Over bloggen 28 | Verhuizen voor je werk: zou jij het doen? *

Ik lach tegen Ro en zeg dat we voor het makkelijke beter een huisje erbij zouden kunnen huren in Amsterdam, waar de meeste persevenementen plaatsvinden. Dat brengt me wel bij een nieuw onderwerp om over te schrijven. Want verhuizen voor je werk, zou jij dat doen?

Reizen voor je werk

Eén van de mooiste onderdelen van mijn werk vind ik de evenementen waarvoor je wordt uitgenodigd. Als blogger krijg je soms een uniek kijkje achter de schermen, je mag als eerst nieuwe producten testen en ziet vooraf welke trends we komend seizoen kunnen verwachten. Ik ben daar elke keer weer dankbaar voor en weet ook niet of zoiets ooit zal wennen. Het is toch één van de dingen die bloggen het leukste beroep ter wereld maakt, wat mij betreft. Alleen dat reizen voor je werk is soms weleens ‘een dingetje’.

Amsterdam is the place to be

Gelukkig organiseren steeds meer bedrijven ook buiten Noord-Holland toffe events, maar voor het grootste deel is het toch de bedoeling dat je naar Amsterdam rijdt. Daar gebeurt het immers het meest op gebied van mode, innovatie en PR. En dus sta ik een paar keer per maand in een kilometerslange file richting onze hoofdstad. Ik heb weleens gekscherend tegen Ro gezegd: ‘Eigenlijk zouden we een huisje moeten huren in Amsterdam.’

Relaxter leven voor je werk

Maar echt, het lijkt me wel wat hoor. Natuurlijk niet om ons hele leven hier op te doeken en daarheen te verhuizen, maar wel dat je ‘s ochtends opstaat en op de fiets kan springen om naar je werk te gaan. Of een paar haltes met de tram. Om bijvoorbeeld de Negenmaandenbeurs als voorbeeld te nemen: omdat ik geen zin had om achteraan te sluiten rond een uurtje of 8-9 én spits rondom zowel Rotterdam, Den Haag als Amsterdam wilde vermijden, besloot ik al om kwart voor 7 in de auto te stappen. Niet mijn favoriete tijdstip, maar ik wilde gewoon echt niet te laat komen door ongelukken halverwege de route.

Welke afwegingen maak je?

In ons geval geldt sowieso dat Ro in de buurt werkt. Als het puur om ons werk gaat dan weegt dat natuurlijk zwaarder: hij is 4 dagen per week onderweg. Ik gemiddeld 4 keer per maand. Daarnaast hebben we nog drie dochters die niet blij zouden worden van een vertrek richting het noorden des lands en dat geldt ook voor naaste familieleden. Ons leven is te veel verankerd met onze omgeving. Maar was dat niet zo? Dan had ik een verhuizing die kant op niet uitgesloten. Ro’s familie woont bijvoorbeeld wel vooral aan die kant, net als een aantal vrienden. Dus eenzaam zou het niet worden. Sterker nog, ik denk dat we ieder weekend wel iets te doen zouden hebben.

Kinderen geven sowieso de doorslag

Die geven altijd de doorslag. En dat is maar goed ook denk ik zelf. Maar ik snap heel goed dat als je jong bent en je echt je carrière een boost zou willen geven, het niet onverstandig is iets dichterbij Amsterdam te gaan zitten of zelfs midden in de stad. Niet alleen om financiële redenen en je netwerk, maar ook voor de gezelligheid. Als je jong bent en nog ongebonden, je wil het maken en je bent lekker bezig met je blog, waarom zou je het dan laten?

Zou jij verhuizen kunnen voor je werk?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Dennis van de Water – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 Replies to “Over bloggen 28 | Verhuizen voor je werk: zou jij het doen? *

  1. Ik moet zeggen dat ik met deze kou weleens overweeg te emigreren naar Curacao, maar dat is niet direct voor ons werk, meer voor mijn eigen gemoedstoestand!

  2. Wij verhuizen minstens een keer per jaar voor het werk van mijn vriend. Hij werkt namelijk voor een grote reisorganisatie in het buitenland. Tot nu toe is het best oké, maar zou nu wel graag een eigen huisje willen. Ook omdat onze dochter binnenkort leerplichtig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *