog allemaal mee kan. Misschien toekomstmuziek? Veel succes alvast !

 4. Was zeker een top dag. Het affiliatie gedeelte had ik wel beter kunnen overslaan maar verder was het erg leerzaam! En vooral ook erg leuk om jullie weer gezien te hebben 😄

 5. O wat gaaf! Ik had heel graag bij deze dag aanwezig willen zijn. Vooral over SEO zou ik wel meer willen weten. Want tja… hoe weet je nu precies of je het wel echt goed doet?

 6. Heel leuk artikel geworden! WP heeft bij mij al dagen kuren maar ik ga zo kijken of ik m’n artikel af kan krijgen. Leuke foto ook van ons samen zo! Was een topdag, dat Cas dat nummer noemde was ik alweer volledig vergeten 🙊

 7. Wat een heerlijk verslag Merel, dankjewel! Supertof dat je erbij was. Wij vonden het als organisatie ook reuzespannend allemaal. Maar zo’n dagje complimenten incasseren was geweldig, ondanks de kleine dingetjes die achter de schermen mis gingen was het event meer dan geslaagd. Willen we volgend jaar weer doen dus 🙂

  1. Niemand heeft dat doorgehad geloof ik, het was echt heel goed georganiseerd en ik vind het zeker ook complimenten waard dat jullie zo benaderbaar waren de hele dag – ondanks de stress en drukte.
   Heel graag, dan ben ik er zeker weer bij!

 8. Heel fijn dat je de zaken hebt kunnen opschrijven. Zo’n verhelderingsmomentje. Ik vind het altijd prettig om iets te horen dat ik al weet. Goed gedaan klinkt er dan.

 9. wauw dat leek me echt een leuke dag met interessante weetjes, als je ooit een andere blogster mee mag nemen stel ik me kandidaat hihi

  1. Ik hoop dat hier nog een vervolg op komt volgend jaar. Als je echt zou willen gaan, kan je je aanmelden op de Facebookpagina en een early bird ticket halen 🙂

 10. Dat klinkt als een leuke en nuttige dag! Ik vond het prijskaartje toch wat hoog (en dan ook nog de bijkomende reiskosten), maar wie weet een volgende keer!

  1. Ja ik twijfelde daardoor ook even, maar kijkend naar wat ik ervoor terug kreeg was het de prijs wel meer dan waard. Al moet je het natuurlijk wel kunnen missen. Hopelijk tot volgend jaar!

 11. Om meerdere redenen kon ik er niet bij zijn. Flink balen, zeker nu ik lees hoe fijn en leerzaam het was. De openheid en eerlijkheid zijn soms juist de kracht. Ik hou ervan. Netwerken is ook alles behalve easy. Maar je deed het en daar mag je zeker trots op zijn. Volgende keer ben ik erbij.

 12. Dank je wel voor je eerlijke en uitgebreide verslag. Ik zat vooraf met dezelfde overpeinzingen en je hebt mij overtuigd: ik kom volgend jaar ook. Tenminste in de hoop dat het weer in Soest is, want daar kan ik met de fiets komen.

 13. Ik had er supergraag bij willen zijn. Echter de tickets naar NL waren precies in die periode niet echt betaalbaar. Echt balen. Nouja volgend jaar nog een kans!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten