Zo maak je de perfecte zuurkool stamppot

blogbattle makeup

Allereerst bedankt voor al jullie leuke reacties vorige keer!

Tijdens onze tweede battle gaan Charlotte en ik de strijd aan met een herfstig gerecht. Bakken of koken in herfstthema moest me wel lukken – dat ligt dichterbij dan de optische illusie van vorige keer. Wat het is geworden?

Koken in de herfst

Heel lang hoefde ik er niet over na te denken. Voor mij is de herfst namelijk één van mijn favoriete seizoenen. Terwijl buiten de bomen zich langzaam ontdoen van hun bladeren, de dagen korter en kouder worden en ons huis een broedplaats wordt van eikels, kastanjes en schilferende blaadjes, krijg ik grote behoefte aan drie dingen: sloten thee, dikke dekens en zuurkoolstamppot. Veel meer nog dan in de winter trouwens, dan eet ik het eigenlijk nooit. 

Dus daarom voor mij een recept dat voor mij echt herfst uitschreeuwt: zuurkoolstamppot à la Merel. Oftewel de lekkerste die je ooit geproefd hebt! 

De lekkerste zuurkoolstamppot

Wat heb je nodig?

  • Aardappelen 
  • Klontje boter
  • Scheutje melk
  • Pak zuurkool
  • Stuk kaas
  • Rookworst 
  • Jus
  • Zout, peper 

Zo maak je het! 

Vroeger, toen ik nog gemakzuchtiger was in de keuken (en eigenlijk bedoel ik daar vooral mee: voor Ro) gebruikte ik oplospoeder om aardappelpuree te maken. Maar eigenlijk is het natuurlijk vele malen lekkerder om gewoon puree te maken van aardappelen. Kortom: 

  1. Schil de aardappelen en kook ze
  2. Kook de zuurkool in zijn eigen water en water uit de kraan
  3. Voeg zout toe naar smaak
  4. Snij, terwijl de aardappelen en zuurkool opstaan, het stuk kaas in kleine stukjes
  5. Verwarm de rookworst
  6. Maak jus (eventueel zelf, maar uit een zakje vind ik in dit geval ook prima smaken)
  7. Als de aardappelen gekookt zijn, giet je ze uiteraard af. Stamp ze daarna en voeg een klont(je) boter toe met wat melk om de puree lekker smeuïg te maken. 
  8. Giet de zuurkool af en roer die in drie delen door de puree, zodat je het goed mengt
  9. Voeg de kaasblokjes toe en roer nog eens goed door om de kaas te laten smelten

Serveer met rookworst en jus. Echt, kind kan de was doen! En het is zo ongelooflijk lekker. Althans, ik bewaar het liefst nog wat om de dag erna op te kunnen warmen. 

Niet de beste foto, wel de lekkerste stamppot! 

Blog battle

Uitslag blog battle 1

Alle stemmen zijn bij elkaar opgeteld en de winnaar is… 

Charlotte! Met 81 van de in totaal 154 stemmen heeft zij de opdracht gewonnen. 

Battle 3: shop till you drop?

De volgende battle vindt plaats op zaterdag 20 oktober. We zullen voor die datum een complete outfit (oké, zonder schoenen) bij elkaar moeten scharrelen van minder dan € 25,00. Of het lukt?

Klik hier voor Charlottes uitvoering van de tweede battle

Wil je op één van ons stemmen?
Klik dan hier voor het Facebookbericht of laat hieronder een berichtje achter! Dank je wel alvast 🙂

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

In deze serie verschenen:
Project Blog Battle: Lotus Writings vs …
Battle 1: Fotografeer een originele optische illusie
Battle 2: Maak een lekker winters gerecht
Battle 3: Shop een complete outfit onder de € 25,00
Battle 4: Out of the box make-up
Battle 5: Bedenk een leuke Sinterklaas DIY
Battle 6: Verzin een tof kerstkapsel

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 thoughts on “Zo maak je de perfecte zuurkool stamppot

  1. Ik vind de uitvoering van Charlotte mooier. Leuk recept en mooiere foto vooral. Maar ik stem weer op jou omdat ik jouw recept echt zou kunnen maken. Liefde voor stamppotten!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten