Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Bedank de blogger tag | Deze mensen ben ik zo dankbaar!

Bedank de blogger tag | Deze mensen ben ik zo dankbaar!

De meeste tags in blogland gaan over de persoon achter de blog; bijna nooit over anderen die jou brachten tot waar je nu bent. Ramona bedacht daarom de Bedank de blogger tag, om hen in het zonnetje te zetten. 

Bedank de blogger!

Ramona van Kijk, mama! bedacht deze Bedank de blogger tag. Niet alleen origineel, maar ook nog eens ontzettend lief: anderen eens goed in het zonnetje zetten aan de hand van 7 vragen. Ik besloot een kleine aanpassing te maken en hier meerdere bloggers eens goed te bedanken. Eentje uitkiezen zou de anderen tekort doen. De man en vrouwen inspireerden me, motiveerden en lieten zien waar de beste informatie gevonden kan worden. Dus bij deze: bedankt!

Bedank de blogger tag

Welke blogger wil ik graag bedanken?

Verschillende mensen (op min of meer chronologische volgorde):

Waar heeft hij/zij mij als blogger mee geholpen?

 • Niels beantwoordde geduldig mijn vragen over de overstap naar een eigen website. Hij adviseerde me deze stap gewoon te maken en dat heb ik gedaan, zoals jullie kunnen zien.
 • Barbara introduceerde me in de wereld achter het bloggen. Zelden heb ik iemand meegemaakt die zo onbaatzuchtig is naar een onbekende toe. We hebben af en toe leuk contact en hoewel we de virtuele deur niet bij elkaar platlopen, vind ik haar echt ontzettend sympathiek en ben ik blij dat we elkaar hebben leren ‘kennen’.
 • Ramona, je complimenten kwamen een keer juist op de dag dat ik ze nodig had en eigenlijk twijfelde of ik wel moest doorgaan, of ik niet eigenlijk de rest van de wereld verveelde met mijn stukjes.
 • Esmée gaf me een podium op haar eigen website als gastblogger.
 • Voor Linda mocht ik naar de Tinadag, afgelopen jaar. Ze heeft me enorm geholpen.
 • In eerste instantie ging ik voor Joyce naar de Linnaeushof, inmiddels blog ik af en toe ook voor haar website. Of platform beter gezegd. Knap hoe iemand van haar blog zo’n uitgebreide website wist te maken.
 • Elizabeth adviseerde om te investeren in jezelf. Sinds kort plaats ik daarom advertenties via Facebook.
 • Via de website van Nicole vond ik een schat aan informatie over bloggen, geschreven op een heel toegankelijke manier en echt heel uitgebreid. Handig voor zowel gebruikers van Blogger als WordPress.

Op welke manier ging dat?

Eigenlijk al een beetje beantwoord via voorgaande vraag. Grappig is misschien wel om te vermelden dat het contact met Niels gedeeltelijk via Twitter ging, grappig toch? Waar zo’n app (waarvan ik in eerste instantie de waarde niet zag) toch niet goed voor is!

Wat heeft het mij opgeleverd?

Ik durf met zekerheid te zeggen dat al deze mensen hebben bijgedragen tot waar ik nu sta. Ik zou zonder hen waarschijnlijk nog steeds bloggen voor 200 man per maand (hoewel daar niets mis mee is, maar mijn ambitie was groter dan dat), had werkelijk geen idee hoeveel meer mogelijk is dan slechts een stukje tikken en ze motiveren me te blijven streven naar verbetering in alle opzichten.

Hoe zou ik mijn relatie met deze blogger kunnen omschrijven?

Met de één iets persoonlijker dan de ander, maar allemaal heel vriendelijk. Het lijkt me daarom leuk om iedereen uit bovenstaand lijstje ooit eens persoonlijk te ontmoeten.

Wat zijn in mijn ogen zijn of haar sterke kanten?

 • Niels: lijkt me vrij voor de hand liggend. Als vader in een moederblogwereld val je op. Ik vind het een heel mooie ontwikkeling, omdat vaders net zo betrokken (kunnen) zijn bij de invulling van het ouderschap. Bovendien kan het heel verfrissend zijn de wereld eens door de ogen van een vader te zien.
 • Barbara heeft humor, schrijft ook heerlijke recepten op haar website en is als gezegd echt een steun geweest.
 • Ramona schrijft vlot, grappig en lijkt me een leuke, relaxte moeder. Mooi om te zien hoeveel tijd je investeert in het doen van leuke dingen met je zoons! Dat motiveert mij soms ook om toch maar mijn jas aan te trekken.
 • Esmée is daadkrachtig, zakelijk en toch heel aardig (gaat zeker niet altijd samen), lijkt duidelijk te weten wat ze wil en gaat ervoor. Mooie eigenschappen!
 • Linda heeft keihard gewerkt voor de positie die ze nu inneemt met haar blog. Inspirerend! Dat vergt veel doorzettingsvermogen.
 • Joyce heeft ook die daadkracht, zoals Esmée. Om je website te laten uitgroeien tot zo’n groot platform is echt heel knap!
 • Elizabeth weet duidelijk waar ze mee bezig is. Ze analyseert, investeert en durft.
 • Nicole is een doorgewinterd blogster. Wat ik heel mooi vind, is dat ze de tijd neemt ook bij anderen te komen lezen en daar reacties achterlaat. Ondanks dat ze al langer meegaat, doet ze die moeite. Best bijzonder toch?

Wat wil ik er verder nog over kwijt?

Eigenlijk wil ik MetMirjam ook nog even een speciale vermelding geven, net als Mathiske en Mary-Lou. Ik ‘ken’ hen al redelijk lang en toen ik hardop twijfelde of ik moest overstappen naar een eigen domeinnaam, gaven zij me het laatste zetje dat ik nodig had. Dank jullie wel! Daarnaast de meiden uit de app-groep West voor hun adviezen. En ik ben ook dankbaar voor het podium dat anderen me gaven in een bepaalde serie op hun eigen website, zoals Charlotte, Romy, Bregje (je krijgt binnenkort trouwens écht mijn document vol muziek!), Esmeralda, Angela, Melanie en iedereen die ik vergeten ben.

Neem je de Bedank de blogger tag over, vergeet Ramona dan niet te vermelden 🙂 Ik tag hierbij graag Nicole, Nicole, Romy, Mary-Lou, Charlotte en Niels

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock.

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

27 gedachten over “Bedank de blogger tag | Deze mensen ben ik zo dankbaar!

 1. Ik lees je tag nu pas!!! Maar wat super lief dat je me noemt. Wat een leuke tag, vele bloggers waaronder jou natuurlijk ook 🙂 volg ik. En ik vind ze zo leuk om te volgen, ze inspireren me altijd weer. Leuk om zo de mensen in het zonnetje te zetten…

  1. Ja vind het ook zo’n leuke tag. Vooral omdat je je dankbaarheid niet altijd zo uitspreekt denk ik, nu eindelijk echt de kans voor ?

 2. Lieve Merel,
  Ik lees het nu pas maar wat een mooie tag is dit. En als je dan ook nog eens genoemd wordt is dat echt superlief! Ik help graag andere mensen, niet alleen met uitstapjes maar ook als er vragen etcetera zijn. Ik ga ook met deze tag aan de slag!

  1. Ja dat heb ik gemerkt, is echt heel fijn! Anderen kunnen leren van je expertise, maar komen ook op plaatsen waar ze zonder jouw hulp niet kwamen. Nogmaals, echt heel lief! Leuk dat je ermee aan de slag gaat, ben heel benieuwd naar jouw antwoorden!

 3. Wat leuk om te lezen. Dit laat een mooi stukje van de blogwereld zien, hoe bloggers elkaar helpen. En alhoewel ik niet alle bloggers ken die je noemt, herken ik dat behulpzame ook in andere bloggers.

 4. Tjonge, zonder woorden en met een vette rode blos op mijn konen. Dank je wel…maar het gevoel is geheel wederzijds. Zo fijn als je de aardige blog-mensen om je heen verzameld. Online ben ik trouwens veel grappiger dan ‘in real life’ ..?

 5. Wauw wat mooi Merel! Even een momentje hoor, toen ik las dat ik je blijkbaar op het juiste moment complimenteerde. Ik blijf er versteld van staan dat je zo goed kan schrijven. Ik vind je stukjes echt heerlijk om te lezen, al zeg ik dat niet bij ieder artikel, dat zou wat zijn… Lief dat je de tag over hebt genomen!
  Bovendien herken ik veel complimenten over de andere bloggers, ik heb daar ook veel aan gehad. Maar wordt vervolgd 😉

 6. Wauw wat lief!! Ik bedank je gelijk terug voor het feit dat je mij in het zonnetje heb gezet en de inspiratie die jij mij geeft door je gedrevenheid! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten