Hoe gaat het nu, 3 maanden na de bloedarmoede?

bloedarmoede door koperspiraal

Drie maanden geleden bleek ik ijzertekort te hebben dankzij mijn koperspiraal. Ik kreeg daarop staaltabletten en moest aankijken of ik me beter ging voelen. Dat gebeurde inderdaad. Vandaag vertel ik hoe het er inmiddels voor staat met mijn bloedarmoede.

Plots had ik last van bloedarmoede

Zo’n drie maanden geleden schreef ik al hoe mijn koperspiraal na plaatsing leidde tot bloedarmoede. Ik werd steeds suffer en draaierig. Moest mijn lichaam wennen en zou het minder worden, zoals de doktersassistente me voorspelde, of was het spiraal een grote misstap die ik beter niet had kunnen begaan?

Een verrassende wending

Meestal wanneer je iets hardop zegt of schrijft (‘De laatste keer dat ik mijn fietssleutel verloor, kan ik me niet meer herinneren’ of ‘De kinderen hebben nog nooit zo lekker doorgeslapen als de laatste maanden’), bewijst het leven je het tegendeel. In elk geval, zo lijkt het vaak te werken en vooral in negatieve zin. Ik was dan ook blij verrast dat kort na mijn blog een omslag leek te hebben plaatsgevonden. Na het afmaken van mijn kuur voelde ik me al iets meer de oude. En de eerstvolgende keer dat Dracula’s theezakje weer knapte, viel dat me alles mee. Nog steeds voelde ik me vermoeider en suffer dan ik normaal deed, maar ik voelde niet die hartstochtelijke heimwee naar kraamverband – zoals de keren daarvoor.

Toeval?

De cynicus in mij wilde het toch echt eerst zien en dan pas geloven. Was het geen toeval, die ene keer dat het weer beter leek te gaan? Maar nee. De keer erop en ook daarna voelde ik me weer kiplekker – althans, in vergelijking tot de periode die ik in mijn vorige blog beschreef. Nu nog steeds! De pijn is minder, ik heb iets meer energie en iets minder last van zelfmedelijden. Geloof toch dat dit een prima oplossing is voor vrouwen die wel anti-conceptie willen, maar geen hormonen in hun lichaam. Want hoewel het even duurde, alles is dus toch nog goedgekomen. Of zou het gevaarlijk zijn om dit nu te tikken…?

Lees ook: Koperspiraal verwijderd: loste het alle klachten op?

Heb jij ook een spiraaltje? En evt. ervaring met bloedarmoede door koperspiraal?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Hoe gaat het nu, 3 maanden na de bloedarmoede?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten