Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Blog Jaaroverzicht Tag | 2017 wat was je bijzonder

Blog Jaaroverzicht Tag | 2017 wat was je bijzonder

De meeste bloggers kijken aan het eind van het jaar even terug en vooruit. Zo ook ik. Vorig jaar koos ik ervoor om dat te doen aan de hand van een lijst vol triviale feiten over Lotus Writings. Dat doe ik dit jaar weer (over een paar weken), maar ik vulde nu alvast de Blog Jaaroverzicht Tag in van Joyce.

Blog Jaar Overzicht Tag 

Eerlijk gezegd zat ik al even te dubben over hoe ik mijn terugblik dit jaar moest gaan invullen. Ergens hoopte ik dat er al een tag over verzonnen was, dat scheelde me weer denken in deze toch al drukke periode. En jawel! Joyce had gelukkig al een vragenlijstje klaarstaan over 2016 en dat vul ik dit jaar dus braaf in voor 2017. Lees je met me mee?

Blog Jaaroverzicht 2017

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Met stip op 1 staat ons weekendje weg. Ik herinner zo goed de woorden van Ro toen ik weer binnenstapte: ‘Je straalt helemaal!’ En dat klopte. Niet alleen door de highlighter van Charlotte, maar ook door de goede gesprekken, de wijn tot in de late uurtjes en de nieuwe vriendschappen die ik erbij had gekregen. Inspirerend, hilarisch, echt en gezellig, beter kan ik het niet omschrijven. Daarnaast de groei die ik doormaakte. Zowel op het gebied van kennis als het bereik van mijn website.

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Weinig eigenlijk. Ik loop alleen tegen alle randzaken aan en het gebrek aan balans. Daar baal ik wel van: ik kan niet even mijn website loslaten of de social media uitbesteden. Nog niet althans. En het huishouden is er ook nog… Nee daar hoop ik volgend jaar echt wat stappen in te kunnen maken.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ja ik hou me hier zeker mee bezig. En ja, ik was ook tevreden. Begin dit jaar bezochten gemiddeld 1.000-2.000 unieke bezoekers mijn website en daar was ik eigenlijk al heel blij mee. Maar het mocht best wel meer worden. Dat ik afgelopen jaar zelfs de 13.000 haalde en mijn gemiddelde flink omhoog trok richting de 10.000 daar ben ik heel blij mee. Trots op ook wel.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Dat zijn er best wel een aantal. Sowieso was Tastea het meest lucratief, ook omdat ik er zes kilo mee kwijtraakte en bovendien nog maandelijks heel veel bezoekers mee trek – waarvoor grote dank. En verder vond ik de samenwerking met Maxi-Cosi heel fijn, Van Hoorne Entertainment (o.a. Hans en Grietje), Zenner, de verschillende films van Universal Pictures (zoals Emoji, Atomic Blonde en Girls Trip) en K3 Love Cruise, Disney on Ice… Terwijl ik zit te tikken wil ik steeds meer toevoegen en de lijst verder verlengen. Waarom? Ik vond vrijwel alles leuk. Gelukkig maar 🙂 Wat dat betreft heb ik gewoon de leukste baan ter wereld.

Wat zou je in 2017 helemaal anders willen doen?

Ik wil graag zakelijker en nog gestructureerder gaan werken, de balans tussen werk en privé verbeteren en soms ook misschien zaken uitbesteden.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Wekelijks kan je in mijn Lees Mee overzichten lezen welke blogs me raken of me aan het denken zetten. Daarom vul ik de vraag iets anders in. Welke 3 bloggers hebben me afgelopen jaar het hardst laten lachen?

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Toch misschien wel de blog waarin ik openlijk bekende wat voor cultuurbarbaar ik eigenlijk ben en die met 7 redenen waarom ik een slechte voetbalvrouw ben. Dat soort blogs vind ik toch het leukst om te schrijven, omdat je daarin jezelf op de hak neemt. Dat zouden meer mensen wel mogen doen: zichzelf niet zo serieus nemen. Wordt de wereld echt een stuk leuker van!

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?

Hiervoor moest ik wel eventjes de statistieken induiken. De meerwaarde van gastblogs is slechts drie keer gelezen (al is het eigenlijk een pagina geweest en geen echte blog). De zomer van… Shirin is de eerste blog die ik tegenkwam met slechts 9 lezers.

Welk artikel is het best gelezen in 2017?

Met stip mijn review van Tastea Skintight. Die wordt nog steeds maandelijks echt goed gelezen, maar de eerste twee maanden bezorgde dat artikel me meer bezoekers dan in het eerste halfjaar van 2016. Op een bescheiden tweede plek staat mijn artikel over hoeveel kilo ik in totaal afviel met Tastea en op 3 de zes leukste alternatieven voor je standaard Pakjesavond.

Wat zou je nog willen leren?

Volgens mij ben je nooit uitgeleerd, dus ik heb een hele waslijst. Maar om je niet te vervelen met een ellenlange lijst hou ik het nu even kort:

  • Hoe Trustflow precies werkt en wat je ermee kan
  • Op welke manier ik mijn Facebook bereik kan vergroten
  • Wat ik precies met mijn Instagram profiel aan moet
  • Waar je 24 uur per dag extra vandaan tovert 😉

Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?

Sowieso mijn blogvriendinnen, maar dat lijkt me voor zich spreken. En met Kimberly (Beebsandoms) heb ik ook altijd veel lol, dus graag! Verder lijkt het me leuk om Sandra (Mamaplaneet) weer te zien, Charlotte (Aukjeswereld) en Bregje (Bregblogt).

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Absoluut. Het heeft me een rijker mens gemaakt op zoveel verschillende manieren.

Je belangrijkste doel voor 2018?

Mijn website helemaal op orde krijgen. Dus oude teksten verbeteren en nieuwe teksten gewoon in één keer goed schrijven. Lijkt me een mooi streven!

Wat is jouw blogdoel voor 2018?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

14 gedachten over “Blog Jaaroverzicht Tag | 2017 wat was je bijzonder

  1. Leuk artikel en mooie doelen Merel. Die balans (die er – naar ik laatst las – eigenlijk niet bestaat) wil ik toch proberen meer te vinden. Sowieso heb ik gemerkt dat familie voor mij de grootste prioriteit is en met name de laatste paar maanden van het jaar zijn zij behoorlijk ‘ondergeschoven kindje’ geweest en dat wil ik niet meer.

  2. Wat een mooie terugblik op 2017. Leuk dat mijn blogs je aan het lachen maken 😉 Ik hoop dat we ook volgend jaar elkaar nog veel samen mogen doen! Gefeliciteerd ook met je mooie blogcijfers!

  3. Ik heb deze tag al bij een aantal bloggers voorbij zien komen en vind ‘m zo leuk. Fijn om te lezen dat je zo veel leuke vriendschappen hebt overgehouden aan bloggen. Dat is veel waard! Ik ga je blog over Tastea even opzoeken, daar ben ik ook erg benieuwd naar!

  4. Ah wat leuk dat je me weer wilt zien in 2018! Helemaal wederzijds hoor, dus dat moeten we maar gewoon gaan plannen dan! Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

  5. Leuk artikel Merel. Prachtige doelen behaald. Ik wens je al alvast hele mooie kerst toe en heel veel moois en goede gezondheid in 2018! Liefs, Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten