beautydag met mijn tiener

Mama Challenge 6 | Beautydagje en lekker relaxen met June

Deze zomervakantie doe ik mee aan de Mama Challenge 2016: tien uitdagingen die je naar eigen invulling mag uitvoeren. Vandaag: houdt een beauty dag met of zonder kind. Voor mij was meteen duidelijk dat ik een lekkere beautydag met mijn tiener ging doen. 

Keuzestress

De afgelopen jaren kreeg ik regelmatig gezichtsmaskertjes. Dat leidde tot onderstaande verzameling, tien minuten twijfel (‘Ik wil een anti-stress’, ‘nee doe maar een moddermasker’ en ‘toch maar die avocado’) en alsnog een laatste aanpassing (‘ik geloof dat ik liever die voor een zachte huid wil hebben’). Maar dat kon allemaal: Ro had de kleintjes mee genomen en we hadden het rijk voor ons alleen! Dat is toch wel hoe een beautydag met mijn tiener moet zijn 😉 We gingen op bed liggen wachten tot onze maskers hun werk deden.

DSC_0441

Supergênant, zo’n regenboog

Een verkwikkende douche later waren onze nagels aan de beurt. Mij leek het leuk haar te voorzien van de regenboog met een subtiele glitter als afwerking. Supergênant natuurlijk -glitters zijn echt voor kleuters (hoe bedoel je: beautydag met mijn tiener?) – maar omdat ik het goed bedoelde, mocht het blijven zitten. Zij toverde die van mij om tot ware kunstwerkjes met de helft blauw en de andere helft grijs. Zomaar, zonder plakbandje. Dat lukte me in mijn tienerjaren niet eens, laat staan toen ik nog negen was (zoals zij op moment van ontspanning).

DSC_0483

Vol smeren?

Na de nagels waren onze gezichten aan de beurt. Daar zat ik dan, met make-upkwasten in mijn hand. Flinke twijfel: moest ik haar nu vol smeren en haar daarmee een vrijbrief in handen geven om zelf ook naar hartenlust te kunnen gaan kwasten? Of juist heel subtiel blijven, waarmee ik misschien voorbij zou gaan aan het hele doel dat we hadden bedacht voor onze beautymiddag? Uiteindelijk besloot ik voor de middenweg te gaan. Wel oogschaduw en mascara (die ene, die ze laatst gekocht had), geen poeder of rouge. Zie hier het resultaat (en haar jaloersmakend lange wimpers):

beauty

Clown of beauty?

En toen mocht zij mij opmaken. Behoorlijk eng om de controle uit handen te geven. Ik weet immers hoe ik scoor op de schaal van schminken en had geen idee of zoiets genetisch wordt overgeleverd van moeder op dochter. Op hoop van zegen sloot ik mijn ogen. Een beetje huiverig keek ik tien minuten later in de spiegel, maar de gevreesde clown bleef uit. Heel subtiele oogschaduw, beetje mascara en (dat dan weer wel) een dikke dot lipgloss.

beautydag met mijn tiener
Eindresultaat van een beautydag met mijn tiener

Vaker doen!

Ik heb echt genoten van onze beauty middag en het buiten slapen met haar samen. Dit smaakt naar meer! De afgelopen jaren hebben we hier niet altijd tijd voor gehad, maar ik heb me stellig voorgenomen die uren gewoon weer vrij te maken. Waar een Mama Challenge al niet goed voor is. Volgende week de allerlaatste in deze serie: gepikt van Pinterest – een traktatie voor op school.

Hoe vond jij de beautydag met mijn tiener?
En doe jij dat weleens met je dochter/zoon?

Lees meer

  • Josan en haar meiden gingen aan de slag met maskers en make-up
  • Nathalie gaf haar jongens scheerschuim en stoere plaktattoos
  • Fleur en haar dochters genoten van een heerlijk bubbelbad en hun eigen beauty middag in een Franse bungalow
  • Marguerita liet haar meisjes genieten van een voetenbad, heerlijke creme en heuse kindermake-up
  • Ramona wachtte tevergeefs op een ontspannende gezichtsmassage, maar kreeg haar jongens wél aan de nagellak (en dat vind ik dus echt heel stoer!)
  • Fleur maakte suikerscrub voor je voeten
  • Ook Sofie ging voor de voetverzorging en ontspande heerlijk in de tuin (inclusief handige tips!)
  • Marjon koos voor ontspanning in een heuse spa en sloot de dag af met gelakte teennagels

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Mama Challenge 6 | Beautydagje en lekker relaxen met June

    1. Knap he? Vond het ook zo creatief, ze deed zelfs een klein bloemetje op mijn duim. Vond het heel leuk! Maakt je vakantie toch iets specialer, omdat je bewuster stil staat bij wat je doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge