Home » Shoppen » Beauty » Ik probeerde nieuwe make-up en dit is het resultaat *

Ik probeerde nieuwe make-up en dit is het resultaat *

nieuwe makeup

Make-up? Vooral op feestjes

Op doordeweekse dagen draag ik eigenlijk bijna nooit make-up, tenzij ik iets bijzonders ga doen. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel: 

  • Ik heb te weinig tijd ‘s ochtends
  • Terwijl ik mijn mascara probeer op te doen, gaat Rose of May er vandoor met mijn knalrode lippenstift (hoewel ik die twee wel soms gebruik, maar dan zo snel mogelijk)

En eerder opstaan is wat mij betreft een no go

Maar toen ik de vraag kreeg of ik een pakketje L’Oréal producten wilde testen, twijfelde ik geen moment. Het leek me extra leuk omdat ik hiermee verrast zou worden: ik had geen idee welke kleuren en soorten make-up ik zou treffen; dat kunnen juist nieuwe pareltjes zijn.

Op de foto zie je mijn (maximale hoeveelheid) dagelijkse make-up: minimaal dus

Ik hou van make-up

Ik mag dan misschien een noob zijn op het gebied van concealers, correctors en de juiste foundation, opmaken heb ik altijd leuk gevonden. Zelfs zo leuk dat ik 3 atheneum stante pede wilde inruilen voor een visagieopleiding.

Om een lang verhaal nog iets langer te maken: die opleiding is er natuurlijk nooit gekomen. Mijn ouders vonden dat als mijn enthousiasme écht zo groot was, ik dat na de middelbare school kon gaan doen. En je raadt het misschien al: met de jaren werd mijn make-up subtieler en de wens minder groot. Maar opmaken bleef ik wel erg leuk vinden. 

Eén van mijn grootste guilty pleasures is dan ook het bekijken van een extreme transformatie make-up. En, voor een realistischer beeld over hoe je jezelf moet opmaken, de video’s van Xelly Cabau. Mijn make-up zit ongeveer daar tussenin: geen dagelijkse make-up, maar ook niet zo extreem dat ik onherkenbaar verander. 

Makeupshoppen.nl

In samenwerking met makeupshoppen.nl kreeg ik verschillende producten toegstuurd van L’Oréal:

  • SkinPerfection
  • Oogschaduw
  • Blush
  • Eyeliner
  • Mascara

Het leek me leuk mezelf ook eens te voorzien van een opvallendere make-up dan anders. Dus naast een review van de verschillende producten zie je ook het uiteindelijke resultaat. 

SkinPerfection

Je gebruikt de SkinPerfection met SPF20 bij de dagelijkse verzorging van je huid. Het beloofde effect? Een egalere teint, verzorgdere uitstraling en minder last van oneffenheden. 

Zodra de crème uit de verpakking komt, oogt hij wit. Maar op je huid past hij zich aan op de kleur van je huid. En inderdaad, oneffenheden vervagen en je krijgt een frissere look. Bovendien is het voordeel van SkinPerfection dat make-up zich ook beter hecht. Wanneer ik later de blush gebruik, komt hij beter tot zijn recht. 

Oogschaduw
Color Appeal Quad Pro Eyeshadow – 358 Milla

Inhoud: vier kleuren oogschaduw (donkerblauw, kobaltblauw, zilver en wit)

De kleur blauw zou ik eigenlijk niet zo heel snel voor mezelf uitkiezen. Met mijn groene ogen ga ik eigenlijk zonder uitzondering voor assige bruintinten, hoogstens met een beetje highlighter om de oogschaduw meer te laten spreken.

Ik besloot het daarom redelijk rustig te houden: donkerblauw alleen net boven mijn wimperrand, daarboven het lichtere blauw en verder de zilvertint. 

Eyeliner
Superliner Black’n’Sculpt Extra Black

Inhoud: eyeliner, speciaal geschikt om de dikte van je eyeliner te kunnen variëren naarmate je meer of minder druk uitvoert op de punt. 

Iets wat ik wel graag in huis heb, is een goede eyeliner. Alleen kan ik over deze kort zijn: de Superliner is het niet voor mij. Hoewel de pigmentatie echt super is (intens zwart, geen vervagingen wanneer je hem aanbrengt), zorgt de bolle top ervoor dat het lastig is de lijn recht te krijgen. En hoe meer je probeert dat te corrigeren, des te rommeliger de eyeliner oogt. Jammer, want op mijn hand leek hij veelbelovend. 

Ben je behendiger, dan is het echter wel mogelijk, zoals de Spaanstalige dame op dit filmpje bewijst. Zij is namelijk fan, omdat je lijntje – voor zover ik het begrijp – super recht en snel gezet kan worden. 

https://www.youtube.com/watch?v=r9jxUzhA3FA

Mascara
Volume Million Lashes Mascara Fatale – Black

De belofte is dat je wimpers na gebruik wel lijken te bestaan uit een miljoen haartjes. Of dat inderdaad zo is, weet ik niet helemaal zeker, maar wel word ik hier heel blij van. Wel moet je in dit geval écht zorgen dat je de mascara aan het eind van de dag heel goed verwijdert van je wimpers, anders komen ze de dag erna gegarandeerd aan elkaar te zitten. Zeker in combinatie met de wimperkrultang mooi resultaat. 

Blush
Nuance Rouge 106 Ambre

Ook Blush had ik niet in mijn make-uptas, behalve dan een verloren – veel te roze – variant die ooit lekker dik opsmeerde met carnaval. Sterker, ik was nog steeds in de veronderstelling dat we het rouge noemen. Zo ver loop ik achter op dit gebied. Maar wat schetste mijn verbazing: het deed echt iets. Door mijn wangen iets te kleuren, zag ik er meteen gezonder en wakkerder uit. En omdat de kleur verder vrij subtiel is, valt het wel mee met wat je ervan ziet. Eigenlijk perfect om mee te nemen in mijn ochtendroutine.

Lipstick
Color Riche Ruby Gold

Een schot in de roos! Ik vind rozerood namelijk een hele mooie kleur voor lipstick: vrouwelijk, net dat beetje extra. Ik verlaat het huis niet meer zonder deze lippenstift! Na een paar uur is hij redelijk vervaagd, maar daar heb ik zelf niet zo’n moeite mee. De pigmentatie is verder goed en je lippen voelen na gebruik niet droger aan. 

Note to self: buiten bereik van nieuwsgierige meisjes houden. Ik heb al twee keer een peuter voorbij zien lopen met een clownsmondje 😉

Het eindresultaat? 

Persoonlijk vind ik deze look  best heftig als gewone dag make-up. Zeker vergeleken met normaal, omdat ik weinig make-up draag. Maar ik ga het op feestjes zeker vaker dragen en zal ook vaker L’Oréal make-up kopen. De blauwe oogschaduw verraste me: zelf had ik hem nooit gekocht, maar eigenlijk vind ik het echt mooi. Zeker in combinatie met mijn groene ogen, omdat dit de blauwe ondertoon in mijn iris meer benadrukt.

Draag jij regelmatig make-up? En wat vind jij van mijn look? Nooit meer doen, juist wel of leuk voor een keertje?

Mocht je nog tips voor me hebben voor het gebruik van de Super Liner dan hou ik me zeker aanbevolen

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Een gedachte over “Ik probeerde nieuwe make-up en dit is het resultaat *”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten