Bloedarmoede door koperspiraal | Hoe gaat het nu, 3 maanden later?

BLOEDARMOEDE DOOR KOPERSPIRAAL – Drie maanden geleden bleek ik ijzertekort te hebben dankzij mijn koperspiraal. Ik kreeg daarop staaltabletten en moest aankijken of ik me beter ging voelen. Dat gebeurde inderdaad. Vandaag vertel ik hoe het er inmiddels voor staat met mijn bloedarmoede.

Plots had ik last van bloedarmoede

Zo’n drie maanden geleden schreef ik al hoe mijn koperspiraal na plaatsing leidde tot bloedarmoede. Ik werd steeds suffer en draaierig. Moest mijn lichaam wennen en zou het minder worden, zoals de doktersassistente me voorspelde, of was het spiraal een grote misstap die ik beter niet had kunnen begaan?

Een verrassende wending

Meestal wanneer je iets hardop zegt of schrijft (‘De laatste keer dat ik mijn fietssleutel verloor, kan ik me niet meer herinneren’ of ‘De kinderen hebben nog nooit zo lekker doorgeslapen als de laatste maanden’), bewijst het leven je het tegendeel. In elk geval, zo lijkt het vaak te werken en vooral in negatieve zin. Ik was dan ook blij verrast dat kort na mijn blog een omslag leek te hebben plaatsgevonden. Na het afmaken van mijn kuur voelde ik me al iets meer de oude. En de eerstvolgende keer dat Dracula’s theezakje weer knapte, viel dat me alles mee. Nog steeds voelde ik me vermoeider en suffer dan ik normaal deed, maar ik voelde niet die hartstochtelijke heimwee naar kraamverband – zoals de keren daarvoor.

Toeval?

De cynicus in mij wilde het toch echt eerst zien en dan pas geloven. Was het geen toeval, die ene keer dat het weer beter leek te gaan? Maar nee. De keer erop en ook daarna voelde ik me weer kiplekker – althans, in vergelijking tot de periode die ik in mijn vorige blog beschreef. Nu nog steeds! De pijn is minder, ik heb iets meer energie en iets minder last van zelfmedelijden. Geloof toch dat dit een prima oplossing is voor vrouwen die wel anti-conceptie willen, maar geen hormonen in hun lichaam. Want hoewel het even duurde, alles is dus toch nog goedgekomen. Of zou het gevaarlijk zijn om dit nu te tikken…?

Lees ook: IJzertekort dankzij koperspiraaltje: 7 symptomen waarop je moet letten

Heb jij ook een spiraaltje?
En evt. ervaring met bloedarmoede door koperspiraal?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (13), Rose (5) en May (4).

2 thoughts on “Bloedarmoede door koperspiraal | Hoe gaat het nu, 3 maanden later?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit: