Heerlijke zuurkoolstamppot zoals oma hem maakt

Zuurkool à la oma

Dit recept is lekker basic en perfect voor de herfst of gure winterdagen. En hou je over? Geen probleem: de volgende dag smaakt deze stamppot stiekem nog lekkerder.

Ingrediënten voor deze heerlijke zuurkoolstamppot

  • 1,5 kilo aardappelen 
  • Klontje boter
  • Scheutje melk
  • Pak zuurkool
  • Stuk kaas
  • Rookworst 
  • Jus (zelfgemaakt of uit een pakje)
  • Zout, peper 

Verder nodig

  • Pan met water
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze
  2. Kook de zuurkool in zijn eigen water en water uit de kraan
  3. Voeg zout toe naar smaak
  4. Snij, terwijl de aardappelen en zuurkool opstaan, het stuk kaas in kleine stukjes
  5. Verwarm de rookworst
  6. Maak jus (eventueel zelf, maar uit een zakje vind ik in dit geval ook prima smaken)
  7. Als de aardappelen gekookt zijn, giet je ze uiteraard af. Stamp ze daarna en voeg een klont(je) boter toe met wat melk om de puree lekker smeuïg te maken. 
  8. Giet de zuurkool af en roer die in drie delen door de puree, zodat je het goed mengt
  9. Voeg de kaasblokjes toe en roer nog eens goed door om de kaas te laten smelten

Serveer met rookworst en jus.

Afbeelding, Marc Venema – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven