Out of the box: ik probeerde extreme make-up (voor mijn doen)

blogbattle makeup

Bij het horen van ‘hele andere make-up’ denk je al snel aan zware oogmake-up en lange nepwimpers. Maar ik besloot te roeien met de riemen die ik had en dus ook geen hulp in te roepen van buitenaf. Nou ja, een beetje dan: Pinterest is your best friends in cases of need. En dat was nu het geval. Want eerlijk gezegd maak ik me bijna nooit op… 

Opmaken? Dat doe ik dus bijna nooit

We zijn alweer toe aan de vierde battle. Dit keer eentje die draait om andere make-up dan normaal. Voor mij persoonlijk gaat dat eigenlijk al snel op: ik draag namelijk nauwelijks make-up. Dus wanneer ik ook maar een beetje poeder en oogschaduw gebruikt, krijg ik hier thuis al te horen dat het echt wel héél veel is en dat ze me liever zien zonder. Wat ik trouwens een heel lief compliment vind – zeker van mijn puberdochter, liever zo dan andersom. 

Maar goed, als ik mascara op doe en dat betitel als anders dan normaal dan heb ik battle 4 bij voorbaat ook al verloren 😉 Daarom besloot ik Pinterest erbij te pakken én de video’s van Xelly Cabau op YouTube. Zij kan namelijk zo mooi opmaken, zonder dat het er té gekunsteld uit ziet. Natuurlijk, maar wel met make-up. Zou het mij, als leek, ook lukken?

‘Extreme make-up’

Wat ik gebruikte? 

Mocht je namelijk op de foto niet zien hoe veel make-up erop zit, dan hierbij een lijstje. 

 • Verzorgende crème van Dermascense (de dag ervoor, zodat mijn huid goed gevoed zou zijn) 
 • Bio-oil in de ochtend
 • Skin Perfection Anti-Fatigue crème van L’Oréal Paris
 • Concealer stick van Essence 
 • Matte mousse van Maybelline 
 • Matterende poeder van Hema
 • Bronzer van Maybelline
 • Highlighter van Mary Lou Manizer
 • Wenkbrauwpotlood
 • Eyeliner van Hema (met kwastje, echt zo fijn trouwens!)
 • Oogschaduw palette van Hema, bruin/bronskleurig
 • Oogpotlood bruin van Hema
 • Mascara van Maybelline
 • Mascara Volume Million Lashes van L’Oréal Paris
 • Lipstick Color Riche van L’Oréal Paris
 • Lipgloss van Maybelline, Color Elixir

Welke kwasten e.d. ik heb gebruikt

 • Beautyblender
 • Poederkwast
 • Bronzerkwast
 • Waaierkwast voor highlighter
 • Eyelinerkwast voor het aanbrengen van de oogschaduw
 • Oogschaduwkwast voor het blenden van de oogschaduw

Het eindresultaat! 

Ongemakkelijk

Eenmaal opgebracht zag het eruit als een dik masker op mijn huid. Ik kan het geloof ik niet anders omschrijven. Ik voelde me ook heel ongemakkelijk; niet als mezelf. Binnenkort ga ik de uitdaging met mezelf aan en me zeven dagen lang opmaken, maar dan wel meer naturel. Niet zo donker. Wat ik nu droeg, zou eerder geschikt zijn voor een feestje.

Ik heb natuurlijk ook niet de vaardigheden en make-up in huis om mezelf zodanig goed te ‘pimpen’ zoals ze in die make-over video’s doen, dat ik onherkenbaar veranderde. Dat lijkt me oprecht weleens grappig om mee te maken, maar ik ga me er zelf niet meer aan wagen.

Vaker doen? 

Nee dus. Het past niet bij me. Ik leerde wel dat ik met bepaalde dingen best eens kan uitpakken. Bijvoorbeeld een mooi lijntje boven mijn oog nádat de oogschaduw erop zit of een nude lipgloss voor net dat beetje extra. En ook denk ik dat ik voor een feestje vaker mijn haar ga krullen. Maar zo anders opmaken laat ik toch echt liever aan anderen over.

En dan nu écht het eindresultaat! 

Blog Battle

Blog Battle 3

Ook de vorige battle is ruim gewonnen door Charlotte, die echt een heel toffe outfit gevonden had voor minder dan € 25,00! Complimenten, want het was zeker niet makkelijk. 

Blog Battle 5: DIY! 

Volgende keer gaan we lekker knutselen in Sintthema. Overigens niet per se iets waar ik heel goed in ben, maar we doen ons best! Bovendien ben ik laatst nog naar de KreaDoe geweest en daar kon ik genoeg inspiratie opdoen…

Hier vind je Charlottes uitvoering van deze battle

Wil je stemmen? Klik dan hier voor de poll op Facebook!

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

In deze serie verschenen:
Project Blog Battle: Lotus Writings vs …
Battle 1: Fotografeer een originele optische illusie
Battle 2: Maak een lekker winters gerecht
Battle 3: Shop een complete outfit onder de € 25,00
Battle 4: Out of the box make-up
Battle 5: Bedenk een leuke Sinterklaas DIY
Battle 6: Verzin een tof kerstkapsel

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Out of the box: ik probeerde extreme make-up (voor mijn doen)

 1. Het staat je goed, maar ik begrijp je gevoel wel. Bij het volgende feestje misschien wel de ooglook, maar niet de gezicht make-up doen? Dan voelt het al wat minder als een masker. Ik vond het wel leuk om we weer eens uit te mogen leven met de make-up haha. Nu aan nadenken over een knutsel voor de volgende keer…

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten