Home » Shoppen » Beauty » Bedelarmband voor volwassenen: een armband met betekenis

Bedelarmband voor volwassenen: een armband met betekenis

Een bedelarmband stond best al een tijdje op mijn verlanglijstje. De reden daarvoor is dat je met de bedels een verhaal kunt vertellen en daardoor een gedeelte van je levensverhaal met je meedraagt. In dit artikel ga ik meer vertellen over mijn eigen bedelarmband die ik bestelde bij Kaya sieraden. Ook laat ik weten wat de verschillende bedels voor mij betekenen. Ik ben heel benieuwd of jullie ook zo’n bijzondere armband dragen. Laat je het weten in een reactie?

Bedelarmband voor volwassenen

In principe verschilt een bedelarmband voor volwassenen misschien in de basis niet veel van die voor kinderen. Je kiest een basisarmband uit en hangt daar verschillende bedeltjes aan. Wat wel anders is? De bedeltjes voor een volwassene zijn iets verfijnder en meer toegespitst op deze doelgroep. Geen glittereenhoorns, maar een vlindertje met Swarovski steentjes of een bedel met een stamboom – zoals ik ook kocht. Verder kan je ook je armband graveren of een bedeltje. Zo maak je alles nog persoonlijker.

volwassene bedelarmband inspiratie

Het verhaal achter mijn bedelarmband

Vogeltje

Mijn oma betekende tijdens haar leven veel voor me – en op een bepaalde manier nog steeds. haar manier van in het leven staan, zo open-minded en liefdevol, altijd in staat om juist uit het kleine iets bijzonders te halen. Ze was dol op vogeltjes. Dus toen ik een vogeltje tussen de bedels zag staan, wist ik dat ik er eentje wilde toevoegen. Zo is mijn oma altijd bij me. Ik hoef er maar naar te kijken als ik haar mis.

Kruisje

Nu ben ik niet religieus opgevoed en geloof ik niet per se in God (in de traditionele zin), toch vind ik het fijn om een kruisje bij me te dragen. Hij staat voor mij symbool voor dankbaarheid, nederigheid en de herinnering dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Dus niet te veel naar anderen kijken, maar focussen op jezelf, je eigen pad en wat daarbij hoort.

bedelarmband voor volwassenen

Stamboom

De stamboom pas bij mij, omdat familie erg belangrijk voor me is. Hoewel we de deur niet bij elkaar platlopen, vind ik het een fijn idee dat we dicht bij elkaar wonen. Daarbij zijn het de mensen van wie je afstamt, bij wie je hoort. Daarnaast verdiep ik me de laatste jaren meer in intergenerationeel trauma (het oplossen van bepaalde blokkades die ‘in de familie zitten’, zodat toekomstige generaties hier vrij van mogen zijn). De stamboom herinnert me eraan dat achter mij een lijn van krachtige vrouwen en mannen staat.

Hart

Naast eten en onderdak is liefde voor mij één van de belangrijkste dingen in het leven. Ik liet hier ‘Family’ op graveren en het oneindigheidsteken. Mijn kinderen zijn alles voor me en daar staat family in dit geval voor.

Klavertje vier

De vier blaadjes van dit zeldzame klavertje staan voor voorspoed, vertrouwen, liefde en geluk. Door dit altijd bij me te dragen, hoop ik daar meer van aan te trekken. Is altijd welkom natuurlijk!

Sterretje

Sinds het overlijden van onze dochter Nova, het hele verhaal vind je op Oorverdovendstil.nl, vind ik het fijn om haar op een bepaalde manier bij me te dragen. Dat deed ik al door een in memoriam tatoeage te laten zetten. Verder heb ik een prachtige ketting van Kaya sieraden met haar hand- en voetafdrukje erop, en ik heb een ring met een steen. In mijn bedelarmband wilde ik toch ook weer iets ter nagedachtenis aan haar. Daarom koos ik voor een sterretje.

Geboortesteen

De geboortesteen van maart is aquamarijn. Toevallig ook mijn lievelingskleur. Deze maakt het geheel natuurlijk af!

Ik ben echt heel erg blij met mijn nieuwe bedelarmband. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, welke stenen er bij jou niet mogen ontbreken aan een bedelarmbandje en of jullie deze zelf ook dragen. Laat je het weten in een reactie?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten