blogdoelen

30dayblogchallengeNL 17 | Wat zijn mijn blogdoelen voor Lotus Writings?

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: mijn blogdoelen en desillusies. 

Klaagblogs

Ooit begon ik te bloggen om mijn ei kwijt te kunnen. Dat was nog in de tijd van Hyves en later Facebook. Destijds schreef ik vooral over de liefde, mijn teleurstellingen daarin en een ietwat ongenuanceerde kijk op de wereld. Ro zou zeggen ‘klaagblogs’. Op genadeloze wijze haalde ik eens een jongeman onderuit die me stomdronken had proberen te versieren, terwijl ik daar niet van gediend was. Hij begreep de boodschap niet en ik wilde achteraf mijn ei nog eens kwijt.

Een echte blog

Vervolgens kwam Lotus Writings. Het echte werk, zeg maar. En als ik kijk naar mijn eerste blogs dan zie ik een wereld van verschil. Ik ontdekte structuur en SEO, leerde over (no) follow links, organiseerde een paar winacties, deed reviews, zette mijn eigen website op en werkte samen met lezers, die bij mij anoniem hun verhaal deden. Zoals ‘Sjaan‘ die zes jaar in leeftijd verschilt met haar bonusdochter (mijn best gelezen blog aller tijden).

Mijn vierde ‘kindje’

Ik ontdekte de wereld achter het bloggen. Verschillende moeders verdienen geld met hun teksten, anderen schrijven reviews voor een bepaald merk en houden daar leuke gadgets aan over. Het is eigenlijk een baan, al dan niet fulltime. En in de loop van de tijd wordt het je kindje. Ik heb nog niet echt last gehad van desillusies, omdat mijn blog al meer is dan wat ik er ooit van verwachtte. Geld verdienen, lijkt me fantastisch maar is verre van het hoofddoel.

Toekomstdromen

Ja, die heb ik genoeg! Ik zou graag opnieuw mijn bezoekersaantallen verdubbelen, net als mijn volgers op Facebook. Daarnaast probeer ik mezelf te blijven ontwikkelen met cursussen en hoop eens met wat bloggers in het echt te kunnen afspreken. Spreken over wat je het liefst doet en in gezelschap van onze kinderen (hoewel kletsen er dan misschien niet altijd van zal komen) lijkt me geweldig.

Wat zijn jouw blogdoelen?

Lees ook: 30dayblogchallengeNL 16: Onvergetelijke vakantie, van Blanes tot Lanzarote

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

21 Replies to “30dayblogchallengeNL 17 | Wat zijn mijn blogdoelen voor Lotus Writings?

  1. Jeetje wat lief 😊 ben net wakker en zit ondanks mijn slaaptekort met een grote lach op mijn gezicht. Bedankt vast namens de rest van het gezin haha.
   Maar dank je, vind ook dat jij heel goed schrijft. Dus ga zo door zou ik zeggen.

 1. Leuk om te lezen, ik ben nu alleen wel heel nieuwsgierig wat je huidige getallen zijn die je wilt verdubbelen. Zelf heb ik ook veel plezier in het bloggen en wil ik er het liefst mijn geld mee verdienen, ben nu aan het kijken of en wanneer dat mogelijk is 🙂
  Marguerita onlangs geplaatst…Verslag: perslunch van s.OliverMy Profile

 2. Eigenlijk heb ik hetzelfde doel als jou. Ik dacht er eerst geld er mee te willen verdienen, maar ik ben daar op terug gekomen. Ik zou er alleen geld mee kunnen gaan verdienen als ik nu mijn baan op zeg en al mijn tijd er in steek. Maar dat wil ik niet. Ik wil mijzelf verder ontwikkelen, groeien in het schrijven, leuke reacties krijgen en ook collega bloggers ontmoeten
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Waarom ik mijn kindje onherkenbaar laatMy Profile

 3. Ik volg je blogs graag, ook al reageer ik niet altijd, ik lees ze wel hoor 😉 Ik ben mijn blog ook gestart met als doel mijn ei kwijt te kunnen, een soort van logboek voor later voor Naomi, maar het heeft mij al veel meer gebracht dan ik ooit had gedacht. Net als jij eigenlijk. En ik zou je ook graag een keer ontmoeten!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Eerste vakantie met dreumes #2My Profile

 4. Toen ik 18 was had ik ook een blog over jongens en feestjes en dat soort dingen haha. Wat ik als doel heb? Ik heb ooit gedacht “ik ga er mijn geld mee verdienen”, maar dat was maar van korte duur want merkte dat ik me teveel ging bezig houden met dingen die niet zo fijn zijn. Teveel stress en moeten. Mijn doel is dat ik met plezier schrijf en mensen met plezier komen. En

  En het zou leuk zijn als ik je een keer ontmoet! Heb al veel bloggers mogen ontmoeten, een paar zijn zelfs vriendinnen geworden. Maar blijft leuk!
  Nicole onlangs geplaatst…Blogfeestje #9 | 3x bekentenissenMy Profile

  1. Haha grappig dat jij die fase ook hebt gehad. Ja dat is denk ik de beste insteek, anders hou je het waarschijnlijk niet vol. Je ziet af en toe bloggers beginnen die zo snel mogelijk willen groeien om er iets aan te verdienen. Die verdwijnen ook het snelst weer, je pikt ze er zo uit.

   Lijkt me ook leuk, volgens mij ben je erg gezellig (zo kom je in elk geval over in je blogs). Nog even doorgroeien 😉
   Merel onlangs geplaatst…Waar wil ik heen met Lotus Writings?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge