Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Begin van je dag Tag | Waarom ik soms niet onderdoe voor Miss Piggy

Begin van je dag Tag | Waarom ik soms niet onderdoe voor Miss Piggy

Begin van je dag Tag

Over de ochtendspits hier in huis heb ik best iets te zeggen. Waarom? Ik heb er eigenlijk een hekel aan. Het opstaan en opstarten terwijl mijn bed nog zo lekker warm lag. De kinderen hebben daar geen boodschap aan. May en Rose staan het liefst op voor de haan begint met kraaien en June is meestal direct zodra ze opstaat. Had ik maar koffie gelust, dan geloof ik dat het begin van onze dagen een stuk soepeler zouden verlopen. Om een lang verhaal nog iets langer te maken: toen ik de Begin van je dag Tag van Fleur las, besloot ik haar lijstje ook in te vullen. Bij deze dus.

Begin van je dag Tag Q & A

Hoe laat gaat de wekker?

Elke doordeweekse ochtend om 06.00 uur. Dat heb ik eigenlijk zo ingesteld, omdat Ro dan zijn bed uitgaat. Hoewel ik een gruwelijke hekel heb aan vroeg opstaan, geeft het me een uur de tijd om mijn humeur iets op te krikken en blogs te lezen van anderen. In de kamer naast me ontwaken vaak ergens tijdens dat uur twee kleine meisjes. Ik laat ze meestal eerst nog even een beetje kletsen met elkaar of spelen in bed.

Snoozen of meteen naast je bed?

Absoluut snoozen! Hoewel volgens mij al meerdere keren is bewezen dat je beter gelijk uit bed kan springen, vind ik het prettig om nog even te blijven liggen. Bovendien houdt die snooze me in elk geval een beetje bij de tijd.

Wat is het eerste wat je doet als je ‘s ochtends wakker wordt?

Kijken hoe laat het is en of ik niet nog even mag blijven liggen. En daarna bekijk ik mijn apps, eventueel gemiste berichten en blog.

Word je uit jezelf wakker? Of heb jij daarvoor een wekker nodig?

Het lijkt me heerlijk om weer eens zolang te kunnen blijven liggen dat je uit jezelf wakker wordt en niet doordat je dochters gillen/een wekker afgaat. Dat je compleet uitgeslapen aan de dag begint. Maar volgens mij is dat een utopie. Ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst voelde en eigenlijk ook niet voorstellen dat het me ooit nog overkomt. Klinkt dat zuur?

Koffie of thee?

Geen van beide, ik drink in de ochtend altijd water. Niet eens vanuit gezondheidsoverwegingen, maar omdat ik dat het allerlekkerst vind. Klinkt een beetje gek waarschijnlijk, want water is niet bepaald smaakvol. Maar goed… Water dus.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd liever over?

Altijd ontbijten. Zonder ontbijt doe ik niet onder voor Miss Piggy op een slechte dag 😉 En ik vind het ook lekker. Veel mensen die ik ken krijgen ‘s ochtends geen hap door hun keel. Als het gezond was, zou ik zelfs pizza kunnen eten. Pannenkoeken vind ik trouwens ook heerlijk of croissants, warme broodjes, lekker vers fruit of een gekookt eitje… Ja, kom maar door met dat ontbijt!

Douchen of in bad

Deze vraag is makkelijk, we hebben geen bad. Douchen dus, al vind ik het lastig om dat dus ergens in de ochtend te kunnen plannen tussen de ochtendspits en mijn onvermogen om voor 7 uur uit bed te gaan. Soms douche ik dus tegenwoordig ‘s avonds laat.

Hoeveel tijd heb je nodig voor je make-up en haar?

Weinig. Meestal draag ik geen make-up en als ik dat wel doe, dan een vleugje oogschaduw en wat mascara. Misschien wat lippenstift onderweg naar school, maar dat is het dan wel. Mijn haar gaat vaak in een gemakkelijke knot, staart of vlecht.

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?

Eerst ga ik douchen en/of opfrissen, haar doen, lenzen in en dan de meisjes uit bed. Hen kleed ik aan, we gaan ontbijten en intussen stopt June haar fruit en beker in de tas. Dan lijkt het vaak vanuit het niets alweer 8.20 uur en moeten we haasten om op school te komen.

Hoe laat ga je/gaan jullie de deur uit?

Gelukkig wonen we dicht bij school, dus als we om 8.20 naar buiten gaan, zijn we er binnen vijf minuten.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?

Ik hoop niet dat ik nu verzand in een hoop gemopper, maar ik hou eigenlijk van complete rust in de ochtend. Opstaan met kinderen is het compleet tegenovergestelde, al kan ik het van hen meestal wel hebben. De grootste ergernis zit vooral in getreuzel en niet luisteren. Nu naar school is NU naar school, niet over drie minuten pas.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?

Beetje jammer, want deze tip volg ik zelf eigenlijk bijna nooit op, maar vroeg opstaan is het allerbeste. Dan heb je de tijd om tegenslagen te verwerken, ben je minder gehaast en dus vrolijker. Nog zo’n handige tip waar ik mezelf niet heel consequent aan houd is het klaarzetten van spullen. Dus leg kleding vast neer, regel fruit en drinken voor de volgende dag, dek de tafel voor zover kan… Helpt allemaal om de ochtend veel soepeler te doorlopen.

Wil je de Begin van je dag tag overnemen? Vergeet Fleur dan niet te noemen en mij een linkje te sturen, dan kom ik snel even bij je lezen hoe jullie de ochtend invullen!

Sta jij vrolijk op in de ochtend of blijf je het liefst uren liggen? Neem jij de Begin van je dag Tag over?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Shutterstock

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

8 gedachten over “Begin van je dag Tag | Waarom ik soms niet onderdoe voor Miss Piggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten