Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Even bijkletsen: nieuwe site en de zwangerschap

Even bijkletsen: nieuwe site en de zwangerschap

Jeetje, wat is het lang geleden dat ik iets persoonlijks heb geschreven op Lotus Writings. Ik geloof dat het wel tijd wordt jullie eindelijk meer te vertellen over de nieuwe website, waarom het allemaal zolang duurde en wat precies de plannen zijn. Ook praat ik jullie meteen bij over de zwangerschap!

Nieuwe website

Lotus Writings: het paste niet meer

Ooit begon Lotus Writings als een soort van grapje. ‘Lotus’ kwam van mijn zwager, die net een Formule 1 wedstrijd volgde toen ik in de familieapp vroeg naar suggesties, en Writings sloeg op het idee dat ik onder deze naam mijn ‘schrijfsels’ zou publiceren. Gaandeweg veranderde alles.

Ik kreeg volgers die ik helemaal niet persoonlijk kende, had op een gegeven moment tussen de 30.000 en 40.000 unieke bezoekers over de digitale vloer en de naam begon steeds meer tegen te staan. Hoewel er een stukje sentimentele waarde aan kleeft, besloot ik afgelopen mei eens echt goed te gaan zitten voor een nieuwe stap. Ik volgde een fijne rebranding cursus online en ging brainstormen.

Lotus Writings zal trouwens blijven bestaan, maar meer als de website voor mijn bedrijf dat zich richt op het (her)schrijven van webteksten voor bedrijven.

Hoe De Mamagids ontstond

De doelgroep had ik snel voor ogen: moeders. De naam duurde iets langer maar na een nachtje slapen viel mijn oog op een optie die alles omvatte wat ik wilde gaan doen: De Mamagids. Simpel, doeltreffend en duidelijk, dacht ik. Binnen een halve dag stond de nieuwe site online en besloot ik maar meteen te beginnen met overzetten van enkele oude artikelen.

Inmiddels staan er zo’n 500 op. Dat betekent nog steeds dat ik behoorlijk wat werk voor de boeg heb, maar langzaam maar zeker krijgt de website steeds meer vorm.

Ook met het aantal bezoekers gaat het al bijzonder lekker voor zo’n eerste maand. Dus tot zover prima.

Ik mis de interactie met jullie

Er kleeft alleen een groot nadeel aan de hele situatie: ik mis de interactie met jullie enorm. Doordat ik momenteel 60-70 uur per week besteed aan het overzetten, herschrijven en verbeteren van oude artikelen, kom ik daar simpelweg niet aan toe. En dat vind ik toch erg jammer. Want juist de korte gesprekjes (privé op Messenger of onder de blogartikelen) maken dit werk levendiger.

Ik hoop dus dat jullie me vergeven voor nu. Het komt weer goed. Ik zou het in elk geval echt heel erg leuk vinden als jullie meegaan naar De Mamagids en de socials komt volgen:

Het concept van De Mamagids is trouwens wel iets anders dan Lotus Writings. Ik wil hier veel meer een platform van mama’s voor mama’s van maken – meer als een magazine ook. Zo is er een panel waarbij je je kan aansluiten om op die manier een (laagdrempelige) bijdrage te leveren aan de website. Maar je kan ook zelf stukken insturen.

Nou ja, tot zover over de nieuwe site. Want intussen ben ik ook nog zwanger!

Hoe gaat het met de zwangerschap?

Hoewel ik dit eigenlijk beter niet hardop kan zeggen, voel ik me goed. Fitter dan voorgaande keren, als ik heel eerlijk ben. Anders zou ik natuurlijk ook niet zoveel kunnen werken als ik nu doe. Momenteel ben ik 28 weken zwanger, dus het gaat opschieten.

De klachten vallen mee: ik slaap wat lichter en voel heel soms mijn bekken/stuitje, maar erge kramp of hoofdpijn – zoals ik een paar maanden terug weleens had – is er niet meer. Langzaam gaan we toeleven richting de laatste weken en het verlof. Ik moet ook zeggen dat ik daarnaar uitkijk.

Nu de vakantie begonnen is, kan ik lekker gaan opruimen en aanrommelen. Een stapje terug doen met werken en ruimte geven aan andere zaken. Over een tijdje komt er trouwens wel een uitgebreidere update, waarschijnlijk op De Mamagids.

En nu wil ik vooral ook heel graag weten hoe het met jullie gaat! Laat je het me weten? En kom je De Mamagids volgen?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

3 gedachten over “Even bijkletsen: nieuwe site en de zwangerschap

  1. Wat leuk om te lezen! En grappig om te lezen dat deze naam begon als een grapje. Doe in ieder geval wat goed voelt, daarmee bereik je het meest! En is natuurlijk een stuk gemakkelijker om vol te houden..;)

  2. O wauw, ik had helemaal gemist dat je zwanger bent! Gefeliciteerd! Ik ga gauw neuzen op je nieuwe site. Komen daar ook dingen die niet aan het ouderschap zijn gerelateerd?

    1. Dank je wel!!

      Ja zeker, ook voor vrouwen (algemeen) en artikelen over vriendschap, lifestyle en interieur. Hoop je daar weer te zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten