blogbattle makeup

Blogbattle 6 | Maak een leuk kerstkapsel

De laatste battle alweer

We zijn alweer aanbeland bij de allerlaatste battle. En wat vond ik het leuk om te doen allemaal! Weliswaar niet altijd met de winst naar huis, maar dat geeft niet. Uiteindelijk heb ik hier zoveel van geleerd. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke leuk om met Charlotte samen te werken, dus in die zin heb ik toch gewonnen 🙂 

De laatste battle draait om de creatie van een kerstkapsel. Dan kan je twee kanten op: creatief of chic. Ik besloot voor dat laatste te gaan. Vorig jaar had ik namelijk een superleuke workshop vlechten gekregen bij Zenner en daar kon ik wel wat mee. Omdat Rose en ik vandaag naar een première gaan, mag ze meteen haar kapsel inhouden – tot haar grote plezier. 

Rose’ kerstkapsel

Hoewel ik voor Mays makkelijke haar had kunnen gaan, besloot ik mezelf iets meer uit te dagen. Rose heeft kleine krullen en het kost best wat tijd deze goed uit te kammen. Bovendien is ze niet bepaald fan van stilzitten haha. Heeft jouw kindje dat ook? Dan helpt de televisie vaak wel. Bovendien vinden ze het meestal fijn om lekker tegen elkaar aan te zitten. En terwijl jij een nieuw elastiekje pakt, kunnen ze best even rondlopen om toch wat energie kwijt te kunnen. 

Het eindresultaat?

Hoe maak je dit kapsel? 

  1. Allereerst trek je twee scheidingen aan de voorkant van het hoofd
  2. De rest zet je vast met een elastiekje, zodat je niet in de war kan raken
  3. Vlecht aan de voorkant twee vlechten in
  4. Deze zet je samen met de rest vast in een staart
  5. Daar maak je vervolgens een knot van (liefst los, omdat de vlechtjes al strak tegen het hoofd aan zitten)
  6. Zorg ervoor dat het elastiekje goed vastzit en gebruik eventueel schuifspeldjes
  7. Om het af te maken draai je nog een paar steentjes in het haar (die van Zenner zijn superleuk, makkelijk en blijven goed zitten)

En klaar ben je! Het vergt wat oefening om de vlechttechniek onder de knie te krijgen en te zorgen dat het wel strak zit, maar geen pijn doet bij je kindje. Maar daarmee creëer je dus wel een heel feestelijk kapsel waarmee je zo aan de kersttafel kan schuiven! 

Hoe kan je stemmen? 

Voor de laatste keer verwijs ik jullie naar de poll op Facebook. Heb je geen Facebookpagina? Dan kan je hieronder in een reactie achterlaten wie volgens jou de winnaar is! 

Hier vind je Charlottes creatie

Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie. Volgende week vertellen we wie de uiteindelijke winnaar is en blikken we nog eens terug op de afgelopen weken. 

Liefs, 
Merel

In deze serie verschenen:
Project Blog Battle: Lotus Writings vs …
Battle 1: Fotografeer een originele optische illusie
Battle 2: Maak een lekker winters gerecht
Battle 3: Shop een complete outfit onder de € 25,00
Battle 4: Out of the box make-up
Battle 5: Bedenk een leuke Sinterklaas DIY
Battle 6: Verzin een tof kerstkapsel

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 Replies to “Blogbattle 6 | Maak een leuk kerstkapsel

  1. Ik ga voor die van jou! Ik zou hier zelf mee kunnen lopen en hiermee had ik mij als kind het meest op mijn gemak gevoeld. Moet wel zeggen dat de andere ook wel erg creatief is en leuk is om te zien!

  2. Wow, wat lastig weer deze keer! Ik vind die van jou supermooi, maar die van Aukje weer heel erg creatief. Ik denk dat jouw kapsel een stuk praktischer is dus ik stem voor de kerstkapsel van Rose.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.