Home » Blog jaaroverzicht 2018 | De hoogte- en dieptepunten van afgelopen jaar

Blog jaaroverzicht 2018 | De hoogte- en dieptepunten van afgelopen jaar

Aan het eind van het jaar is het tijd om een beetje melancholisch te zijn, vind ik. En daarom dus vandaag opnieuw de Blog Jaaroverzicht Tag van Joyce. Dit keer over 2018. Zelf tag ik hierbij Kimberly: ik ben heel benieuwd wat haar hoogtepunten waren van het afgelopen jaar!

Terugblik op 2018

Naast mijn terugblik op de persoonlijke hoogte- en dieptepunten van 2018 vind ik het ook leuk terug te kijken naar mijn blog. Uiteindelijk is het een groot onderdeel van mijn leven, maar wezenlijk anders dan praten over welk moment je het meest verdrietig vond. Daarom dus opnieuw deze tag!

Blog Jaaroverzicht 2018 Q&A

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar? 

Het eerste dat me te binnen schoot was ons driedaagse reisje naar Europa-Park in Duitsland. Ik had nog nooit eerder zolang gereden, dus vooraf was het best spannend. Maar eenmaal daar was het de achturige rit meer dan waard. Ik leerde Lisette en Esmée nog beter kennen, waar ik nog steeds heel blij mee ben. En bovendien hadden June en ik zoveel lol, echt even weer één op één tijd. Dus in meerdere opzichten een heel erg waardevolle reis geweest.

Een ander hoogtepunt is trouwens de verdieping van verschillende vriendschappen met andere bloggers. Spontaan logeren bij Charlotte, naar de Foute Bingo met Fleur en Miriam, urenlang appen en onder tafel liggen van het lachen dankzij Kimberly, het superlieve kerstpakket van Bregje en Charlotte.. En dan nog alle andere lieve vrouwen die ik leerde kennen dankzij het bloggen. Dank jullie wel!

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Ja wel een paar.

 1. Het gebrek aan balans. Had ik vorig jaar dus ook al last van, maar dit jaar opnieuw. Heel irritant. Daar moeten volgend jaar gewoon stappen in gemaakt gaan worden. Vaker loslaten, misschien zelfs meer uitbesteden als daar de financiële middelen voor komen. Lijkt me erg prettig. Uiteindelijk zit echte rijkdom meer in samen zijn dan alleen maar geld verdienen.
 2. De reactie die ik kreeg naar aanleiding van een winactie. Ik zou winnaars te lang laten wachten op hun prijzen en weet ik veel wat ik allemaal niet over me heen kreeg (en deze persoon had zelf niks gewonnen). Waarom? Vergeet zo iemand dan dat je als blogger winacties organiseert om juist anderen ook af en toe iets leuks te kunnen geven? Puur vanuit een goede intentie dus. En beseft zo iemand niet dat je er aan de andere kant van de e-mail ook gewoon een mens zit met gevoelens? Jammer vooral. Al moet ik natuurlijk wel opmerken dat tegenover één nare reactie heel veel mooie stonden. En dat laatste is natuurlijk het belangrijkst!

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ik denk dat je als professioneel blogger niet anders kan dan je bezig houden met cijfertjes. Niet altijd het leukste onderdeel, maar wel noodzakelijk. Uiteindelijk wil je graag groeien binnen je eigen doelgroep, denk ik, dus dan is het belangrijk te weten waar je kracht ligt en waar je aan moet werken.

In januari van dit jaar bezochten welgeteld 6868 unieke bezoekers dit jaar – een aantal waar ik eigenlijk al heel tevreden over was, omdat het 7 keer zoveel was als januari 2016. Uiteindelijk wist ik de 36.000 unieke bezoekers te halen, afgelopen oktober. Ik sta er eigenlijk nauwelijks bij stil, maar nu ik het tik denk ik: shit. Ja. Gewoon 36.000. Dat is toch echt meer dan het aantal inwoners in ons pittoreske dorp… Mijn ambitie is nog altijd meer, maar voor nu ben ik best trots. Allemaal bereikt door hard werken, hulp en passie.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Bij de première van Mamma Mia!

Eén van de fijnste samenwerkingspartners vind ik Universal Pictures. Ik hou echt van films! Bij hen krijg ik de mogelijkheid naar bepaalde premières te gaan en krijg ik een inkijkje in wat ons komend jaar te wachten staat. En dat is leuk voor 2019! Verder werk ik heel graag samen met  Tastea. Dankzij hen drink ik meer thee dan ooit. En als mijn gewicht weer begint te schommelen richting de verkeerde kant van de weegschaal, dan weet ik dat ik met één blik Skintight zo weer goed zit.

Los hiervan heb ik ook echt hele bijzondere samenwerkingen mogen doen, zoals alle achtbanen in Europa-Park testen, naar Parc la Clusure en Disney on Ice, ik kreeg spontaan een fantastische eenhoorntaart, we mochten de HomeWorkTime planner proberen (echt een aanrader, nogmaals!), ik leerde Zalando Lounge kennen en genoot met Rose van de nieuwste Pooh film. Net als vorig jaar zou ik nog talloze andere samenwerkingen kunnen opnoemen. Ik ben echt wat dat betreft een heel dankbaar mens!

Wat zou je in 2019 helemaal anders willen doen?

Het lijkt me fijn om een duidelijk plan te hebben liggen waarmee ik aan de slag kan. Want naast het bloggen liggen er nog andere plannen; ik hoop daar volgend jaar tijd voor te krijgen.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Sinds ik gestopt ben met Lees Mee, lees ik ook echt minder bij anderen. Heb er eigenlijk ook niet veel tijd meer voor. Maar er zijn wel een aantal artikelen die me bijbleven:

 • De grootste misverstanden rondom bloggen van Kimberly. Hierin gaat ze uitvoerig in op hoe het leven van een blogger kan overkomen op de buitenwereld en hoe het eigenlijk echt zit. Dat je van de 60 uren die je in een week maakt er soms maar drie betaald krijgt. En dat speelgoed krijgen leuk is, maar dat het ook belangrijk is om ieder item de aandacht te geven die het verdient. Dus ‘even een blogje beginnen omdat je dan alles gratis krijgt’ is het niet. Dat kwetst ook: uiteindelijk werken we ons tien slagen in de rondte. Misschien niet zichtbaar, maar het gebeurt echt 🙂
 • Een beetje in het verlengde hiervan ligt deze blog van Bregje over de echte awkward dingen rondom bloggen. Heel herkenbaar!
 • Even iets heel anders: Lisette heeft goed nieuws. De Loedermoeder van het Jaar award is terug. Deze hilarische blog over pubers met hummus op brood is de moeite van het lezen meer dan waard!  

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Ik moest echt heel even graven in mijn gedachten, maar ik kom dan toch bij de Feelgood Challenge uit. Vooral de openheid van de deelnemende vrouwen raakte me. Iedereen heeft zijn verhaal. En samen zorgden we in elk geval destijds voor de boost die we allemaal konden gebruiken. Echt heel tof! 

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2018?

Na een halfuur geef ik het op. Het zoeken in de statistieken is nogal vermoeiend en eigenlijk is er maar één conclusie die ik kan trekken: mijn weekoverzichten worden het slechtst gelezen van alles. Snap ik ergens wel; lees zelf meestal ook geen weekoverzichten bij anderen. Toch ga ik ermee door. Het is namelijk zo handig: mijn geheugen is echt een zeef en hierdoor weet ik in elk geval wat ik vijftien weken terug op donderdag heb gedaan 😉 

Welk artikel is het best gelezen in 2018?

Met stip nog altijd mijn review van Tastea Skintight. Precies 79.000 toen ik zojuist keek. Daarna volgen mijn recept voor slijm en de alternatieven voor Pakjesavond

Wat zou je nog willen leren? 

Nog heel veel. Om te beginnen wil ik graag mijn laatste drie cursussen bij YOAST afronden. Verder zou ik ook wel graag iets willen doen met fotografie, branding en een Insta Stories cursus. Maar goed, komt allemaal wel. Eerst mijn website maar eens onder handen nemen.

Welke andere blogger zou je in 2019 (weer) willen ontmoeten? 

Heb je even? Dat zijn er best veel eigenlijk, want het is altijd gezellig om de anderen te zien. Maar sowieso op korte termijn Charlotte, Fleur, Kim, Lisette en Miriam.

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig? 

Nou afgelopen maand even niet heel erg haha. Maar over het algemeen genomen zeker. Ik hou van schrijven en kan eigenlijk niet meer zonder. Het moet eruit. Bovendien brengt het ons momenten en dingen die we anders nooit gekend hadden; dat vind ik echt heel erg mooi.

Je belangrijkste doel voor 2019? 

Net als vorig jaar: mijn website helemaal op orde krijgen. Dus oude teksten verbeteren en nieuwe teksten gewoon in één keer goed schrijven. Lijkt me een mooi streven!

Wat is jouw blogdoel voor 2018?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

4 gedachten over “Blog jaaroverzicht 2018 | De hoogte- en dieptepunten van afgelopen jaar

 1. Leuk om te lezen en wat doe je het toch super als blogger!
  Mijn blogdoel voor 2018 is om te leren om betere foto’s te maken. Lijkt me ook wel leuk om daar een workshop of cursus voor te volgen.

 2. Hoi Merel , wat een leuke tag. Ik ga deze denk ik ook overnemen. :-). Je blog vind ik ook ontzettend leuk en mooi. Je teksten en persoonlijke verhalen , top. Ga zo door. Mijn blog wil ik de komende tijd en jaar ook omgooien. Daar heb ik heel veel zin in.

  Groetjes Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten