7 dingen waarmee je toch bezig bent als je niet gaat trouwen

Collegablogger gaat trouwen

Laatst zag ik op Instagram dat een collegablogger ten huwelijk is gevraagd door haar vriend. Fantastisch nieuws natuurlijk! Gaf me gelijk inspiratie voor een artikel. Want ikzelf heb jullie niets te vertellen, zoals je uit de titel kunt afleiden, maar toch ben ik zelf ook weleens mee bezig met trouwen. ‘Waarom?’ vraagt Ro me weleens. ‘Wat maakt zo’n ring nou uit? Ik hou toch niet meer of minder van je nu?’ Heeft hij gelijk in. Zo’n ring verandert weinig, op je achternaam na en wat administratieve zaken. Toch lijkt het me wel wat!

Mijn eigen prinsessendag

Ik leg de schuld volledig neer bij Disney. Vrijwel elke prinses trouwde aan het eind van haar film op (hoe kan het ook anders) sprookjesachtige wijze. Fantastisch lijkt me dat! Alles erop en eraan: een jurk die ontroert (à la Say yes to the dress), zoveel liefde dat het glazuur van je tanden springt, een keer een fatsoenlijker kapsel dan mijn gebruikelijke rommelknot en voorzien van schitterende make-up (zou ik nog op mezelf lijken?).

Wat te denken van onze eigen prinsesjes in de mooiste jurkjes? (Hoewel ik vermoed dat bijbehorend gedrag ver te zoeken zou zijn en vooral May en Rose waarschijnlijk voortijdig in de taart belanden). En als kers op de taart mijn eigen prins in mooie kleding die aan het eind staat te wachten op me.

Taart proeven

Hoe hij uiteindelijk zou smaken, kan ik je nu al vertellen: zoet en naar chocola. Dat neemt niet weg dat het me heerlijk lijkt om een dag lang allerlei soorten uit te proberen: van smooth red velvet tot de lekkerste cheesecakes. Wel ver voordat die jurk gepast moet worden natuurlijk!

De locatie uitzoeken

Laatst kwam ik voor een freelance opdracht op de website van een kasteel terecht. Bovenaan stond het kopje ‘trouwerijen’. Voor ik het weet zat ik verzonken in gedachten te kijken naar het koetshuis, de schitterende kasteeltuin en natuurlijk binnen in één van de historische zalen. Kijkend naar mijn studie geschiedenis zou het ook nog eens heel passend zijn, toch? Oké, de oude schilderijen oogden behoorlijk somber, maar de tuin leek me wel wat. Zonnetje erbij en niks meer aan doen!

Schitterende foto’s

Je kunt niet op je paasbest trouwen, zonder daarvan te kunnen nagenieten, toch? Een goede fotograaf is dus eigenlijk wel noodzaak.

Stok achter de deur

Het afvallen gaat zeer traag en dat vind ik momenteel niet erg. Maar met een trouwerij voor de deur en mijn streven er dan smashing uit te zien, moet ik wel uit die luie stoel komen en echt aan de slag met mijn gewicht. Dat betekent een win-winsituatie voor mijn kledingkast, uiterlijk én zelfvertrouwen. Wie weet kan ik dan ook eens een positieve tegenhanger schrijven van dit lijstje.

Zijn achternaam

Ik ben wat dat betreft best ouderwets. En een nieuwe handtekening lijkt me ook wel wat!

De liefde vieren

Na mijn oppervlakkige, maar fijne opsomming van hierboven draait het trouwen bij mij toch vooral om dit laatste punt. Zelfs als ik zou trouwen in spijkerbroek, met die knot en nauwelijks make-up, zou ik het zo fijn vinden om onze liefde te vieren met al onze dierbare naasten. Goede reden voor een feestje!

P.S.

Als we nooit trouwen, hou ik ook niet minder van jou 🙂 Dat je het maar weet.

Ben jij getrouwd? Zo niet, zou je het willen? Zo ja, wat waren voor jou de mooiste momenten aan die dag?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

18 thoughts on “7 dingen waarmee je toch bezig bent als je niet gaat trouwen

 1. Lekker dromen mag toch, maar zo’n echt sprookjesbruiloft is echt onbetaalbaar. En een beetje zonde van het geld – vind ik dan. Wij zijn op onze verjaardag voor iedereen getrouwd als verrassing. Dat was ook leuk. Blogje staat ergens in mijn archief 😉

  1. Ga later even kijken.
   Je hebt gelijk hoor, bijna een jaarsalaris uitgeven aan je bruiloft is onnodig. Leuk voor als je de loterij wint misschien, maar dan nog… Maar een beetje dromen mag! Daar kan alles ?

 2. Mijn man ging na 10 jaar samen zijn pas op z’n knieën en inmiddels zijn we 8 jaar getrouwd. En die dag was één en al mooi! Het was helemaal onze dag en onze meiden waren er ook bij.

  1. Wat mooi! Dat biedt perspectief voor over een paar jaar 😉 En eigenlijk lijkt me dat nog wel het speciaalst, dat je die dag met je kinderen kunt doorbrengen. Voor hen ook.

 3. Ik ben getrouwd ja! Voor mij was het vooral om alles goed geregeld te hebben voor ons zoontje en dezelfde achternaam te hebben als hij. Verder hecht ik er weinig waarde aan. Samen een kind hebben zegt veel meer dan trouwen, vind ik. Desondanks was het een leuke dag hoor! Al leefde mijn moeder toen al niet meer en zoiets werpt er toch een schaduw overheen.

  1. Begrijpelijk.
   Haha ja dat is zeker zo. Tussen de luiers, slapeloze nachten en obstinate kinderen leer je elkaar pas echt goed kennen. Hoewel ik me voor kan stellen dat zo’n bridezilla de boel ook behoorlijk op scherp kan stellen 😀

   Dat lijkt me wel echt heel moeilijk ja, om je moeder te moeten missen op zo’n belangrijke dag. Eigenlijk met alle mijlpalen natuurlijk.

 4. Wij zijn getrouwd, maar wel pas nadat we al jaren samenwoonden. Ik wilde op een gegeven moment wel graag trouwen en herken me wel in je punten ;). Ik vond het vooral heel bijzonder om zijn naam aan te nemen. Het trouwen veranderde in principe weinig, maar voor mij was het vooral een gevoel.

  1. Haha altijd fijn om te horen 😀
   Ja, snap ik. Dat lijkt mij ook heel bijzonder. Praktisch trouwens ook om dezelfde naam te hebben, in verband met de kinderen.

 5. Ik vond mn rode jurk erg mooi en opvallend. En mijn man in pak natuurlijk ook niet verkeerd 🙂 En onze kleine Lukas van 2,5 maand oud op de arm. Ohja en overgevlogen familie uit Australië erbij. Mooie foto’s inderdaad. Verder ging er ook veel ‘mis’ of had ik graag anders gezien, maar goed. Ik durf het niet zo goed op te schrijven nu ik niet anoniem ben. Wieweet is het wel een conceptje waard, haha.

  1. O die jurk zou ik graag eens zien. Vind rood stoer, maar ook zo mooi! Fijn dat die familieleden erbij waren.
   Jammer, ben nu wel erg benieuwd 😀

 6. Ik ben zelfs twee keer getrouwd. Maar dat prinsessengedoe vind ik overdreven. De eerste keer was wel lang en wit, de dag mooi maar niet teveel tierelantijnen. Maar dat huwelijk was een drama. Met mijn huidige lief was het eenvoudig maar heel liefdevol en mooi ❤ Het is trouwens net zo goed de dag van de gom als van de bruid, vind ik ?

  1. Jammer dat het zo gelopen is, mooi dat je toch nog de liefde gevonden hebt.

   Klinkt heel mooi! Uiteindelijk draait het om die liefde.
   Ja is zo ? eigenlijk hou ik in het echte leven helemaal niet van de spotlights. Zou liever met hem zijn, te midden van dierbare naasten. Maar in m’n fantasie kan alles haha, inclusief zo’n over the top bruiloft.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten