Battleopdracht 1: fotografeer een originele optische illusie

blogbattle makeup

Vorige week vertelde ik in deze aankondiging over de Blog Battle tussen Charlotte en mij. In twaalf weken gaan we zes uitdagingen met elkaar aan en daarbij hebben we jullie hulp hard nodig: jij mag namelijk beslissen wie volgens jou de winnaar is per battle. 

Originele optische illusie

De eerste opdracht gooide me meteen in het diepe. Van Charlotte weet ik dat ze graag (en mooi) fotografeert, maar zelf vond ik dit verschrikkelijk moeilijk. Want hoe maak je nu een mooie optische illusie? Ik kon natuurlijk iets van Pinterest gebruiken – onder het mom van beter goed gejat dan slecht bedacht. Maar eigenlijk wilde ik het liefst iets fotograferen dat dicht bij mij ligt. Iets dat ik zelf bedenk en wat niet al in tienvoud op internet terug te vinden is. 

Van uitstel komt… 

Ik wist dus al een week lang dat ik aan de slag moest voor deze opdracht, maar ik stelde het uit. Onder het mom van topdrukte (wat ook wel zo is: afgelopen week ben ik misschien twee dagen thuis geweest) schoof ik het lekker voor me uit, tot ik gisteravond besefte nog niets gedaan te hebben. Hoewel, ik had wat verkennend vooronderzoek gedaan, maar écht resultaat had me dat niet gebracht. 

Fotograferen voor de spiegel

Een beetje paniekerig stuurde ik MAYDAY! in onze familie-app. Of iemand een lumineus idee had dat simpel uit te voeren was en ook in je eentje te doen. Daarop volgde een briljante foto van mijn zwager – toch jammer dat je niet die joker in kan zetten – en onverwachts toch een idee!  

Mijn foto…

*tromgeroffel* 

Hoe maak je deze illusie? 

Voor de liefhebber die dat graag wil weten: maak een foto met Instagram of Snapchat, gebruik een filter waarmee je ogen een stuk groter worden en snijd dat gedeelte uit de grote foto. Deze toon je via je telefoon en vervolgens maak je met een fotocamera een nieuwe foto van het geheel. 

En dan nu stemmen! Maar hoe? 

  1. Hier lees je wat Charlotte heeft gedaan en kan je haar eindresultaat bekijken. 
  2. Stem via de poll op Facebook of laat een berichtje achter onder deze blog. 

Wat wordt de nieuwe battle? 

Over twee weken komt een nieuwe uitdaging online: Charlotte en ik gaan allebei iets lekkers bakken in herfstthema. Benieuwd wat het wordt? Houd onze websites dan goed in de gaten 😉

Heb jij weleens een optische illusie gemaakt? 

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

In deze serie verschenen:
Project Blog Battle: Lotus Writings vs …
Battle 1: Fotografeer een originele optische illusie
Battle 2: Maak een lekker winters gerecht
Battle 3: Shop een complete outfit onder de € 25,00
Battle 4: Out of the box make-up
Battle 5: Bedenk een leuke Sinterklaas DIY
Battle 6: Verzin een tof kerstkapsel

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

7 thoughts on “Battleopdracht 1: fotografeer een originele optische illusie

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten